Hvordan tilføjes kontrolskema til kalibreringsvedligeholdelse af udstyr? - LabCollector

Søg vidensbase efter søgeord

Du er her:
← Alle emner

Oprettelse af rapporter, der indeholder regelmæssige kalibreringstjek for udstyr, kan være meget nyttigt for ethvert laboratorium. Det kan også vise sig at være vigtigt for at opnå standarderne for ISO 17025.
Disse rapporter indeholder generelt oplysninger om, hvordan kalibreringskontrollen blev udført over en periode af tidsintervallet, og hvilke værdier der var opnået.
I sådanne scenarier kan et kontroldiagram, der viser værdierne for kalibreringen over tid med statistisk analyse, vise sig meget nyttigt.
LabCollector giver dig mulighed for at oprette sådanne kontroldiagrammer udført til udstyrsvedligeholdelse.
Du skal følge nedenstående trin for at oprette kontroldiagrammer.

1. Oprettelse af en vedligeholdelse

2. Tilføjelse af brugerdefineret felt

3. Oprettelse af et kontroldiagram

1.Oprettelse af vedligeholdelsen

For eksempel, hvis du skal lave en månedlig hastighedskalibreringstest for normal bordcentrifuge ved hjælp af et omdrejningstæller.
Det gør du ved at gå til Udstyrsmodulet og klikke på den post, du vil oprette kalibreringstesten for.

Klik på postens navn og gå til ikonet Vedligeholdelse.

Efter at have klikket på "Skærmvedligeholdelse", klik på for at oprette ny vedligeholdelse til den kalibrering, du ønsker. Tjek eller KB for at se hvordan man tilføjer vedligeholdelse.
Lad os i dette eksempel sige, at du vil oprette månedlig vedligeholdelse til hastighedskalibrering for en centrifuge.
Du kan tilføje vedligeholdelsestypen (for eksempel hastighedskalibreringstest, der finder sted med et interval på 1 måned.)

2.Tilføjelse af et brugerdefineret felt

Når du har kalibreret udstyret, kan du tilføje værdien af ​​kalibreringen i det respektive felt.
For et sådant scenarie kan du oprette et brugerdefineret felt (klik på linket for at tjekke vores KB) for vedligeholdelsesfane ved at gå til Admin–>Data–>Brugerdefineret felt–>Udstyr. Vælg den og klik på at oprette et felt til "Hastighedsmåling” til kalibrering og mens du vælger du kan vælge decimalindstillingen som nedenfor.
Her har du muligheder for at vælge værdierne for kalibreringen. For eksempel, hvis du tester en simpel centrifugehastighed, som har den laveste hastighed på 100 RPM og højeste på 5000 RPM (rotationer pr. minut).

Bemærk
Vær venligst opmærksom på, at mulighederne fremhævet med rødt (se skærmbilledet ovenfor) kun kan tilgås ved køb af "Compliance" pakke. Tøv ikke med at kontakte vores specialister på [e-mail beskyttet] for mere information.
.
Tips/tip
Husk også at gemme dette nye felt under fanen vedligeholdelse.

Når du har gemt det nye felt efter at have indtastet de nødvendige indstillinger.
Dette nye felt vil blive set i dit udstyrsmodul, når du opretter ny vedligeholdelse for en registrering under 'tilføj vedligeholdelsesfanen', som nedenfor.

Hvis den værdi, du tilføjer, er over advarselsværdien, vil du modtage en advarsel.

3.Oprettelse af kontrolskemaet til vedligeholdelse

Efter du har oprettet diverse månedlige vedligeholdelser til hastighedskalibrering af udstyr, her for eksempel centrifuger, vil de se ud som nedenfor.
Du vil al hastighedskalibrering under "Type" og tid mellem 2 intervaller under "Interval" (her er det månedligt), og de målinger, der er taget for hastigheden under hver kalibreringsvedligeholdelse.

Når du vil plotte et kontroldiagram for ovenstående værdier, skal du flytte rullepanelet til højre. og du vil se indstillingen kontroldiagram.

Når du klikker på kontrolskemaet, skal du vælge den kalibrerings "Type" og det datasæt, du skal bruge, her er det "Speed ​​Measurement" for centrifugeudstyr.

Når du klikker på udfør, vil kontroldiagrammet blive vist.

Kontrolskemaerne for Hastighedskalibreringstest af centrifugen med

• X-aksen viser antallet af aflæsninger.
  • Y-aksen viser datasættet. I ovenstående graf dens centrifugehastighed i RPM.
  • De farvede linjer repræsenterer sigma-værdierne (6σ), det er standardafvigelsen. Jo flere standardafvigelser mellem procesgennemsnit og acceptable procesgrænser passer, jo mindre sandsynligt er det, at processen yder ud over de acceptable procesgrænser, og det forårsager en defekt. Dette er grunden til, at en 6σ (Six Sigma) proces yder bedre end 1σ, 2σ, 3σ, 4σ, 5σ processer. Den detaljerede forklaring af standardafvigelsen er vist ovenfor i diagrammet.