LabCollector Linux-krav og installation - LabCollector

OVERSIGT:
LabCollector er en serversoftware udviklet i PHP scriptsprog. Den er designet til at blive tilgået og delt over et netværk. Installer det én gang på en central computer (server), og kald det fra en internetbrowser: Internet Explorer 10 eller nyere, Firefox 20 eller nyere, Chrome og Opera 9.
Vi anbefaler stærkt, at du bruger de nyeste browsere.
Følg nedenstående trin for LINUX-installationer:-
1. LabCollector LINUX krav
2. Download installationspakken
3. Udpakning og upload af filerne
4. Loader Installation af PHP.INI modifikation
5. Loader Installation for Runtime loading
6. Ændringer i PHP.INI & Installation
7. PHP-udvidelser
8. Mysql-krav
9. Log ind LabCollector

1. LabCollector LINUX krav

• Linux (enhver nylig distribution)
  • Apache 2.4.x
  • PHP 7.4 og PHP 8.1 (PHP 5.6 til 7.4 kun for ældre versioner)
  • MYSQL eller tilsvarende (MariaDB, PerconaDB)
  • 4 cpu-kerner
  • 8Gb RAM

Biblioteker/pakker (navne kan variere afhængigt af distribution):

• PHP-mysql, PHP-mcrypt, PHP-xml, PHP-zip, PHP-Curl, PHP-OpenSSL, PHP-LDAP...

Yderligere software:

• Curl
  • OpenSSL
  • Mono (Valgfrit)
  • Webmin (Valgfrit)
  • Perl (CGI og andre pakker nødvendige til webmin)

AgileBio software

• LabCollector Webmin modul  (*Kontakt os hvis du ønsker at installere og bruge dette værktøj)

2. Download installationspakken

• Fra din klientområde, download den installationspakke, der passer til dit behov.
  • Mere information om kundeområdet, link..
Krav: Få adgang via FTP til en webserverkonto eller arbejd direkte på selve webserveren.

3. Udpakning og upload af filer

• Pak ZIP-pakken ud på en computer eller på serveren.
  • Upload eller kopier filer indeholdt i HTML-mappen til den korrekte web-tilgængelige mappe (i BINÆRT FORMAT). BEMÆRK VENLIGST: Sørg for, at mappen har skriftlige tilladelser, i det mindste til installationsformål. Du kan fjerne denne tilladelse, når installationen er færdig.
  • Lav en chmod 777 på følgende mapper: /backup, /documents, /temp, /maps
    *(Indstilling af 777 tilladelser til en fil eller mappe betyder, at den vil være læsbar, skrivbar og eksekverbar)

4. Loader Installation af PHP.INI modifikation

• Udfør fra din internetbrowser: start Loader Wizard-scriptet i din browser. (https://www.ioncube.com/loaders.php)
    • For eksempel http://localhost/ioncube/loader-wizard.php og følg instruktionerne til installation af læsser.
    • Genstart din webserver.

5. Loader Installation for Runtime loading

• Der skal ikke gøres noget.
    • Loadere er automatisk placeret inde i IonCube-mappen, som du skal opbevare i LabCollector mappe.

6. Ændringer i PHP.INI

• Forsikre dig om disse parametre:
      – error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED
      – short_open_tag = Til
    • Kør fra browseren en fil install.php (du skal først installere loadere. (Læs ovenstående afsnit 4 & 5.)
    • Udfyld de spurgte oplysninger, og tryk på knappen 'Næste' (MySQL-login er som standard root uden adgangskode)
    Bemærk

Du har mulighed for at ændre visse variabler (nævnt nedenfor), hvilket kan være nyttigt, hvis du har specifikke krav, som ikke opfyldes af standardværdierne. Du skal blot få adgang til php.ini-konfigurationsfilen og foretage de nødvendige ændringer.

1. max_input_vars : Denne konfigurationsvariabel angiver det maksimale antal inputvariabler, der kan accepteres af PHP, den kan øges efter behov (f.eks. max_input_vars = 100000000).
    2. pcre.recursion_limit : Denne variabel indstiller den maksimale mængde stackhukommelse, der kan bruges af PHP's PCRE (Perl Compatible Regular Expression) motor, den kan øges, hvis det er nødvendigt (f.eks. pcre.recursion_limit = 10000000).
    3. max_execution_time : Denne variabel bestemmer den maksimale tid (i sekunder), som et PHP-script kan køre, før det afsluttes. Standardværdien for denne variabel er normalt indstillet til 30 sekunder, men den kan øges efter behov (f.eks max_execution_time = 120).
    4. max_input_time : Denne variabel bestemmer den maksimale tid (i sekunder), som PHP vil bruge på inputbehandling før timeout. Standardværdien for denne variabel er normalt indstillet til 60 sekunder, men den kan øges efter behov (f.eks max_input_time = 360).
    5. memory_limit : Denne variabel indstiller den maksimale mængde hukommelse (i bytes), som et PHP-script kan bruge. Standardværdien for denne variabel er normalt indstillet til 128 MB, men den kan øges efter behov (f.eks memory_limit = 1024M).
    .
    Vær forsigtig note
    Det er vigtigt at bemærke, at ændring af disse PHP-variabler uden ordentlig forståelse og afprøvning kan have en negativ indvirkning på ydeevnen og stabiliteten af LabCollector. Så det anbefales, at du søger råd fra erfarne udviklere eller serveradministratorer, før du foretager ændringer.

7. PHP udvidelser

BEMÆRK VENLIGST: Vær forsigtig med, at du SKAL have disse PHP-udvidelser installeret på din server:

• php-mysql (op til PHP5.6.x)
    • php-mysqli (fra PHP7.x)
    • php-pdo
    • php-xml
    • php-gd
    • php_mbstring
    • php-ldap (denne er valgfri, hvis du ønsker at bruge LDAP som login-godkendelse)

8. Mysql krav

I my.cnf,

• Sørg for, at du har indstillet disse parametre:
      • character_set_server = latin1 collation_server = latin1_svensk_ci
    • Andre indstillinger for MYSQL 8+
      • Følgende opsætning er nødvendig for MYSQL 8+
      • default-authentication-plugin=mysql_native_password
      • Når den er aktiv, skal du omdefinere MYSQL-brugeradgangskoder
      • Find sql-mode linjedefinitionen i my.cnf/my.ini og behold den som angivet nedenfor. Hvis sql-mode-linjen ikke eksisterer, skal du tilføje denne måde:
      • sql-mode="NO_ENGINE_SUBSTITUTION"
      • Denne variabel skal indstilles til 0
      • SET PERSIST information_schema_stats_expiry = 0
    • Andre indstillinger for (inklusive AWS-server)
      • Du skal indstille MYSQL 8 til at have: Binær logning aktiveret
          • Følgende opsætning er nødvendig:

SET GLOBAL log_bin_trust_function_creators=1;

• Installer MySQL/MariaDB-værktøjer, som f.eks mysqldump, som er et værktøj til at lave sikkerhedskopier af MySQL-databaser.

Flere krav til MySQL-konfiguration:

*Tjek vores KB på LabCollector's AWS krav og installation

• hvis du hoster MySQL på localhost, skal du anvende en konfiguration til /etc/my.cnf fil. Specifikt skal du indstille "innodb_strict_mode” parameter til 0. Dette kan gøres ved at tilføje følgende linje til my.cnf filen:innodb_strict_mode=0Efter at have foretaget denne ændring, vil du skal genstarte MySQL.

9. Logger ind LabCollector

• Få adgang til det ved at kalde det fra en webbrowser, normalt ved at skrive netværksnavnet på servercomputeren.
        • Dette kan gøres fra enhver computer, der er tilsluttet det lokale netværk.
        • Efter den første installation, som standard super-administrator adgang til LabCollector ved hjælp af:
          Logge på: admin og adgangskode: admin
        • Du kan derefter ændre adgangskoden og tilføje flere brugerlogin. (I LabCollector gå til ADMIN -> ADMINISTRER BRUGERNE)

Relaterede emner:

tags: