Sådan administrerer du brugere (v5.31 og derunder) - LabCollector

Søg vidensbase efter søgeord

Du er her:
← Alle emner

Hvis du har v5.4 eller nyere, se venligst denne KB i stedet.

Kun tilgængelig for superadministratorer og gruppemasteradministratorer.

Under din
første brug og gennem hele din tid i laboratoriets liv, du får brug for at styre personalekonti. Her er de vigtigste to etaper.

1. TRIN: Opret brugere

1. Gå til Admin > Brugere og personale > Administrer laboratoriemedlemmer
Indtast grundlæggende kontakter for laboratoriemedarbejdere, og klik på GEM.

2. Gå til Admin > Brugere og personale > Administrer brugere
Opret eller rediger brugerens login: skift adgangskode, tilknyt brugernavne til personalekontakt (rigtig person, A).

For hver bruger kan du vælge 6 brugertilladelsesniveauer, som er (B):

1. Superadministrator (kun én bruger kan have denne tilladelse)

Dette niveau kan alt i LabCollector: se alle data, definer og rediger alle brugertilladelser og konfigurationer, administrer alle data fra alle brugere, valider ventende data og administrer indstillinger.

2. Administrator
Lige under superadministratoren. De kan se alle data, administrere alle data fra alle brugere og validere ventende data.

3. Personale +
Lige under administratoren. De kan se alle data, behandle ordrer, følge budgetter og fakturaer, bruge funktionen til at huske varer, oprette fælles bokse, men kun administrere deres egne data.

4. personale
Lige under personalet+. De kan se alle data, oprette fælles bokse, men kun administrere deres egne data.

5. Bruger
Dette niveau giver brugeren mulighed for at se data, administrere deres egne data, men nye og redigerede data vil blive tilføjet til ventedata og vil kræve validering af administratorer eller superadministratoren.

6. Besøgende
Ingen administrationsfunktioner. De kan kun søge og se data. Ingen ændring er tilladt med denne profil.

Du kan også knytte din bruger til en eller flere grupper (C). Se KB-gruppens politikker for flere detaljer om grupper.

Gentag dette trin for alle LabCollector brugere.

2. TRIN: Fjern brugere

1. Admin > Brugere og personale > Administrer brugere
Fjern bruger-id ved at klikke på papirkurven .

2. Admin > Brugere og personale > Administrer personale
Skjul personale ved at klikke på "skjul"-knappen under personale-id'et. Du kan se fjernede brugere på fanen Skjult/gammelt laboratoriepersonale. Du kan også genaktivere brugernes gamle profiler, hvis det er nødvendigt.

Gamle laboratoriepersonaleprofiler kan fjernes, men ikke slettes, for at sikre sporbarhed og kvalitetsoverholdelse