Samples batch tool (rack scanner) - LabCollector

← Alla ämnen

På startsidan har du tillgång till ett speciellt tilläggsverktyg för att generera ett ställ/bricka som ska laddas i LabCollector. Detta påskyndar provregistreringen med direktlagringsdefinition.

Det här verktyget har tre användningslägen:

1. Direkt
  2. Manuell import
  3. Generisk kartgenerering

1. Direkt skannerutlösare

Detta verktyg tillåter direktimport av skannade brunnsställ/brickor från flera tillverkare (Micronic, BioMicroLab, FluidX, Thermo, Ziath, Biotillion...). Skannern genererar en rack-/brickkartfil som laddas in i LabCollector. Detta påskyndar provregistreringen med direktlagringsdefinition. LabCollector känner igen skannerns filformat automatiskt.

Vänligen följ detta KB-Rack skannerinstallation innan du startar.

Under Provsatsverktyg väljer du rackskannern från Välj Scanner rullgardinsmenyn och klicka på Skanna.

Anmärkningar: Om du har problem efter processsteget, som att listan över positioner inte laddas helt, se till att din php.ini-fil har en tillräcklig minnesgräns. Filen php.ini kan hittas via Serverhanteraren > Konfigurera servrar > PHP.
Sök efter "memory_limit" i denna fil och öka siffran efter behov t.ex. 512M.

2. Skannerutdata eller filimport

Det här läget låter dig importera en fil som producerats av en rackscanner och du kan välja rätt format på filen.

3. Generiskt

Smakämnen Extern datakälla del kan användas tillsammans med Direkt skannertrigger läge om du vill importera ytterligare information om proverna samtidigt.

Rack ursprung & mall

Baserat på mall
- Snälla se KB-Rack skannerinstallation för information om var du kan lägga till mallar.

Nytt rörställ / Befintligt med direkt streckkodsavläsning
-

Befintligt rörställ
– Lägg bara till rack-ID för racket som redan finns i LabCollector

Replikera som sekundär lagring från ett befintligt ställ Nytt i 5.41!

Härleds från ett befintligt rack till ett nytt rekord Nytt i 5.41!