Importer dine data (5.3 version og nyere) - LabCollector

← Alle emner
Tilgængelig for ALLE brugere undtagen bruger- og besøgstilladelse

Forbered din LabCollector database. Før du importerer data, skal du konfigurere det modul, du importerer data, ved at oprette de felter, du har brug for, og tilføje mulige værdier, hvor det er nødvendigt. Se vores KB-Create custom field 5.2v for mere information om oprettelse af brugerdefinerede felter.
Sørg for, at din PHP har øgede grænser: max_input_vars = 10000 eller mere (se KB-Importer store filer).

Gå til: ADMIN > Data > Importer og vælg det modul, hvor du vil importere dine data (én fil pr. modul).

Dataimport fungerer kun med CSV eller en anden tekstfil med afgrænsede data (undtagen import af sekvenser og molekyler) og ikke direkte fra Excel (forvent hvis du kopierer/indsætter dine data, se nedenfor punkt 2), Access eller anden software. Du kan konvertere dine data til tekstformat (tekstfil med DOS-linjeskift) med feltafgrænsere efter eget valg fra Excel eller andre databasetyper. For Mac OS-filer skal du gemme dem som CSV til Windows-format.

Stamme og celler – Prøver – Reagens og forsyninger – Antistoffer – Plasmider – Primere – Dyr – Udstyr – Adressebog – Brugerdefinerede moduler

Vælg et af modulerne ovenfor, og følg disse trin.

1. Du kan bruge forskellige filer til at importere dine data: to sådanne filer tilbydes af LabCollector indeholdende alle felterne i modulet efter eget valg enten med legende title tags eller database navn title tags i CSV format; ellers kan du oprette din egen fil med navnene på dine felter i den rækkefølge du foretrækker. Dog skal feltnavnene matche de nøjagtige navne, som de er i et af LabCollector's filer.
Forklaringsnavnet er navnet på feltet i modulposten, formularen eller i listen over felter i standard-/brugerdefinerede felter, som du giver til feltet. Databasenavnet er tilgængeligt i standard-/brugerdefinerede felter og er fritaget for specialtegn.

Organiser din fil, så den har alle de felter, du vil importere. Den første linje svarer til feltnavnene. Et felt for kolonne.

Importerede data SKAL INDEHOLDE felter relateret til navn (hvis du har sat dit modul op med Automatisk navngivning, så lad kolonnen stå tom) og ejer (medmindre du vælger at overskrive importerede ejere i avancerede muligheder – se nedenfor – eller modulet ikke bruger ejerfeltet som i modulet Reagent & Supplies).
Gem denne fil i txt (Tab) eller CSV (komma eller semikolon som separator).

2. Upload din fil eller kopier/indsæt de linjer du vil importere, ALTID med den første linje svarende til feltnavnene.
Kopier/indsæt fra excel er virkelig nemt: vælg de celler, du vil indsætte, og kopier dem i feltet, glem ikke overskrifterne!

3. Vælg feltseparatoren. Hvis du kopierer/indsætter fra Excel, skal du vælge TAB-separatoren.

4. Tjek dine data, før du vælger at bekræfte. Du kan kassere importen, hvis der er en fejl.

Avancerede indstillinger:
Øverst til højre skal du markere feltet for at åbne indstillingssektionen.

A. Som standard er tegnene kodet med ISO-8859-1. Det giver dig mulighed for at importere de fleste specialtegn såsom bogstaver med grave, akutte, diaeresis, circumflex... UTF-8 skal bruges til nogle sprog (f.eks. kinesisk, græsk...), hvis du bruger software, der tillader dig at gemme i CSV med UTF- 8 som kodning (for eksempel LibreOffice).

B. Hvis din excel-fil ikke har ejer/hovedoperatør/ansvarlig/forfatter (afhængigt af modulet – reagenser og forsyninger og adressebogsmoduler har ikke ejerfelter), eller hvis du vil overskrive dette felt, vælg én ejer på listen. Administratorer kan importere data under alle navne. Personale kan kun importere under deres eget navn. Bemærk: Pr. udgave 5.4 feltet Ejer er et valgfrit felt i Reagents & Supplies.

C. Du kan vælge at importere til en venteliste. Hvad angår tilstandsbrugeren, skal en administrator validere dataene under ADMIN > Data > Venteliste.

D. Hvis du har konfigureret dit udstyr med den automatiske lagringsmulighed, kan du tilgå dette lager direkte her. Du har ikke valget mellem boks/placering, LabCollector tildeler automatisk al lagerplads.

Under trin 2 har du mulighed for at kontrollere importresultatet før den endelige validering.

• Hvis der ikke er nogen fejl i din fil, kan du bekræfte importen.

• Hvis du har glemt ejerkolonnen eller har glemt at vælge en ejer i valglisten under Avancerede muligheder, får du denne fejlmeddelelse

• Hvis du bruger en ejer, der ikke er på laboratoriemedlemslisten eller laver en fejl, får du denne fejlmeddelelse

• Hvis du har glemt navnekolonnen eller har valgt den forkerte feltseparator, får du denne fejlmeddelelse

• Hvis dit modul er sat op som Bloker dubletter under ADMIN > Præferencer > Indstillinger for poster, og du importerer det samme navn to gange, får du denne besked

• Afkrydsningsfelt og valgliste kan importeres. Værdien skal matche de nøjagtige værdier i LabCollector. Hvis værdien brugt i importfilen er forkert, får du denne besked. Hvis du vælger at importere, vil den forkerte værdi ikke blive importeret.

• Liste- og afkrydsningsfelttyper med flere valg kan indeholde flere værdier. Værdien skal matche de nøjagtige værdier i LabCollector og være adskilt af | (CTRL+ALT+6) eller et kolon (:). Indfør ikke mellemrum før og efter separatoren. Hvis værdien brugt i importfilen er forkert, får du meddelelsen nedenfor. Hvis du vælger at importere, vil den forkerte værdi ikke blive importeret.

• Felter "Link til" og autofuldførelse kan importeres. For feltet "Link til" skal værdien i din fil svare til det nøjagtige navn på posten i LabCollector og være adskilt af | (CTRL+ALT+6) eller et kolon (:). Indfør ikke mellemrum før og efter separatoren. Hvis en værdi brugt i importfilen er forkert, vil den forkerte værdi ikke blive importeret. Autofuldførelsesfelt er et tekstfelt, hvis navnet på posten findes, oprettes et link; hvis ikke, er teksten tilgængelig

• Ny version 5.41! Importsystemet gør det muligt at detektere unikhed for Valgfrit unik kodefelt og brugerdefineret felt med unikhedsindstillingen aktiveret.

Hver importeret post kan have en projektkode. Hver anvendt projektkode skal allerede eksistere i LabCollector for en korrekt import.

Brugerdefinerede felter som f.eks Database upload og Upload af diskmappe kan ikke importeres. Brug venligst den gratis tilføjelse Brugerdefineret feltfil upload.

Datoen skal formateres som åååå-mm-dd eller åå-mm-dd, for flere detaljer, læs venligst KB-formatering af datoværdi.

Genotype

Genotype-tags skal adskilles af et mellemrum.

Sekvenser

Du kan uploade din .FASTA-fil direkte (ikke .fas) formateret som:

>FN598458.1 Udyrket phyllopharyngid ciliat partielt 18S rRNA-gen, klon GM2_C8
ACCTGGTTGATCCTGCCAGTAGCATATGCTTGTCTTGGAGATTAAGCCATGCATGTCTAAGTATAAGTTA
TACAAGGCGAAACTGCGAATGGCTCATTAAAACAGTTATAATTTATTTGACGATTGCCTTATATGGATAA
CCGAGGGAAACTTCAGCTAATACATGCTTGTCATTTGACGTATTTATTAGTTCCACCGATGGCTTAGGCC
TTTTGATGATTCATGATAACTGATCGAAGCGATTTCGCTACGTCATTCAAGTTTCTGCCCTATCAGCTCT
GATTGTAGTGTATTGGACTACAATGGCTATTACGGGTAACGGAGAATTAGGGTTCGATTCCGGAGAAGGA
GCCTGAGAAACGGCTACTATGTCTACGGATAGCAGCAGGCGCGTAAATTACCCAATTGTAAATCACAGAG

og vælg DNA, RNA eller proteintype. Du skal også vælge ejeren af ​​importsekvenserne (som standard den person, der er knyttet til kontologin).

Når du går videre til trin 2, får du:

Bemærk: Du kan også importere sekvenser fra GenBank gennem Sekvenser modul.

Kemiske strukturer
For MOL- og SDF-filformater skal din fil formateres med 3 overskriftslinjer eller valgfri tags (angiv antallet af tags)

For CDX-filformater kan du uploade flere filer eller ZIP-filer.

Trin 2 resultat:

Dokumenter
Upload din fil som for andre moduler. Du kan også knytte dine dokumenter til journalerne.

Tilføj kolonnen original_filnavn indeholdende det nøjagtige navn på det dokument, du vil importere til din importfil, eller indsæt linjer som i eksemplet nedenfor.
Upload derefter din importfil OG alle de dokumenter, du vil importere (flere filer som nedenfor eller en zip).

I trin 2 kan du kontrollere navnet på dine dokumenter.

Resultat i databasen efter import: