Konverteringsmetod från mA-läsningar till specifik enhet för dataloggsond? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

För dataloggrar som känner av temperatur och tryck, kräv en formel som beräknas för att korrekt översätta informationen som kommer från sensorer och överförs till analog förlängning via datalogger och slutligen till tillägget. Den här formeln måste läggas till i Datalogger-tilläggsinställningarna som förklaras i avsnitten nedan.

Var försiktig not
Beroende på sonden kan sensorerna eventuellt kräva den analoga förlängningen.
Denna kunskapsbas för formel är ENDAST för prober som kräver analog förlängning!

1. Välja en 4-20mA signal över 0-10V

2. Formel för att bestämma strömvärdet i sond

1. Välja en 4-20mA-signal (över 0-10V)

Varning
Vi använder inte 0-10V för beräkningen.

• Att välja mA-ström är viktigt eftersom loggern, sensorerna och dess detektorer måste skyddas mot hög ström.
  • Mellan 4-20mA och 0-10V låter 4-20 dig vara konstant över stora avstånd mellan sändaren (mätanordningen) och mottagaren (PLC-Programmerbar logikregulator) medan strömmen (0-10V) kommer att minska enligt avståndet. Också att notera att strömmen inte "faller", även om längden på kablarna är över miles.
  • Strömmen å andra sidan ger sin energi till strömslingan.
  • Strömmen är viktig om motståndet på grund av kabeln och på grund av de olika enheterna (display, fjärrhantering,...) är stort.
  • Ett fel på en av enheterna i slingan kan upptäckas omedelbart om signalen når 0 mA. (Skadad kabel, blixtnedslag eller överspänning som skadar ett element i slingan,...)

2. Formel för att bestämma strömvärdet i sond

• Du måste lägga till formeln DATALOGGER -> INSTÄLLNING -> INSTÄLLNING AV LOGGERS -> KLICKA PÅ SONDEN DU BEHÖVER

• Gå till PROBE MA ALTERNATIV

• Till exempel, i bilden nedan för CO2-sond:
    • 0mA = 0% CO2
    • 20mA = 10% CO2
    • 0 % CO2 = 0 ppm (delar per miljon)
    • 10 % CO2 = 100000 XNUMX ppm

• Så det aktuella värdet används för att bestämma en parameter (temperatur, CO2-hastighet, etc):
    • 4 mA är minimum
    • 20 mA är max
  • Terminalerna bestäms av sensorn.
  • Så vi har 1 ekvation för att omvandla mA till ppm för CO2-detektion, genom att beräkna Y = A*X + B var
    • X = x-axeln
    • Y = y-axel
    • A =
    • B = beställt vid ursprunget
      • För att hitta B kan vi använda B =Y-A*X
      • B= 100000 ppm – 6250*20=25000
        Notera: Om du tar det maximala ppm-värdet för Y måste du ta den maximala mA-strömmen för X.
        Du kan också göra tvärtom om du tar lägsta ppm- och mA-värden.
        Kom ihåg att något av ovanstående villkor (min eller max) inte kommer att påverka det slutliga utgångsvärdet.
  • Efter beräkning får vi följande ekvation:
    • CO2: [ppm] = 6250*[mA]-25000