Hur skapar man lådor/lådor/ställ i förvaringsutrustning? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

Alternativen "lagringswebbläsare" och "hantera lagring" i LabCollector hjälpa användaren att lagra platsen för varje post på en exakt definierad plats. Forskningslaboratorier hanterar flera prover, kemikalier etc som de behöver förvara på en specifik plats med specificerade temperaturer etc. Allt detta kan göras med hjälp av lagringswebbläsaren.

Du kan definiera låddiagrammen som modeller som du kan välja samtidigt som du definierar dina förvaringspositioner för förvaring av föremål (t.ex. prover).

Följ dessa steg för att konfigurera lagringen för ditt labb:

1. Konfigurera lagringen

2. Skapa lådorna för förvaring i utrustning

1. Ckonfigurera lagringen

• Här kan du konfigurera lagringen när du kommer åt LabCollector för första gången.
  • Läs gärna upp KB på hur man konfigurerar lagringe för mer information.

2. Skapa lådorna för förvaring i utrustning

• När du går till VERKTYG -> LAGRINGSBLÄDDARE –> SKAPA EN NY BOX

• När du klickar på alternativet skapa nya rutor kommer du att se sidan nedan.
  • 1. Den vänstra sidan representerar lagringsträdet (som innehållsförteckningen för lagringen) där du kan se lagringsrummen eller labben eller alla faciliteter som du definierar under lagringskonfigurationen. (Trädet visar dig i princip Anläggning -> Utrustning -> lådor/lådor/ställ/etc.)
  • 2. Då kan du se all utrustning inne på varje anläggning.
  • På höger sida ser du olika alternativ för att definiera utrymmet inuti utrustningen.
  • 3. Detta alternativ låter dig lägga till en ny låda ELLER ett ställ inuti din utrustning, t.ex. kylskåp.

– När du väl har skapat ett ställ ELLER kommer en låda att dyka upp under din förvaringsutrustning.
  • 4. Detta alternativ låter dig lägga till en ny låda + en ny låda inuti din utrustning

• A. Du kan välja från listan över modellboxen som du skapade. *Kontrollera vår KB på hur man ställer in modeller för mer information.
      • B. här kan du lägga till namnet och en kort beskrivning för din box, som till exempel i bilden.
      • C. Här kan du skapa designen av lådan (med/utan avdelare), tubbricka, mikroplatta, visotub, påse, behållare eller hylldel.
        *Kontrollera vår KB på hur man ställer in modeller för mer information.
      • D. här kan du välja vilken anläggning och utrustning du vill förvara lådan inuti. Till exempel, här är lådan i Room_Lab01 i utrustningens kylskåp. Om du har definierat ett ställ eller en låda i steg 3 ovan då kommer alternativen att dyka upp här och du kan välja det ställ du vill lägga din låda i.
      • E. Du har ett val mellan två alternativ när det kommer till att välja ägare till boxen:
        • Gemensamma boxar är som standard synliga för alla användare inom samma grupp.
        • Individuella boxar är endast synliga för användaren som skapade dem, såväl som för associerade poster.
Anmärkningar
  • Om en personal+ eller administratörsanvändare skapar en individuell box kommer den inte att vara synlig för annan personal och användare som standard. Endast användaren som skapade rutan och eventuella tillhörande poster kommer att ha tillgång till den.
  • För att skapa grupper gå till ADMINISTRATION -> HANTERA ANVÄNDARE och när du har definierat användare kan du gå till HANTERA GRUPPPOLICY och skapa grupper. Du kan lägga till medlemmar genom att gå tillbaka till HANTERA ANVÄNDARE och tilldela grupper till redan befintliga medlemmar.
      • F. Du kan spara rutan som en modell efter att ha namngett rutan och markerat kryssrutan.
      • G. När du har definierat alla alternativ, spara den i rutan.
  • 5. Du kan använda det här alternativet för att skapa rack och boxar genom att importera en CSV som innehåller de rack och boxnamn som du vill skapa eller manuella inställningar för batchimport.
  • 6. Du kan använda det här alternativet för att endast skapa rack, genom att importera en CSV som innehåller de rack och boxnamn som du vill skapa eller manuell inställning för batchimport.