Hvordan installeres sensorer på ULT frysere? - LabCollector

← Alle emner

Opretholdelse af præcis og ensartet temperaturkontrol er af største vigtighed i laboratorie- og medicinske omgivelser, især når det kommer til lavtemperaturapplikationer fra -80°C til -196°C. Det er her, lavtemperatursensorer er nyttige.

Disse sensorer finder udstrakt brug i opbevaring af biologiske prøver, frosset væv, vacciner og meget mere. I forskningslaboratorier spiller de en afgørende rolle i at studere virkningerne af lave temperaturer på materialer og udforske superledende materialers egenskaber.

Atvi tilbyder PT100 sensorer, der henvender sig til Ultra-lav temperatur (ULT) situationer, som f.eks ULT frysere, køleskabe og kølere til temperaturområder under -40°C. Vores sensorer kan modstå ekstreme lave temperaturforhold helt ned til -200°C og har en kalibreret nøjagtighed på +/- 0.5°C. Vores sensorer er ideelle til brug i flydende nitrogensystemer (-196°C) og -80°C frysere, hvilket sikrer effektiv og pålidelig temperaturkontrol.

Bemærk

Du kan købe vores sensorer direkte hos vores Opbevaringstilbehør e-shop. Tøv ikke med at kontakte os på [e-mail beskyttet] for at lære mere om vores dataloggere og sensorer, og hvordan de kan hjælpe med at tage din forskning til næste niveau. Vi er her for at hjælpe dig med at nå dine videnskabelige mål, hvert skridt på vejen.

Nedenfor er nogle trin, du kan følge for at installere en sensor med succes:

1. Vælg en egnet sensor
  2. Find en passende placering
  3. Installer sensoren
  4. Overvåg sensoren

Trin 1 Vælg en egnet sensor

Atvi tilbyder en række sensorer, der passer til forskellige temperaturovervågningsbehov. Inden installationen skal du vælge den sensor, der passer bedst til din applikation. For eksempel har vores PT100-sensorer et temperaturområde på -200°C til 0°C / -328°F til 32°F og en nøjagtighed på +/- 0.5°C kalibreret.

Trin 2. Find en passende placering

Installationsstedet er afgørende for nøjagtig temperaturovervågning. Du bør vælge et sted, der giver en repræsentativ måling af fryserens opbevaringstemperatur. Undgå at placere sensoren i nærheden af ​​fryserens dør eller i områder, der oplever temperaturudsving.

• Hvis din ULT fryser er lodret, kan du normalt finde et hul bagerst i fryseren, dækket af en rund hætte (se venligst antallet 3 på billedet nedenfor). Dette hul giver adgang til det indre af fryseren. Hvis hullet er frosset til, kan det være nødvendigt at afrime det eller bore en ny passage. Et knock-out hul kan også findes på toppen (antallet 1) eller ved siden af ​​fryseren (antallet 2).

• Hvis fryseren er vandret, kan du normalt få adgang til interiøret ved at fjerne kommandopanelet på højre eller venstre side, og afsløre et rum, hvor den runde hætte er placeret (som vist på billedet nedenfor).

• Hvis din model ikke har disse huller, kan du stadig indsætte sensoren gennem døren. Nogle modeller har en lille fordybning i isoleringsfugen, der gør det muligt at indsætte sensoren (som vist på billedet nedenfor).

Vær forsigtig note
Sørg for, at sensoren er installeret på et passende sted, og at sensorens kabel ikke kommer i klemme eller knuses, når døren er lukket.
.

Trin 3 Installer sensoren

Når du har valgt en passende placering, kan du fortsætte med sensorinstallationen:

1. Tag sensoren ud af emballagen, og sørg for, at du har alle de nødvendige komponenter, inklusive (1x RTD boks, 1x PT-100 sensor og 1x 1m kabel RJ12), som vist på billedet nedenfor:
  2. Du kan indtaste din sensors data ind LabCollector. Dette er en simpel proces, der involverer at vælge den passende sensormodel og konfigurere de nødvendige indstillinger, ver i vores KB for at lære mere om hvordan du kan opsætte din datalogger LabCollector.
  3. Hvis din fryser har en forboret knockout, skal du blot indsætte sonden og forsegle knockouten med en tylle eller silikone.
  4. Hvis du selv skal bore et hul, sørg for at undgå områder, der indeholder spoler eller andre vigtige betjeningsdele. Der skal derefter bores et 6 mm hul, og sonden indsættes og fastgøres inde i fryseren ved hjælp af en tylle eller silikone for at forsegle hullet.
Vær forsigtig note

AgileBio er ikke ansvarlig for skader, der måtte opstå ved at bore hullet. For at udforske denne mulighed, kontakt venligst din frysers producent.

...... ..6. Hvis sondens ledning skal føres gennem dørtætningen, skal der udvises forsigtighed for at undgå at klemme eller knuse ledningen, når døren er lukket.

...... ..7. Efter installationen er det vigtigt at teste sensorens funktionalitet ved at sikre, at den kan kommunikere med dataloggeren.

...... ..8. Endelig RTD boks kan monteres med de medfølgende skruer eller dobbeltklæbende tape. Eventuelle lækager bør forhindres ved at påføre silikone efter behov.

Trin 4 Overvåg sensoren

Når sensoren er installeret og kalibreret, kan du begynde at overvåge temperaturdataene. Konfigurer overvågningssystemet, så det passer til dine behov ved at bruge vores Data Logger tilføjelse , opsæt advarsler for at give dig besked, hvis temperaturen går ud over det foruddefinerede område, og planlæg regelmæssige vedligeholdelsestjek for at sikre, at sensoren fungerer korrekt.

Korrekt installation af et temperaturovervågningssystem er afgørende for at opretholde kvaliteten og sikkerheden af ​​produkter og sikre overholdelse af lovgivningen. Ved at forstå de nøglefaktorer, du skal overveje, når du vælger og installerer et system, kan vores sensorer hjælpe dig med at mindske risikoen for temperaturudsving og forhindre dyre produkt-/prøvetab. Besøg vores Opbevaringstilbehør e-shop at lære mere.

Vi håber, at denne guide hjælper dig med at installere dinsensorer. Hvis du har yderligere spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os via følgende e-mailadresse [e-mail beskyttet]