Hur man gör en säkerhetskopia av LabCollector databas? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

LabCollector låter dig säkerhetskopiera dina data. Detta hjälper dig att alltid ha en säkerhetskopia om något händer med datorn och du tappar data på din dator.

LabCollector innehåller ett säkerhetskopieringssystem som gör att du kan spara innehållet i databasen på ett externt medium (ZIP, CD-ROM, …). Denna säkerhetskopia inkluderar även hela databasens struktur (kallad dumpfil). Med denna säkerhetskopia kan databasen återskapas helt i händelse av dataförlust, serverfel etc.

Säkerhetskopiera data in LabCollector kan göras på olika sätt, som förklaras nedan.

Följ dessa steg för att säkerhetskopiera dina data LabCollector:

1. LabCollector- Alternativ för säkerhetskopiering av data

2. LabCollector setup- Task scheduler

3. Automatisk säkerhetskopiering -LabCollector Serverhanterare

1. Alternativ för säkerhetskopiering av data

• För att komma åt detta alternativ måste du gå till ADMINISTRATION -> DATA -> BACKUP .
  • När du klickar på alternativet för säkerhetskopiering kommer du att se sidan nedan.

• 1. Gör en ny säkerhetskopia
    • Du kan klicka på kryssrutan för att "hoppa över ELN tabeller”. Detta inkluderar inte Electronic Lab Notebook (ELN) tilläggsinnehåll i alla böcker, experiment, sidor eller undersidor.
    • Alternativet "Säkerhetskopiera filer också" låter dig lagra de bifogade filerna inuti LabCollector. Till exempel filer som bilder, pdf, word, excel, etc inuti dokumentmodulen. eller ELN tillägg osv.
      OBS: Alternativet för backupfiler är endast för Unix och Linux.
    • När du har valt alla alternativ du behöver kan du klicka på  och säkerhetskopieringen startar direkt.
  • 2. Schemalägg en ny säkerhetskopiering
    • Här kan du schemalägga din säkerhetskopiering och ge den ett namn under Uppgiftsschemaläggaren.
    • Du kan också ställa in den tid och frekvens du vill att säkerhetskopieringen ska ske automatiskt.
    • Säkerhetskopieringsalternativen är som i punkt 1.
    • När du har valt alla alternativ du behöver kan du klicka på alternativet "Schemalägg säkerhetskopiering".
  • 3. Retentionspolicy för säkerhetskopiering
    • Databasen för LabCollector är SQL.
    • Därför lagras alla filer i detta format.
    • Eftersom du kan schemalägga säkerhetskopior kommer du att ha flera säkerhetskopieringsfiler för SQL Database.
    • Det här alternativet låter dig välja databasfiler när antalet säkerhetskopior är större än ett antal. Du kan välja detta nummer.
  • 4. Ladda ner säkerhetskopia
    • All din säkerhetskopia kommer att vara synlig i det format som visas på bilden.
    • Du kan ladda ner säkerhetskopian som du vill återställa.

2. LabCollector setup- Task scheduler

3. Automatisk säkerhetskopiering -LabCollector Serverhanterare

• LabCollector serverhanteraren är ett verktyg av LabCollector som gör att du enkelt kan använda LabCollector instanser.
  • *Läs vår KB för att veta mer om hur man använder LabCollector serverhanteraren.
  • Den här hanteraren ger enkel åtkomst till konfigurationsfiler och kontroll över serverstatus (starta/stoppa Apache webbserver och mysql databasserver).
  • Den innehåller också en enkel och automatisk säkerhetskopieringsmotor som låter dig konfigurera två typer av säkerhetskopior: kortsiktiga säkerhetskopieringar – dagliga eller veckovisa och långsiktiga säkerhetskopior – veckovis eller månadsvis.
  • För att göra säkerhetskopior måste du gå till LABCOLLECTOR SERVERMANAGER -> INSTÄLLNINGAR -> AUTOMATISK SÄKERHETSKOPIERING
  • Där hittar du den kortsiktiga backupen där du kan schemalägga backup i veckor.
  • Sedan har du en långsiktig backup där du kan schemalägga backup i månader.
  • Alternativen för kort och lång sikt rygg är liknande och förklaras nedan.
  • 1. För att aktivera alternativen nedan måste du markera kryssrutan.
  • 2. här kan du definiera sökvägen för att lagra din säkerhetskopia.
  • 3. Säkerhetskopieringens frekvens låter dig välja när du vill att säkerhetskopieringen ska upprepas.
    – Om du väljer 2 som frekvens kommer alternativen i punkt 5 att aktiveras.
    – Du kan välja antingen dagar/veckor för kortsiktiga backuper eller veckor/månader för långsiktig backup.
  • 4. Du kan tiden för din automatiska säkerhetskopiering.
  • 5. Detta kommer att aktiveras när du väljer frekvens som 2. Du kan välja vilka dagar du vill att säkerhetskopieringen ska ske.
  • 6. Du kan antingen välja att ta bort gamla säkerhetskopior genom att välja antalet säkerhetskopior du vill ha. Om du väljer att 2 säkerhetskopior ska lagras kommer den gamla 3:e att raderas automatiskt.
    – Du kan också välja att aldrig ta bort någon säkerhetskopia genom att markera kryssrutan.
  • 7. Här kommer du att se information om när var din senaste säkerhetskopia och när kommer att bli din nästa säkerhetskopia.
  • 8. När du har valt ditt krav kan du klicka på "Säkerhetskopiera nu".
  • 9. Du kan också säkerhetskopiera dina data med FTP (File Transfer protocol) till en server. Du måste aktivera alternativet genom att markera kryssrutan och ange.
    – Du måste ange ditt värdnamn, sökväg, användarnamn och lösenord för att spara säkerhetskopian.
    – I aktivt FTP-läge börjar klienten lyssna på en slumpmässig port för inkommande dataanslutningar från servern (klienten skickar FTP-kommandot PORT för att informera servern på vilken port den lyssnar).
    – I det passiva FTP-läget använder klienten kontrollanslutningen för att skicka ett PASV-kommando till servern och tar sedan emot en server-IP-adress och serverportnummer från servern, som klienten sedan använder för att öppna en dataanslutning till serverns IP adress och serverportnummer har tagits emot.
  • När alla dina inställningar är gjorda kan du klicka på testanslutning för att se om allt fungerar som det ska.