LabCollector Lagerförvaltare: Vad är det och hur man använder det? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

LabCollector Lagerhanteraren låter dig hantera lagret av dina varor och uppdatera dem i din LabCollector. Inkluderar streckkodsläsare från mobilkamera eller inbyggd skanner (PDA). Denna app har lägen IN, UT eller enhetsbyte. Du kan också skicka lagerförflyttningsfiler, kompatibla med LabCollector, via e-post eller filnedladdning. Fungerar offline. Streckkodsläsare avkodar både 1D- eller 2D-koder. Du kan till och med synkronisera det online och härleda kvantiteten direkt.

Detta är praktiskt när du inte vill röra inventeringen av ditt labb, eller uppdatera en person som är ansvarig för inventeringen. Du kan bara skicka listan till den här personen och de kan minska mängden reagenser som du antingen har tagit ut eller lagt till eller som behöver bytas ut.

Stock Manager är tillgänglig för Android-enheter på Google Play Store.

Följ stegen nedan för att konfigurera Stock Manager-appen:

1. Ladda ner, installation och inställningar

2. Skanna streckkoden

3. Skanna streckkod (snabb)

4. Streckkodslista

1. Ladda ner, installation och inställningar

• Du kan ladda ner LabCollector StockManager från Google Play Butik och installera den på din Android-mobil.

• När du har installerat klicka på öppna och klicka på menyalternativet för att gå till inställningarna.
  • Du måste välja inställningsalternativet.
  • I inställningarna måste du lägga till inställningarna enligt ditt labb, som bilden nedan:
  •           Online synk:

1. Du måste lägga till din LabCollector instansens URL.
    2. Token kan genereras genom att gå till LABCOLLECTOR -> ADMINISTRATION -> INSTÄLLNING -> WEBSERVICES API & kopiera tokennumret.
      Offlinesynkronisering:
    3. Måle-posten motsvarar den e-post som kommer att få listan över reagenser/lager att uppdatera.
    4. Du måste lägga till e-postadressen för ditt SMTP-konto.
    5. Lösenordet för din SMTP. (Simple Mail Transfer Protocol)
    6. Detta är länken till din SMTP-server.
    7. Portnumret för anslutning och du kan aktivera SSL för mer säkerhet.
    8. Du kan välja vilken typ av export du vill ha. Om du till exempel vill skicka allt i en enda txt-fil, eller som en separat fil, alltså en fil endast för avdrag, en annan för tillägg eller ersättning.
    9. När du är klar måste du spara inställningarna.
  • När inställningarna har sparats kan du skanna dina reagensstreckkoder och skapa listor. För detta har du 3 alternativ, som förklaras i detalj nedan.

2. Skanna streckkoden

• När du väljer skanna streckkod ser du bilden nedan:
  • Du måste antingen skriva eller skanna din streckkod.
  • Denna barcode kan vara med REAGENSER OCH FÖRSVAR  modul
    1. Batch-ID
    2. Lot streckkod
    3. Record ID
  • När du har skannat eller skrivit din streckkod kan du välja kvantitet och sedan vad du vill göra med kvantiteten.
    • IN: För att lägga till kvantiteten.
    • UT: För att ta bort mängden.
    • BYTA UT: Byt ut mängden.
  • Det finns tre sätt att skanna en streckkod:
    • PDA med en fysisk streckkodsläsare. För att skanna tryck på "Scan-knappen".
    • Kamera från mobil enhet eller handdator. För att skanna tryck på kameraikonen så öppnas din mobils kamera.
    • Ange streckkoden manuellt med ditt tangentbord. För att ange koden, tryck på fältet med förklaringen "Tryck på kameraknappen för att skanna".

• Du måste lägga till ditt användar-ID. Du hittar denna information i LABCOLLECTOR -> ADMINISTRATION -> HANTERA ANVÄNDARE.

• När du är klar kan du klicka på spara.
  • Så här kan du fortsätta att lägga till olika reagenser och den funktion du vill utföra efter hand och de kommer att läggas till i streckkodslistan som förklaras i avsnitt 4 nedan.

3. Skanna streckkod (snabb)

• I avsnittet snabba streckkoder kan du enkelt ta bort dina reagenser.
  • Du kan antingen lägga till dem i listan genom att spara dem eller så kan du synkronisera dem online (med din LabCollector instans) och lagerför direkt 1 kvantitet från lagret.
  • Denna barcode kan vara med REAGENSER OCH FÖRSVAR  modul
    1. Batch-ID
    2. Lot streckkod
    3. Record ID
  • När du har lagt till eller skannat streckkoden måste du klicka på onlinesynkronisering (för att ansluta till LabCollector) och klicka på spara.
  • Om du inte synkroniserar kommer streckkoderna att läggas till streckkodslistan som förklaras i avsnitt 4 nedan.

Varning
Om du har samma reagenser med samma streckkod, fungerar inte den här funktionen. Istället kommer du att se ett popup-fönster som säger att flera prov har hittats, och streckkoden kommer att gå till "offlinelistan" (lista när synkknappen inte är PÅ).

4. Streckkodslista

• När du har valt antingen avsnitt 2 eller 3 från ovan, måste du se listan som skapas för att skicka den till det länkade användarens e-post-ID i TXT-format.
  • Streckkodslistan kommer att se ut som nedan, med streckkoderna som du har lagt till.
  • Du kan också ändra kvantiteten härifrån om du av misstag lagt till fel kvantitet.
  • För att redigera behöver du bara klicka på kvantiteten och det kommer att visa en popup för att ändra kvantiteten.
  • När du har bekräftat det kommer det att sparas, som i exempelbilden nedan.
  • Du kan antingen
    • Synkronisera streckkodslistan. När du klickar på det får du en lista över SNABB destock-reagenser som du gjorde, genom att hålla onlinesynkroniseringsalternativet på. Se avsnitt 3 ovan.
    • Skicka den till användarens (Mål) e-post i inställningarna
    • Eller så kan du radera listan när den har skickats.
  • Om du väljer att skicka måste du klicka på den blå ikonen med meddelandet.
  • Ett e-postmeddelande med listan kommer att skickas till målmailet, vilket kommer att se ut som nedanstående exempelbild.
  • När du öppnar txt-filen ser du listan över de reagenser som du har skickat vidare från mobilappen.

Notera:
Efter att ha använt Stock Manager måste du ladda ner filerna och exportera dem till LabCollector > Admin > Inventering av partipartier. För mer information kan du se LabCollector Manual Inventory Updater Tool (Kapitel 7-9).

Återkoppling

Om du har några förslag eller förbättringar för Stock Manager skulle vi verkligen uppskatta din feedback via vår support biljettsystem.
Glöm inte att Betygsätt denna app på Stock Manager-menyn!