Vad är grupppolicyer och hur använder man dem? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
Endast tillgänglig för superadministratörer

Superadministratören kan definiera EN medlemsgrupp för att hantera användarens allmänna behörigheter (sekretess).

Som standard finns det bara Full tillgång grupp. Ytterligare grupper kan läggas till.

Gå till: Admin > Användare och personal > Hantera grupppolicyer.

Gruppregler kan definieras för att hantera användarens modulåtkomst, baserat på flera alternativ:

Från och med version 5.4 du kan blockera en grupp från att se Full tillgång poster som ses på bilden below.

F: Full tillgång

V: Endast visa – Användaråtkomst till modulen är begränsad till att endast visa/visa data.
B: Blockera åtkomst – Användare kan inte komma in i respektive modul. Blockerade användare kommer att se att modulen finns.

Du kan hantera lagringsvisualisering (endast alternativvy) och åtkomst till lagringswebbläsaren. Om du vill begränsa åtkomsten till lagringswebbläsaren väljer du: Blockera åtkomst till Storage Browser

När du skapar en grupp med endast visningsbehörighet kan du markera lagringsrutan för att tillåta användare att se lagringspositioner och platser för modulposter. De fyra alternativen längst ner fungerar i kombination med valet av F, V, B-behörigheter.

Grupper kan också definieras på ett sätt för att filtrera dataåtkomst mellan grupper:

• Gruppen ser ALLA

Inget alternativ markerat

• Gruppen ser ALLA utom lagring

Genom att kontrollera Gruppen ser allt utom lagringsutrymme begränsat till EGEN grupp, kommer gruppmedlemmarna att se alla poster i LabCollector. Lagringsinformation kommer dock att vara begränsad till gruppmedlemmar.

• Gruppen ser ENDAST sina egna data

Genom att kontrollera Gruppen ser ENDAST samma gruppmedlems register och lagring, kommer gruppmedlemmar bara att se poster och lagringsinformation från sin egen grupp. Det gäller postskapande och skivägande. Observera att poster som ägs av superadmin kommer att vara synliga för alla användare. Data kan därför säkras gruppvis. För att dra fördel av detta måste du ha minst två grupper.

• Gruppen ser ALLA beställningar

Genom att kontrollera Gruppen ser ALLA beställningar från ALLA grupper, alla användare kan se alla beställningar i inköpsorderhanteringen. Det finns inga begränsningar förutom genom användarbehörigheter.

Poster gjorda av användare som inte är anslutna till en grupp kommer inte att begränsas och kommer att förbli synliga för ALLA användare i vilken grupp som helst. Superadministratören tillhör inte någon grupp.

Från version 5.3, tillägg kan också ha en begränsad åtkomst: F: Full åtkomst eller B: Blockera åtkomst – Användare kan inte gå in i respektive tillägg.

Behörigheter kan ändras när som helst via denna meny.
Sökfilter använder också dessa gruppdefinitioner för att filtrera data efter grupp.

Superadministratör kan tilldela huvudadministratörer till grupperna under Admin > Användare och personal > Hantera användare. Dessa administratörer kan skapa och hantera labbmedlemmar och användarkonton för sin egen grupp.

Sedan version 5.3 kan superadministratörer och grupphuvudadministratörer tillämpa mer än en grupp på en användare.

version 5.4 låter användare välja vilken av sina grupper de vill dela data med på en rekord-för-post-basis. Om en användare är i mer än en grupp delas deras data med alla dessa grupper som standard. Användaren kan annars välja särskilda grupper från rullgardinsmenyn Dela medan han skapar eller redigerar en post.

version 5.4 tillåter också administratören att tilldela en Primärgrupp till användare som ingår i mer än en grupp. Detta innebär att deras data som standard endast delas med den primära gruppen om de inte uttryckligen väljer att dela individuella poster med sina andra grupper också.

När gruppen väl har konfigurerats kan du också begränsa gruppen till en lista med IP-adresser (se KB-Begränsa åtkomst till LabCollector).

Du kan köpa ytterligare grupper om du behöver fler – kontakta [e-postskyddad] or [e-postskyddad] (USA och Kanada).