Vad är Sample2Box-tillägget? Och hur använder man det? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen

Sample2Box är en LabCollector tillägg som gör det möjligt för användare att direkt skanna streckkoder för rör/flaskor för att automatiskt infoga dem i en tallrik/låda och skapa motsvarande LabCollector register, samtidigt som de håller reda på sina platser inom LabCollector databas. Detta kan vara särskilt användbart för laboratorier som har ett stort antal fysiska prover som måste organiseras och spåras.

Poster kommer då att skapas i alla LabCollector moduler som är relaterade till ett lagringssystem, såsom: Plasmider, Prover, Antikroppar... etc. De kan också skapas i anpassade fält om de var relaterade till ett lagringssystem. Snälla, kolla vår Sample2Box manuell för mer detaljer.

Att använda Sample2Box, måste användarna först ställa in sina förvaringslådor och platser inom LabCollector.

Tips/tips
Oroa dig inte om du inte har någon lagringsplats inställd inuti LabCollector, du kan alltid skapa nya via Sample2Box (som förklaras i KB nedan).
.

När rutorna har ställts in kan användare börja lägga till prover till dem. Detta kan göras genom att gå till Sample2Box tillägg.

Väl inne får du följande flik.

A: Observera att användare som standard omdirigeras till "Ny box"-fliken, som erbjuder 3 olika lägen, (som visas i skärmdumpen ovan).

• 1) Välj en redan befintlig ruta: du kan göra det genom att filtrera dess namn eller genom att skanna dess streckkod. Du kan sedan välja fyllningsriktningen (oavsett om den är horisontell eller vertikal) och slutligen klicka på validera knapp.

• A: Här kan du skanna din etikett. Snälla, glöm inte att klicka ange för att validera det.
    • B: För varje rör/flaska kan användare lägga till ett motsvarande namn. (Som standard kommer namnet att vara streckkoden om inget annat namn gavs till röret/flaskan).
    • C: Här kan du välja den datamodul i vilken du vill mata in flaskorna/rören. Observera att om du väljer "Prover” modul, kommer du att kunna definiera provtypen.
Anmärkningar
All övrig information om lådan, såsom dess namn, plats, låda, ... etc. kommer redan att fyllas, eftersom du valde en befintlig låda.
.
  • 2) Skapa en ny box (baserad på en modell): välj din föredragna boxmodell, sedan din fyllningsorientering (oavsett om du vill att den ska vara horisontell eller vertikal) och klicka på validera. När du är klar får du följande flik.

• 1: Välj datamodulen: här har du möjlighet att välja den modul som du vill mata in dina data i, detta kan vara modulen "prover" eller någon annan modul som "Reagenser och tillbehör" eller "utrustning".
    • 2: Provtyp för alla: det här alternativet är endast tillgängligt när du väljer "Sampler" som en datamodul, det låter dig välja den typ du vill ha för alla dina prover.
    • 3: Kartong/skyltnamn/ID: Ange namn / ID på din kartong/skylt. Observera att du också kan skanna dess streckkod direkt i detta fält.
    • 4: Lagringsplats: Ange platsen där kartongen eller tallriken ska förvaras.
    • 5: Låda & placering i låda: du har möjlighet att ange vilken låda och position i lådan där lådan eller tallriken ska förvaras, du kan också lämna den tom utan att välja någon låda för att låta den flyta.
    • 6: Låda/tallrik typ: du kan välja om du vill ha en låda (med galleravdelare) eller en mikroplatta/röruppsättning.
    • 7: Kartong/tallrik allmän beskrivning: du kan ge en allmän beskrivning av lådan eller tallriken, till exempel en kort kommentar eller några speciella funktioner du vill nämna.
    • 8: Ägare: du måste ange ägaren till lådan eller plattan.
Tips/tips
Du kan också klicka på följande knapp finns under formuläret ovan, vilket automatiskt exporterar kartan till en CSV-fil.
.
  • 3) Skapa din egen lådmodell: för att göra det, välj antalet rader och kolumner, notera att det automatiskt ger dig antalet brunnar du kommer att ha (som visas i exemplet nedan).

Allt du behöver göra sedan är att välja din fyllningsriktning (oavsett om den är horisontell eller vertikal) och klicka på bekräfta.

B: När du klickar på "Direktskanning", kommer en ny flik att visas (som visas i skärmdumpen nedan).

Med Direct Scan-läget kan användare direkt skanna streckkoder för rör/flaskor för att automatiskt infoga dem i en tallrik/låda och skapa motsvarande LabCollector rekord inom Prover modul.

Du kan börja med att scanna/skriva in boxens streckkod/ID, motsvarande boxkarta kommer då upp precis nedanför. Sedan kan du börja med att skanna dina prover streckkoder samtidigt som du väljer deras position på kartan.

När du är klar klickar du på Uppdatering knappen läggs dina poster sedan till i Prover modul.

C: När du klickar på "Rack Scan", kommer en ny flik att visas (som visas i skärmdumpen nedan).

Med Rack Scan-läget kan användare använda en Rack Scan för att skapa poster och deras boxkoordinater med några få klick med olika lagringsalternativ.

Anmärkningar
Innan du använder det här läget, se till att all konfiguration som behövs för att läsa racket är klar LabCollector genom att hänvisa till detta KB.

Efter att du har valt din skanner och skannat racket kommer olika alternativ att finnas tillgängliga beroende på din databas, se vår manuell för mer detaljer.

Var försiktig not
Om stället aldrig har skannats tidigare måste du definiera förvaringsplatsen. Men om rutan redan finns i din databas är allt du behöver göra att välja de rör du behöver, sedan modulen där du vill spara posterna, plus fylla i några ytterligare alternativ om lagringen och slutligen tillämpa ditt val, se vår manuell för mer detaljer.