LabCollector LC Printer: What is it and how to use it? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

Om du har kommit hit från LabCollector App för skrivare Blogg då välkommen till kunskapsbasen!

Om du inte känner till vår LabCollector App för skrivare yet, then here’s a short description: It’s an app that extends LabCollector att skriva ut på B18 mobil skrivare for quick labeling on-the-go, it allows you to manually enter data or print labels for your LabCollector prover och register.

Komma igång med LC Printer

1.1 Ladda ner och installera App för LC-skrivare

1.2 Para ihop din enhet med B18 mobil skrivare

1.3 Anpassa och skriva ut etiketter

Verkliga applikationer

Komma igång med LC Printer

1.1 Ladda ner och installera App för LC-skrivare

Följ dessa enkla steg för att installera appen LC Printer på din Android-enhet:

– Navigera till Google App Store på din mobila enhet.

- Söka efter "LC skrivare” (utvecklat av AgileBio) och klicka på nedladdningsknappen.

– När du har installerat, tryck på appikonen för att öppna den.

Se skärmdumpen nedan för att veta mer om de olika delarna av appen:

1. Hemsida: This is the main interface where you can input label information manually or access LabCollector.

2. Historia: Se en historik över de senaste 5 utskrivna etiketterna, inklusive modul- eller tilläggsinformation och deras respektive ID.

3. Inställningar: Gå till appinställningar för att ansluta/koppla från din skrivare.

4. Om avsnitt: Hitta länkar till våra andra appar, sociala medier, kontaktinformation och appversionen.

1.2 Para ihop din enhet med B18 mobil skrivare

Innan du kan börja använda LC Printer måste du para ihop din mobila enhet med den mobila B18-skrivaren. Här är hur:

– Se till att Bluetooth är aktiverat på din mobila enhet.

– Slå på din B18 mobila skrivare och se till att den är i ihopparningsläge.

– Öppna appen LC Printer och navigera till inställningsmenyn.

– Klicka på "Sök" för att skanna efter tillgängliga skrivare.

– Välj din B18-skrivare från listan över tillgängliga enheter för att para ihop den med din mobila enhet.

När din B18-skrivare har parats ihop med din enhet kommer den att listas under "Anslutna skrivare” på inställningssidan i appen LC Printer. Här ser du skrivarens namn tillsammans med ett "Koppla från”-knappen bredvid den. Detta ger dig flexibiliteten att enkelt koppla från den aktuella skrivaren och para ihop med en annan, om det behövs (som visas i skärmdumpen nedan).

1.3 Anpassa och skriva ut etiketter

On the home page, you have the option to input label information manually or access LabCollector (to print an existing record) by clicking on the designated button at the top of the screen .

Please note that you can also access directly to your LabCollector app and select the desired record to print, this will automatically open LC printer app and will fill the below fields.

Om du väljer att mata in etikettinformation manuellt, se de numrerade avsnitten i skärmdumpen nedan för vägledning:

1. Titel: Ange titeln eller namnet för etiketten.

2. Extra fält: Lägg eventuellt till ytterligare information eller anpassade fält.

3. ID: Ange identifikationsnumret eller koden för etiketten.

4. Antal kopior: Ange önskat antal etiketter som ska skrivas ut.

5. Etiketttyp: Välj typ eller format på etiketter du vill skriva ut (14x30mm / 14x40mm / 14x50mm).

6. Förhandsgranskningsetikett: Uppdatera förhandsgranskningen av din etikettdesign innan du skriver ut.

7. Utskriftsknapp: Tryck på den här knappen för att starta utskriftsprocessen.

I historik i appen hittar du en logg över de senaste 5 utskrivna etiketterna. Varje post innehåller detaljer som modulen eller tillägget som etiketten valdes från, såväl som dess motsvarande ID. Detta gör att du enkelt kan spåra och referera tidigare utskriftsaktiviteter för referens eller omtryck.

På "Om Oss”-sidan kommer du att upptäcka bekväma länkar för att utforska våra andra appar, ansluta till oss på sociala medieplattformar, komma åt vår kontaktinformation och hålla dig informerad om den aktuella versionen av LC Printer-appen.

Verkliga applikationer

Laboratoriearbetsflöden
I laboratoriemiljöer är tiden avgörande, och att vänta på tillgång till en central skrivare kan orsaka förseningar i provhanteringsprocesser. Genom att integrera LC-skrivare i laboratoriearbetsflöden kan du skriva ut kryoetiketter direkt från din mobila enhet!

Inventory Management
Effektiv lagerhantering och tillgångsspårning är beroende av korrekt märkning av artiklar och utrustning. LC Printer tillhandahåller en bekväm lösning för att skriva ut etiketter för laboratorietillbehör, utrustning och tillgångar, för att hjälpa till att spåra rörelser och användning av föremål på olika platser.

Miljöövervakning och fältstudier
Miljöövervakning och fältstudier involverar ofta insamling av prover från olika platser och miljöer. LC Printer gör att du kan skriva ut etiketter på plats, samtidigt som du lägger till viktig information som prov-ID:n, insamlingstid, GPS-koordinater och andra parametrar.

LC-skrivare kan också användas i många andra inställningar och verkliga tillämpningar.