Hur man konfigurerar och använder ELNDocSend-appen med LabCollector? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

ELNDocSend mobilapplikation låter dig ha mer rörlighet och erbjuder dig ett enklare sätt att ansluta till Electronic Lab Notebook (ELN) tillägg på din LabCollector LIMS lösning.

Med hjälp av en mobilapp kan du nu ansluta till ELN tillägg när som helst från var som helst. Detta ger dig fördelen att lägga till anteckningar, information, bilder etc. till din ELN tillägg genom att bara använda ELNDocSend-appen.

Du kan skanna sidor, bilder, idéer som du skrivit ner eller något som är relevant för dig ELN.

Att använda ELNDocSend-mobilappen, följ stegen nedan:

1. Ladda ner mobilappen från google play store

2. Konfigurera API-inställningar i LabCollector Webb-service

3. Konfigurera inställningarna i ELNDocSend

4. Använd ELNDocSend

1. Ladda ner mobilappen från google play store

• Gå till din Google Play Store-app och sök efter LabCollector, kommer du att se en lista över alla mobilappar som utvecklats av LabCollector.
  • Välj ELNDocSend och installera det på din mobiltelefon.

• När den har installerats kommer den att dyka upp på din startskärm eller ditt appgalleri.

2. Konfigurera API-inställningar i LabCollector Webb-service

• För nästa steg, för att ställa in ELNDocSend, du måste konfigurera API-inställningar (Application Programming Interface) i LabCollector först.
  • Logga in till LabCollector på din dator och gå till ADMINISTRATION -> ANNAN -> INSTÄLLNING -> WEBSERVICES API.
  • Här måste du definiera en ny applikation, för att göra det måste du konfigurera alla nödvändiga inställningar som sedan hjälper dig att konfigurera ELNDocSend.
Anmärkningar
Till en början kommer fälten att vara tomma, du måste konfigurera inställningarna enligt dina krav. Nedan är ett exempel på ett formulär som redan var ifyllt.

Varje nummer i bilden ovan motsvarar följande steg:

1. Du kan namnge din API-tjänst som du vill. I exemplet som visas ovan har vi lagt till namnet på appen.
  2. Här måste du välja de moduler som du vill ansluta till ELNDocSend-applikation.
Anmärkningar
Moduler är de som finns inuti LabCollector, men eftersom vi behöver ansluta appen till ELN, som i sig är ett tillägg, har vi därför markerat kryssrutan bredvid tilläggskategorin (ta en titt på den del av bilden som är markerad med gult).

...... ..3. Här kan du lägga till namnet på personen som kommer att ansvara för detta API (du kan välja dem från rullgardinsmenyn).

Tips / tips
Dessa operatörer är labbmedlemmar som kan läggas till genom att gå till ADMINISTRATION -> ANVÄNDARE OCH PERSONAL -> HANTERA ANVÄNDARE.

...... ..4. IP-begränsningen är för dig att välja om du vill begränsa eller ge åtkomst till vissa IP-adresser.

Tips / tips
För att hantera IP:erna kan du gå till ADMINISTRATION -> ANVÄNDARE OCH PERSONAL -> HANTERA AUKTORISERADE IP-adresser.

Om du väljer "ja" och sparar API-inställningarna kommer det att be dig lägga till IP:n som visas i bilden nedan.

......5. När du har fyllt i alla fält och valt alla dina alternativ kan du nu klicka på knappen "Lägg till".

• När du lägger till API:et kommer en token att genereras som du behöver använda senare i ELNDocSend-applikationsinställningar.
  • Du kan antingen kopiera token och skicka den till dig själv som ett SMS eller e-post, eller så kan du skanna 2D-streckkoden med ELNDocSend-appen på din telefon (du hittar en detaljerad förklaring i det tredje avsnittet nedan), eller så kan du också klicka på streckkodsalternativet för att skriva ut token.

Anmärkningar

Denna API-inställning kommer att ansluta ELNDocSend till LabCollector.

3. Konfigurera inställningarna i ELNDocSend

• När du öppnar ELNDocSend för första gången måste du först gå till inställningar för att konfigurera ELNDocSend med API.

• När du klickar på knappen med tre rader ovan kan du klicka på inställningar.

• När du har klickat på inställningar öppnas följande sida.
Anmärkningar
Till en början kommer fälten att vara tomma, du måste konfigurera inställningarna enligt dina krav. Nedan är ett exempel på ett formulär som redan var ifyllt.

Varje nummer i bilden ovan motsvarar följande steg:

1. Skriv in din mailadress.
    2. Ange webbadressen till din onlineinstans.
      – Se till att bara sätta URL:en före snedstrecket framför ditt labbnamn.
      – Klicka på den röda HTTP-knappen för att göra den grön som LabCollector använder ett säkert 'HTTPS'-protokoll för anslutning.
      – Du måste lägga till onlineinstansen i samma format som visas i bilden ovan – URL(ersätt med din labb-URL)/extra_modules/eln/webservice/index.php?v=1
    3. Ange ditt användarnamn (det som du använder för att komma åt LabCollector på din dator/laptop).
    4. Här måste du lägga API-token som du fick från LabCollector, som visas i avsnitt 2.
      – Du kan också skanna den symboliska streckkoden från LabCollector webbtjänster genom att klicka på följande ikon: , och skanna sedan 2D-streckkoden som visas i bilden nedan.

................5. När dina inställningar är konfigurerade, klicka på "spara", en popup kommer då att visas (se bildexemplet nedan).

4. Använd ELNDocSend