Snabba upp ditt lokala nätverk - LabCollector

← Alla ämnen

Om du använder LabCollector på ett lokalt nätverk rekommenderar vi att du ändrar filen "hosts". Hosts-filen finns på några olika platser beroende på ditt operativsystem:

• Windows 95/98: c:\windows\
  • Windows NT/2000 : c:\winnt\system32\drivers\etc\
  • Windows XP/Vista/7/8 : c:\windows\system32\drivers\etc
  • Linux: /etc/hosts
  • Mac OS X: /etc/hosts

Filen «hosts» har inte ett tillägg som de andra filerna. Du kan öppna den med Notepad, WordPad eller många andra program som är utsedda som textredigerare.

I vissa fall (Windows), för att redigera hosts-filen måste du ändra behörigheterna:
– Högerklicka på värdfilen och välj "Egenskaper".
– Klicka på säkerhetsfliken.
– Markera ditt användarkonto i listan.
– Tryck på redigeringsknappen.
– Välj (ställ in en incheckning) Full kontroll.
– Tryck på ok i de olika dialogrutorna för att bekräfta ändringarna.

Kopiera och klistra in detta (ersätt datornamnet med ditt):
             127.0.0.1 DATORNAMN
Och spara ändringar.