Hvordan bruger man en specifik software til at åbne visse typer filer i fileconnector? (Labcollector v6.0 ) - LabCollector

Søg vidensbase efter søgeord

Du er her:
← Alle emner

Filforbindelse kan bruges til at åbne bestemte filtyper. Maskeeditoren i filforbindelsen giver dig mulighed for at oprette en regel for åbning af bestemte filtyper.

Du har muligvis uploadet forskellige filtyper LabCollector eller dets tilføjelser som Lab Service Manager eller Electronic Lab Notebook.

For eksempel vil du have, at .csv eller .xls eller .xlxs alle skal åbne med Microsoft Excel-software. ELLER
Forestil dig, at du laver nogle billeder til dit forskningspapir ved hjælp af Adobe Illustrator/Photoshop, Imaris-fil til 3D-rekonstruktion af celler eller bakterier, kemi-editor eller en mikroskop-billededitor. LabCollector giver dig mulighed for at gemme alle dine data ét sted. Du skal dog på et tidspunkt foretage ændringer i dine data i filen. Til dette vil du bare klikke på den fil, du vil redigere, og derefter manipulere filen.
Så for at gøre dette skal du tilføje en indstilling i filforbindelsen ved hjælp af maskeeditoren.

For at åbne maskeeditoren skal du åbne filforbindelseskonsollen ved at gå til nederste højre hjørne på skrivebordsskærmen.

Konsollen nedenfor åbnes. Du skal vælge "Ny".

Maske editor pop-up vil åbne som nedenfor

1. Beskrivelse: Ethvert filnavn, du ønsker. For eksempel Excel filtyper.
2. Filmasker: Du skal tilføje den type filtypenavne, som du vil åbne med specifik software. For eksempel *.csv;*.xls;*xlxs uden mellemrum.
3. Påføring: Her kan du angive filstien til den software, du vil have filerne med. Du kan bruge den orange knap i højre side for at vælge filstien til softwarens .exe-fil. Når du klikker på den, åbnes en ny pop-up, hvor du kan se listen over applikationer.

Hvis du ikke kan se din fil på listen, skal du klikke på brugerdefineret indstilling.

TIP: For at arkivere filstien skal du højreklikke på genvejen til softwareikonet og klikke på egenskaber. Genvej kan findes ved at søge efter softwarenavnet i Windows søgeindstilling. I pop op-vinduet med egenskaber, ved siden af ​​målindstillingen, vil du filstien til .exe-placeringen. Du kan kopiere den samme filsti for at vælge softwaren.

Vælg nu placeringen af ​​.exe-filen for den software, du vil vælge. Når du har valgt softwaren, vises den i pop op-listen over applikationer, som nedenfor.

Når du klikker på, vil de indstillinger, du lige har foretaget, være synlige i dit konsolpanel. Gem indstillingen, og du er godt i gang.

Bemærk: Husk at markere afkrydsningsfeltet "Aktiveret", hvis du vil have denne indstilling til at virke. Du kan også holde det umarkeret, dette vil gemme indstillingen til fremtidig brug, men ikke køre den.
Dette giver dig mulighed for at have fleksibiliteten til at bruge indstillingerne efter behov. for eksempel hvis du vil åbne din billedfil i photoshop i stedet for Picasa. Derefter kan du fjerne markeringen i aktiveringsfeltet foran den indstilling, der tillader Picasa at åbne billedfilerne.

Nu åbnes alle dine filtypenavne beskrevet i "Filmasker" med Excel-software.
Så længe du har specifik software installeret på din computer, kan du bruge den til at redigere din fil.

Tjek vores KB om, hvordan du download og rediger en fil ved hjælp af filforbindelsen.