Importera dina prover och tillhörande lagring i 3 steg - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
IMPORTERA DINA PROVER OCH DINA FÖRVARING I 3 STEG

Denna handledning är främst för de första dagarna av LabCollector använd när du måste importera din tidigare databas till LabCollector. Den kan användas för all din data med lagring, inte bara prover som i exemplet.

Tillgänglig för ALLA användare utom behörighet på användar- och besökarnivå

Steg 1: Importera dina prover

För version 5.3 och högre, se denna KB-importera dina data 5.3v.

Enligt Admin > Data > Importera, Välj Prover modul.

1. Organisera din excel-fil så att varje kolumn anges i formatsektionen i den angivna ordningen. Ett fält för kolumn. Om du inte behöver ett fält, lämna kolumnen tom. Spara den här filen i txt (TAB) eller CSV (komma eller semikolon som separator).

Förbered LabCollector databas. Innan du importerar data måste du konfigurera den modul du har valt genom att skapa de fält du behöver. Se vår KB-skapande anpassat fält.

För de fält som är markerade med en asterisk* (Välj lista) måste värdena exakt matcha alternativen definierade i LabCollector.

Vissa fälttyper kan inte importeras, till exempel typkryssrutan. Om du vill importera data i den här typen av fält ändrar du tillfälligt typen i Text, importerar dina data och ändrar sedan igen från text till kryssrutetyp. Se till att dina data är korrekt formaterade (t.ex. identiska värden).

2. Ladda upp din fil.
3. Du har fyra standardfält:

• Projekt – om du vill koppla dina prover till ett projekt
  • Typ - Obligatoriskt fält. Exempeltyper definieras av superadministratören och administratörer i avsnittet Inställningar.
  • Organisation – Välj organismen i förhållande till ditt prov. Som tidigare definieras organismlistan i avsnittet Inställningar.
  • Huvudoperatör/ansvarig - Obligatoriskt fält. Information om personen som äger provet. Viktigt för övervakning och om du har exakta säkerhetsregler (grupp till exempel).
Du måste importera prover efter block av liknande poster, åtminstone för obligatoriska fält. Du kan också använda funktionen Mass Record Updater (KB-XXX) för att ändra denna information efter importen.

4. Filalternativ kan konfigureras. Kontrollera de rätta alternativen.
5. Valfritt: Om du har konfigurerat din utrustning med alternativet för automatisk lagring kan du få tillgång direkt till denna lagring här. Du har inte valet av box/plats, LabCollector attribut allt automatiskt.
6. Klicka för att kontrollera resultatet av din import innan den definitiva åtgärden. Du kan återigen kassera importen om det är fel.

Steg 2: Skapa din lagring i batch

Efter konfigurationen av lagringssystemet och skapandet av faciliteter och utrustning av superadministratören och administratörerna, kan du skapa i batch-rack och lådor.

Gå till Admin > Lagring > Hantera lagring > Skapa ny box eller verktyg > Lagringswebbläsare eller gå till Verktyg > Storage Browser.

1. Välj den utrustning där en ny låda behövs.
2. Välj sedan funktionen Autofyll med ställ + lådor

3. Definiera ditt boxformat. Du kan välja en av dina modeller (röd pil uppe till höger), eller skapa ditt eget boxformat med editorn (röd pil).
4. Du har två alternativ:
    • Manuella inställningar. Fyll i boxnamnsprefixet, racknamnsprefixet och antalet rack som ska genereras (beror på utrustningens kapacitet). Se det första förvaringsträdet: 5 lådor i var och en av de 5 hyllorna.
    • CSV-inställningar. Skapa din fil enligt formatet BOX NAME <> RACK NAME <> POSITION i rack... Nedan är ett exempel på fil (tabseparator) och resultatet efter import:

Steg 3: Importera din lagring

Nu har du dina prover och dina lådor i LabCollector, du behöver bara associera dem med de andra.

Enligt Admin > Lagring > Importera Lagring, Välj Prover modul.
Vi rekommenderar att du väljer Intern LabCollector ID (av dina prover) och Box ID för att undvika identiskt namn, så formatera 1.

Du kan få listan över dina box-ID:n under ADMIN > Hantera lagring > Lista befintliga boxar, under Ref kolonn.
Box-ID:t är också synligt i Storage Browser. När du är på ett ställ kan du se alla lådor i den och deras ID.

Eller så kan du också välja visningsrutan.

1. Skapa din fil enligt det format du valt. Nedan är ett exempel på fil (semi-kolon separator). Om mer än ett rör är definierat för samma prov, separera motsvarande position med ett kommatecken.
2. Välj modulen, här Samples, och lagringen Main eller Secondary
3. Importera din fil
4. Välj ägaren till den nya lagringen i listan
5. Välj rätt alternativ beroende på din fil. Här för vårt exempel nedan, "Etiketter på rad 1" och "semikolon" måste kontrolleras.
6. Klicka på knappen Importera och uppdatera. En ny sida visas för att validera dina värden. Du kan validera eller kassera.