Hur hanterar man användare? (v.6.032+) - LabCollector

SAMMANFATTNING:

LabCollector låter dig lägga till användare med olika behörighetsnivåer.
*Se vår kunskapsbas för att se olika behörigheter på användarnivå.

1. Skapa användare

2. Hantera användare: Lägg till behörighetsnivåer

3. Ta bort användare

3. Återaktivera användare

Anmärkningar
Om du har v5.31 eller lägre, se denna KB istället.
Om du har v5.4 eller lägre, se denna KB istället.
Varning
Endast tillgänglig för superadministratörer och grupphuvudadministratörer.

1. Skapa användare

• Gå till ADMIN > ANVÄNDARE OCH PERSONAL > HANTERA LAB-MEDLEMMER.
    • Du kan lägga till grundläggande detaljer för användaren och skapa ny labbmedlem.

• Nu kan du ge användaren specifik behörighet. ser avsnitt 2

2. Hantera användare: Lägg till behörighetsnivåer

• Gå till ADMIN > ANVÄNDARE & PERSONAL -> HANTERA ANVÄNDARE.
    • 1. Klicka på Ny användare.
    • 2. Lägg till detaljerna och tilldela användaren ett användarnamn och lösenord.
      Du kan ansluta användarlabbmedlemmen som skapats i avsnitt 1 genom att skriva namnet i fältet "Riktig person".
      Du kan till och med tilldela en person till gruppen om du redan har skapat en grupp.
      *Se vår kunskapsbas för att se om grupppolicyer.
    • För varje användare kan du välja mellan 6 behörigheter på användarnivå. Du kan klicka på liten för att se vad varje behörighet på användarnivå har att erbjuda.

*OBS: När du har tilldelat en superadministratör kommer det alternativet på användarnivå inte längre att vara tillgängligt för andra användare i rullgardinsmenyn. Det kan bara finnas en superadministratör i en LabCollector exempel.
    • När du är klar kan du klicka på "Skapa ny användare".
    • Upprepa detta steg för alla användare.
    • Du kan också se detaljer om hur många användare du kan skapa inloggningen för.

3. Ta bort användare

• Gå till ADMIN > ANVÄNDARE OCH PERSONAL > HANTERA ANVÄNDARE.

• Du kan ta bort/arkivera en användare genom att klicka på den lilla papperskorgen på höger sida.
    • När du arkiverar en användare kan du ha två alternativ:
      • 1. Du kan välja att arkivera den verkliga personen (skapad som en labbmedlem) genom att markera kryssrutan. Om du markerar kryssrutan kommer labbmedlemmen att flytta till dolda kontakter. Ser avsnitt 4
      • 2. Du kan inte arkivera associerad kontakt (riktig person) för användare som redan har poster i sitt namn,

I det här fallet kan du alltid arkivera/dölja den associerade kontakten om du först överför data från denna person till en annan under ADMIN > Data > Överför data och sedan arkiverar labbmedlemmen under ADMIN > Användare & personal > Hantera labbmedlemmar.

• Alternativt kan du låsa ett användar-ID genom att klicka på låsikonen . Detta resulterar i att användaren blir utelåst LabCollector och är en reversibel åtgärd.
    • Du kan också se listan över arkiverade användare genom att klicka på "Visa arkiverade användare (vid listans slut)".
    Anmärkningar
    Observera att om du tar bort en användare kan du återkräva en användarkredit på licensen.

4. Återaktivera användare

• ADMIN -> ANVÄNDARE & PERSONAL -> HANTERA LAB-MEDLEMMER.
    • Klicka på "Dolda/gamla labbmedlemmar" för att se de arkiverade labbmedlemmarna.
    • Du kan återaktivera medlemmen genom att klicka på "Återaktivera".
    Anmärkningar
    Gamla labbpersonalprofiler kan tas bort men inte raderas för att säkerställa spårbarhet och kvalitetsefterlevnad.