Preferenser för reagens och tillbehör - LabCollector

← Alla ämnen
  • Reagens & Supplies-inställningarna finns genom att gå till Admin > Inställningar > Reagens och tillbehör.

Den här inställningssidan har följande inställningar:

Allmänna Inställningar:
    1. Reagenskategorier
    2. Förpackningsstorlekar
    3. Batch/Lots: Måttenheter
    6. Lagring

Behörighetsinställningar:
    5. Personalens tillgång till beställningar
    7. Vem kan redigera risker och säkerhet
    8. Vem kan lägga beställningar
    9. Vem kan lägga till lagerenheter (batcher)
    11. Vem kan lagerföra enheter

Beställningskontoinställningar:
    4. Budgetkonton som används för beställning
    10. Budget obligatorisk att beställa
    12. Godkännande obligatoriskt för beställning
    13. Ändringsmöjlighet efter godkännande
    14. Ändring av PO-nummer
    15. Sigma Aldrich
    16. VWR
    17. Livsteknologier

================================================== ==================================================

Definiera en lista över reagens-/tillförselkategorier som du kommer att använda i ditt labb, deras förpackningsstorlekar och måttenheter.

> Kategorier och förpackningsstorlekar kommer automatiskt att visas i sina respektive urvalslistor när du skapar/redigerar poster i modulen Reagens och tillbehör.

_________________________________________________________________________________________________________________

Du kan definiera personalens åtkomst till orderhantering:
    – För att se alla beställningar eller bara deras egna beställningar i Inköpsorderhanteraren
    - Det här beställa
    - Det här tillsätt lager
    - Det här avlagra enheter

• Acceptera endast visningsgrupper för att minska lager – grupper som har endast visningsåtkomst till reagenser och tillbehör kan fortfarande minska lager från partier när det här alternativet är valt.
  • FIFO alternativet – du kan också aktivera FIFO-alternativet (Först in först ut) för åtgärden att minska lager.
    I det här fallet, om du inte lagerför det äldsta partiet i listan eller det med det första utgångsdatumet (version 5.4), kommer detta varningsmeddelande att visas:

Den andra översta rutan i bilden nedan visar Lagring. Du kan välja:
- Enkel förvaring som kommer att vara enstaka platser utan några underplatser.
- Huvudförråd du måste definiera din lagring i Admin > Lagring > Hantera lagring. Lägg till ny lagringsutrustning och välj Hylla som utrustningstyp.
För mer information om lagring, se denna KB.

Den tredje översta rutan i bilden visar hur du också kan definiera vem som ska redigeras Risk & Säkerhet information.

_________________________________________________________________________________________________________________

Detta avsnitt låter dig hantera budgeträkenskaper behövs för att behandla beställningar.

Använd detta för att definiera en lista över dina budgetkonton som automatiskt kommer att visas i orderlisthanteraren.

> Till dölja/ta bort ett konto, markera rutan till vänster om kontot och klicka på Uppdatera och spara. Den kommer automatiskt att tas bort från listan.
> Till se dolda budgetar klicka på sidsymbolen  i det övre högra hörnet.

Nytt i version 5.4: Gör budgetval obligatoriskt under beställningsprocessen med Budget obligatorisk att beställa inställning.

För detaljerad information, läs detta KB-Inköpsorderhantering.
_________________________________________________________________________________________________________________

Genom den här menyn kan du också hantera kontoinställningar till automatiskt beställar från Sigma Aldrich, VWR, Life Technologies, Qiagen och lagringstillbehör. Dessa inställningar kommer att användas för att skicka beställningar via inköpsorderhanteraren.

För att få kontoinställningar, kontakta Life Technologies, Sigma Aldrich, Storage Accessories, VWR, Qiagen och/eller ditt finanskontor.