Administrer dine reagenspartier - LabCollector

← Alle emner

For at bruge denne funktion er der flere dele af LabCollector der skal sættes op først. Nogle af opsætningerne kræver adgang på admin- eller superadministratorniveau. Brug Admin > Præferencer > Reagenser og forsyninger for at kontrollere eller justere disse præferencer.

Først skal du liste alle dine reagenser i modulet Reagent & Supplies. Så kan du oprette dine grunde.
Se i KB-Importer og administrer reagenser og forsyninger v5.3 for mere information om opsætning af reagens og forsyninger.

For hver reagens skal du åbne fanen Vis partier og klik på Tilføj nyt parti (1). Udfyld formularen og vælg opbevaring, hvis det tidligere er defineret. Når du opretter dit parti, før du tilføjer en lagerplacering, skal du blot redigere lagerplaceringen (2), hvilket kun er muligt for superadmin og administratorer.

Hvert parti har sit eget ID og stregkode (f.eks. 67/LT).
For at fjerne partienheder, når du bruger det, skal du klikke på . Et vindue åbnes og giver dig mulighed for at angive antallet af enheder, du tager. Super-admin og admin kan vælge en bruger på valglisten, andre niveautilladelser kan gøre dette under deres navn.

Hver gang, i feltet Kommentarer, vises datoen for dagen. Alle handlingerne vil også blive sporet under ADMIN > Lager > Brugere R&S-forbrug. Super-admin og administratorer kan redigere partiposten undtagen den oprindelige mængde. Meget kan også blive ødelagt, men der anmodes om et bekræftelsestrin. Se denne KB for mere information om bortskaffelse af partier.

Du har også nogle specifikke funktioner:

• mulighed for at skabe afledte partier
  • brug FIFO-indstillingen, "Først ind først ud"

Med ikonet i nærheden af ​​hvert parti, tager du en enhed af det parti, du ønsker at udlede, og opbevarer alle oplysninger relateret til dette parti. Herefter kan du ændre parti-/batchnummeret, ændre udløbsdatoen og give en ny mængde. Indtastningsdatoen svarer automatisk til den dag, du udleder partiet. Denne funktion med at fjerne en enkelt genstand fra partiet er mest nyttig, når enheden er noget som 'flaske', 'rør', 'kit'. Hvis du bruger et parti, hvor enheden er defineret som 'mL' eller 'g' eller lignende, er den individuelle enheds aflagringsfunktion generelt bedst at undgå.
For eksempel kan lagernedbringelse individuelt være nyttig, hvis du laver alikvoter fra et rør eller ønsker at angive, at en flaske fra et parti er åben. Der kan derefter oprettes et ekstra nyt parti for at holde styr på den nyfremstillede vare.

Tilknyt fil med parti

Som på version 5.3 er det muligt at uploade filer eller rapporter for individuelle partier. Som vist nedenfor (1) vælg symbolet og (2) vælg din fil i pop op-vinduet, der vises.

FIFO mulighed

Under ADMIN > Præferencer > Reagens og forsyninger, kan du aktivere FIFO-indstillingen.
Når indstillingen er TIL, har du skrevet FIFO øverst til højre på fanebladet parti.

Som forklaret med akronymet First In First Out, skal det ældste parti bruges før nyere partier. I version 5.4 og derefter udføres verifikationen også på gyldigheds-/udløbsdatoen.

Denne mulighed giver en advarselsmeddelelse for at bekræfte lagernedbringelse af ethvert parti, bortset fra det ældste.

Opsæt advarsler for udløb og mængde af partier

1. Gå til Admin > Præferencer > Advarsler

2. Du kan bruge gyldighedsadvarslen til reagenser. Du skal definere antallet af dage før produktets udløbsdato for at bruge som en tærskel. Der er også mulighed for at beholde udløbne produkter på alarmlisten.

3. For mængdeadvarsler kan du vælge at markere "Brug SUM for alle partier". I dette tilfælde, når det samlede lagerbeløb er mindre end produkttærsklen, aktiveres en advarsel. Ellers vil ethvert enkelt parti med en mængde lavere end tærsklen øge alarmen.
BEMÆRK: Denne tærskel skal defineres for at oprette advarsler

3. Når du er færdig, klik på "Opdater alarmindstillinger".