Förslag på en LabCollector Inställning för hög tillgänglighet (HA) - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

Hög tillgänglighet är ofta en bra idé i situationer där serverfel inte är ett alternativ och återställningstid är avgörande.

Det finns flera sätt att göra det på.

Följ stegen nedan: -

1. Amazon AWS tillvägagångssätt

2.Server Manager tillvägagångssätt

1. Amazon AWS tillvägagångssätt

• Här föreslår vi ett enkelt tillvägagångssätt på Amazon AWS som du kan replikera i lokala inställningar i VMware eller andra hypervisorer (vi använder också nextmox, som är en mycket bra virtualiseringsplattform med öppen källkod på Debian).
  • Detta är en allmän idé:
    HA på AWS

• Här har vi en virtuell dator med alla nödvändiga LAMP-komponenter (Apache, PHP, Mysql).
  • Webroot-mappen kan ställas in på en länk till Amazon AWS EFS (på din lokala infrastruktur skulle du använda NFS till en välinställd NAS med bra RAID-alternativ och replikeringsplan).
  • En andra virtuell dator eller RDS på AWS kommer att vara värd för MYSQL-databaserna. Denna databasserver kommer att ha replikering, flera zoner och en bra backupplan.
  • Nu kan ett annat lager vara att använda AWS-lastbalanseraren för att peka på VM enligt trafik och VM-tillgänglighet.
  • Denna inställning ger en enkel uppskalning genom att lägga till fler VM-repliker (starta bara från en bildmall från den första).
  • Eftersom all data finns på EFS/NFS finns det bara generiska serverpaket och därför är varje virtuell dator lätt att ersätta eller konfigurera om.

2.Server Manager tillvägagångssätt

• Detta tillvägagångssätt inkluderar att replikera Master-servern med hjälpen pf LabCollector serverhanterarens app.
  • Med detta tillvägagångssätt måste du manuellt ange IP-adressen för huvudservern för att skapa en replik.
  • För att hantera detta behöver du en PRO-version av LabCollector serverhanterare.
  • Du kan läsa vår blogg om hög tillgänglighet för att förstå detta tillvägagångssätt.