Hur skapar man tuber med förvaring och markerar deras användning? (v6.0) - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen

LabCollector gör det enkelt att skapa rör för reagenser eller stammar av celler eller bakterier.
Till exempel, om du arbetar med en cellinje (t.ex. HeLa) och du passerar den och gör kopior av cellinjen för framtida användning, kan du skapa varningar för rör, om de är i minsta antal eller om de håller på att löpa ut . På samma sätt kan du skapa rör med reagenser eller andra stammar och markera dem för en varning när de når minsta mängd eller när de börjar ta slut.
Du måste följa stegen nedan: -
1. Skapa en post för rör
2. Skapa förvaring för tuber
3. Använda rören

1. Skapa en post för rör

För att skapa rör kan du skapa en post för en cellinje eller bakteriestam eller något reagens som du vill skapa rör för.
Gå till den modul som krävs och klicka på .

Till exempel skapar du en post för en cellinje (HeLa) som du ska passera och lagra för framtida användning.

2. Skapa förvaring för rör

Du måste klicka på alternativet "Lägg till huvudlagring" eller så kan du också skapa sekundär lagring för redan befintlig post.
Efter att ha klickat på lagringsalternativet kommer du att se popup-fönstret nedan.

1. Du kan välja det förvaringsutrymme där du vill förvara rören.
2. Du kan antingen "” eller välj från rullgardinsmenyn med redan befintliga rutor.
– För att läsa mer om hur man skapar en box, se avsnittet duplicera lådans struktur in denna KB.
3. Du kan välja placeringen av rören inuti din låda.
DRICKS: tryck på "Ctrl"-knappen och välj positionerna som är långt i din låda för att infoga dina rör. (Närliggande positioner kan väljas genom att helt enkelt dra musen över rutorna)
4. Du kan lägga volymen i dina förvaringsrör. Till exempel 1 ml HeLa-celler i lösning/medium.
5. Kommentarer relaterade till rören. t.ex. får inte användas av någon utom användaren eller sätta specifikt antibiotikum medan celler återupplivas, etc
6. Du kan också lägga till en valfri unik kod som kan användas för att skriva ut en 2D-streckkod för att fästa på rören med all information om rören.
7. om du använder färgglada lock för att koda rören kan du välja färg här.
8. För att ställa in varningar kan du välja vid vilken kvantitet du vill att varningen ska genereras.
9. om dina rör är ett reagens eller något tåg kan du också lägga till ett utgångsdatum för detsamma.
10. Du kan generera en varning några dagar innan för utgången av dina tuber.
11. När du är klar med detaljerna kan du spara rören.

När du har sparat lagringen kommer det att se ut som nedan i posten.

3. Använda rören

När du vill använda rören du skapade kan du klicka på ikonen för att ta bort rör.

När du klickar på ta bort tuber kommer du att se nedanstående popup där du kan markera kryssrutan och ta bort tuberna du behöver använda.

Om du efter att du tagit bort dina rör har nått den minsta kvantitet som du definierade under lagringen (punkt 8 ovan), kommer en varningsikon att ses framför lagringsinformationen för rören.