Arbetsflöde Normalläge kontra Avancerat (GxP) läge - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen

LabCollector erbjuder två distinkta arbetsflöden lägen: Normalläge och Avancerat (GxP) läge. Dessa lägen tillgodoser olika användarkrav och regulatoriska behov. Nedan ger vi en omfattande uppdelning av varje läge tillsammans med detaljerade förklaringar och exempel.

SAMMANFATTNING:

1. Normalt arbetsflöde

1.1. Normal mallskapande

1.2. Mallkonfigurationsalternativ

1.3. Malldesign

1.4. "Stage" nod

2. Arbetsflöde GxP-läge

2.1. Skapande av mastermallar

2.2. Mallkonfigurationsalternativ

2.3. Nodalternativ

2.4. Ytterligare steg i stegnoden: Verifiering

1. Arbetsflöde Normalläge:

1.1. Normal mallskapande:
I det normala läget kan användare skapa standardarbetsflödesmallar som är lämpliga för rutinmässiga laboratorieprocesser som inte kräver avancerade funktioner för regelefterlevnad.

1.2. Mallkonfigurationsalternativ:
- E-postvarningar: Du har möjlighet att meddela ansvariga(n) för nästa jobbsteg/nod. När det här alternativet är valt, LabCollector kommer att skicka e-postmeddelanden till personer som ansvarar för de efterföljande stegen eller noderna i arbetsflödet.

Till exempel: När ett prov är klart för analys skickas ett e-postmeddelande till den laboratorietekniker som ansvarar för nästa steg.

- Validera användare: Du kan välja om din mall kräver användarautentisering när du slutför noder. Aktivering av det här alternativet säkerställer att endast auktoriserad personal med nödvändiga referenser kan gå vidare till nästa steg i arbetsflödet.

Till exempel: I ett farmaceutiskt labb måste analytiker autentisera sig med sina LabCollector inloggningsuppgifter innan de kan komma åt och slutföra specifika arbetsflödessteg som involverar känslig data.

- Skivans namn: Den här inställningen bestämmer hur namnet på arbetsflödesmallen inkluderas i namnen på poster som skapats med den här mallen.
Du kan välja mellan tre alternativ:
a. Ingen upprepning (vilket betyder att arbetsflödesnamnet inte kommer att upprepas i postens namn)
b. Upprepa arbetsflödets namn i postens namnfält (endast första nod)
c. Upprepa arbetsflödets namn i postens namnfält (alla noder)

Till exempel: Anta att du väljer alternativ 2. Om din arbetsflödesmall heter "Kvalitetskontroll", kan den första posten som skapas med den här mallen heta "Kvalitetskontroll - Batch 1."

- Projektkod: I likhet med inställningen Postens namn, definierar detta alternativ hur projektkoden som är associerad med arbetsflödesmallen inkluderas i posternas projektkodfält.
Du kan välja mellan tre alternativ:
a. Ingen upprepning
b. Upprepa arbetsflödets projektkod i postens projektkodfält (endast första nod)
c. Upprepa arbetsflödets projektkod i postens projektkodfält (alla noder)

Till exempel: Om du väljer alternativ 3, och projektkoden är "PC123", kommer alla poster som skapats med denna mall att ha "PC123" i sina projektkodfält.

- Record Data View Mode: Den här inställningen styr synligheten för data i poster som skapats med mallen.
Du kan välja mellan tre alternativ:
a. All data är synlig som standard
b. Ingen data synlig som standard (klicka för att öppna)
c. Data visas som standard endast på den första posten (klicka för att öppna ytterligare poster)

Till exempel: Alternativ 2 kan användas när känsliga uppgifter inte ska vara synliga omedelbart men kan nås genom att klicka för att öppna posten för ytterligare information.

1.3. Malldesign:
Arbetsflöde Normalläge tillåter skapandet av mallar med upp till 13 noder. Dessa klossar inkluderar start, slut, modul, låda/platta, scen, recept, härledning, länk, lagring, LC-verktygssteg, E-skylt, tilläggssteg och fjärrsteg.

Anmärkningar
För mer information, kolla in följande KB.
.

………………………………………………………… ..

1.4. "Stage" Nod:
Noden "Stage" låter dig inkludera allmän information, modulformulär, produktdetaljer, utrustningskrav och alternativa steg.

2. Arbetsflöde GxP-läge:

2.1. Skapande av normal mall + Skapande av huvudmall:
Workflow GxP Mode erbjuder flexibiliteten att skapa både normala och mastermallar. Detta läge är viktigt för laboratorier som arbetar i mycket reglerade miljöer.

2.2. Mallkonfigurationsalternativ:
Workflow GxP Mode inkluderar alla alternativ från Normal Mode och introducerar flera mer avancerade funktioner:

– Automatisk namngivning: Tilldelar ett unikt slumpmässigt ID som namn på arbetsflödet.

Till exempel: Ett unikt slumpmässigt ID (t.ex. WFD12345) genereras automatiskt som arbetsflödesnamn.

– Automatisk start (välj befintlig post från arbetsflödesnamn): Du har tre alternativ:
a. Ingen automatisk start
b. Automatisk start (skapa ny post med arbetsflödets namn)
c. Automatisk start (välj befintlig post från arbetsflödesnamnet): med tre ytterligare alternativ:

• Lås poster skapade: Det här alternativet tillåter att poster skapade via den automatiska startfunktionen låses, vilket förhindrar ytterligare ändringar.
  • Blockera dubbletter av poster (endast automatisk start med skapande av ny post): Aktivering av det här alternativet förhindrar skapandet av dubbletter av poster när ett nytt arbetsflöde startas.
  • Ignorera anbringningsvärde (automatisk start endast med postval): Det här alternativet tillåter användare att initiera arbetsflöden genom att välja en befintlig post utan att ta hänsyn till anbringningsvärden.
Varning
Var försiktig när du använder automatisk start med automatiskt länkade arbetsflöden (valt i SLUT-fasen av arbetsflödet). Automatiska länkade arbetsflöden kan också ställas in för att slutföra det första arbetsflödesmodulsteget!
.

– Startbehörigheter: Detta låter dig definiera vilka användare som kan starta ett arbetsflöde med denna mall (validerad version).
Alternativen inkluderar administratörer, administratörer och personal plus, administratörer, personal plus, personal eller alla användare.

Till exempel: Du kan begränsa initieringen av ett kritiskt arbetsflöde till endast administratörer och personal med specifika behörigheter.

2.3. Nodalternativ:
Noder i GxP-läge erbjuder ytterligare alternativ för validering och duplicering, vilket ger mer kontroll över arbetsflödesprocessen.

2.4. Ytterligare steg i stegnoden: Verifiering:
Användare kan lägga till ett verifieringssteg till nodsteget, välja mellan olika verifieringstyper, inklusive inaktiverad, enkel (utan lösenord), användning LabCollector inloggningslösenord och använd ett specifikt lösenord.

Till exempel: Ett "verifieringssteg" med LabCollector inloggningslösenord kan öka säkerheten genom att kräva att användarna tillhandahåller sina LabCollector meriter innan du fortsätter med ett kritiskt skede.