Inloggningsalternativ och php-krav för LDAP/SSO - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

LabCollector ger dig olika alternativ för att logga in och låter dig även konfigurera autentiseringsfunktionen LDAP/AD och Single Sign-On (SSO).

Följ stegen nedan för inloggningsalternativ:

1. Inloggningsalternativ för LDAP/AD/SSO
  2. PHP-krav för SSO

1. Inloggningsalternativ för LDAP/AD/SSO

• Inloggningsalternativ visar dig olika alternativ för att logga in och låter dig även konfigurera autentiseringsfunktionen LDAP/AD och Single Sign On (SSO).
    *Se vår KB om den allmänna inställningen i LabCollector
  • beroenden
    • php-openssl
    • php-ldap

2. PHP-krav för SSO

• Du måste följa PHP-kraven för SSO
    * Nedanstående beroenden är redan inkluderade i den senaste PHP 8.1 och kan behövas endast för äldre versioner.
  • beroenden
    • php 7.4 och 8.1 och vissa kärntillägg som php-xml, php-date, php-zlib, php-openssl.
    • openssl. Installera openssl-biblioteket. Den hanterar x509-certifikat.
    • mcrypt. Installera det biblioteket och dess php-drivrutin om du ska hantera krypterad data (nameID, påståenden).
    • gettext. Installera det biblioteket och dess php-drivrutin. Den hanterar översättningar.
    • curl. Installera det biblioteket och dess php-drivrutin om du planerar att använda IdP Metadata parser.