Hur aktiverar man tillägget soap.dll i LSMRemote med php-fil på Linux? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

För testlabb som får en begäran att utföra tester (jobb) på ett prov från en förfrågare (klinik, sjukhus, etc), vårt Lab Service Management (LSM)-tillägg är det bästa alternativet. Men för att göra processen enklare erbjuder vi vårt verktyg LSMRemote som hjälper både dig och förfrågan. LSMRemote-applikationen kan integreras i den begärande webbplatsen (klinik, sjukhus, etc).

Denna Knowledge Base-artikel ger dig en steg-för-steg-guide om hur du aktiverar PHP SOAP-tillägget on Linux för LSMRemote.

1. förutsättningar

2. Installationssteg

Förkunskaper:
Innan du fortsätter med installationen och konfigurationen av LSMRemote på Linux-servrar, se till att följande förutsättningar är uppfyllda:

1. Tillgång till en Linux-server som kör Apache.
2. Administrativa rättigheter för att installera paket och ändra serverkonfigurationer.
3. Grundläggande förståelse för att arbeta med terminalkommandon i Linux.

Installationssteg:

1. Installera php-soap Extension:

Beroende på din Linux-distribution, använd ett av följande kommandon för att installera php-soap-tillägget:

– För Debian-baserade distributioner (t.ex. Ubuntu):
sudo apt installera php-soap

– För Red Hat Enterprise Linux (RHEL)-baserade distributioner (t.ex. CentOS, Amazon Linux, etc.):
sudo yum installera php-soap

2. Aktivera mod_headers och mod_rewrite:

– Aktivera mod_rewrite:

• I Debian-baserade distributioner är Apaches mod_rewrite-modul vanligtvis installerad men inaktiverad som standard. Aktivera det med följande kommando:
    sudo a2enmod skriva om

• Starta om Apache för att tillämpa ändringarna:
    sudo systemctl starta om apache2

– Konfigurera .htaccess:

• Apache måste tillåta användning av .htaccess-filer för att tillämpa omskrivningsregler. Öppna Apache-konfigurationsfilen med en textredigerare:
    sudo vim /etc/apache2/sites-available/000-default.conf
  • Inuti ` ` block, lägg till följande konfiguration för att tillåta .htaccess åsidosättningar:

Alternativ FöljSymLinks
    Kräv alla tillåtna
    Allowoverride All
  • Spara och stäng filen. Starta sedan om Apache för att tillämpa ändringarna:
    sudo systemctl starta om apache2

3. Aktivera mod_headers:

– Installera mod_headers med följande kommando:
sudo a2enmod headers

– Starta om Apache för att aktivera modulen:
sudo systemctl starta om apache2

– Kontrollera att mod_headers är aktiverat genom att köra något av följande kommandon:
apachectl -M | rubriker

OR
apache2ctl -M | grep rubriker

Om utgången inkluderar "headers_module (delad)", mod_headers har aktiverats.