Hur använder du versionshantering? v5.4 och högre - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen

Om du har version 5.31 eller senare Vänligen läs denna KB istället.

I de förbyggda modulerna och anpassade modulerna (prover, reagenser och tillbehör, djur...) finns det ett alternativ för versionshantering. Versionshantering håller reda på alla ändringar som sparats i posten. Ändringar spåras också i revisionsspåret, men versionshantering ger en enkel metod för att snabbt få tillgång till information på en post-för-post-basis inom LabCollector.

Versionering kan aktiveras modul för modul. För att säkerställa att versionshantering är aktiverad kan du titta på en post i modulen och leta efter fältet 'Skapades'. Om texten 'Visa versionslista' visas, är versionshantering aktiv i denna modul.

Observera att vissa tilläggsmoduler, t.ex ELN, är automatiskt versionerade som standard. Tillägg har en specifik uppsättning funktioner för att visa historiken för poster och åtgärder.

Om versionshantering inte är aktiv, logga in med ett konto med administratörs- eller superadminbehörighet. Navigera till Admin > Postalternativ.

Från menyn för postalternativ, markera rutan för de moduler som kräver versionshantering. Klicka sedan på 'Uppdatera' knapp. Ytterligare anteckningar och hjälptext kommer att visas på sidan. Den exakta texten kommer att variera något beroende på versionen av LabCollector du använder.

För att komma åt en version av en post, navigera till önskad post. Klicka sedan på 'Visa versionslista".

Härifrån finns en popup som visar listan över versioner i ordning med datum för varje ändring.

Efter att ha klickat på en version kommer du att se postfälten som de var vid den valda tidpunkten. Allt som har lagts till i den versionen indikeras i grönt och allt som raderats indikeras i rött.

På varje fält som har ändrats sedan posten lades till finns en klocksymbol som när den klickas på visar en popup som visar hur fältet har ändrats över tid.

Undertecknar ett rekord efter att den har ställts in på Read-Only registreras också i versionslistan.

Versionering är nu en del av LabCollector uppfyllelse pack – kontakta vårt säljteam för mer information genom att maila [e-postskyddad] or [e-postskyddad] (för de i USA och Kanada).