Hur anpassar jag postalternativ? - LabCollector

← Alla ämnen
För att redigera din posts alternativ måste du navigera till Admin -> Inspelningsalternativ. Först kommer du att snubbla på sidan nedan där du hittar en tabell med olika moduler och separata kolumner som var och en motsvarar ett specifikt alternativ som du sedan kan aktivera/avaktivera enligt dina behov.
.
Se siffrorna som är markerade i skärmdumpen ovan:
.

1. ID INSTÄLLNING:

Anmärkningar
Observera att ID:t används som standard som LabCollector genererad streckkod. Det är också möjligt att använda den valfria unika koden som streckkod.

Som standard, alternativet är fullt automatisk, betyder det att numrering är automatisk och inkrementerande från 0.

Du kan definiera det som halvautomatisk, kommer numreringen att vara automatisk men kan ändras manuellt vid varje postinmatning. Emellertid oEndast administratörer kommer att kunna ändra detta fält.

Tips/tips
Du kan ställa in en ny inkrementerande start, som att inkludera årtal, ange data med godkända ID:n som inte fylldes i, …etc.
Var försiktig not
Automatisk ökning använder det senaste och största värdet som redan har angetts. Därför kan du riskera att ha poster som kommer att numreras efter ett felaktigt start-ID.
.

2. ZeroFill:

Det här alternativet formaterar post-ID med nollor, fyller i icke-använda siffror, t.ex. 15 skulle skrivas som 000015 för ett fält med 6 storlekar.

3. Fältstorlek:

Du kan bestämma den inkrementella kapaciteten för ID-fältet. Används i kombination med ZeroFill, kan den ge numrering som 060001 (Fältstorlek inställd på 6 med ZeroFill, manuell start inställd på 60001). (* det minsta tillåtna antalet siffror är 5).

4. Tvinga väntan:

Med det här alternativet skrivs varje post in LabCollector kommer att registreras på en väntelista för verifiering och validering. Detta alternativ tillämpas på ALLA användarnivåer.

5. Dölj ovaliderade poster:

Det här alternativet låter dig dölja de poster som ännu inte har validerats.

6. Blockera dubbletter:

Med det här alternativet markerat kommer dubblettpostnamn att blockeras. Om den inte är markerad, kommer dubblettaviseringen bara att vara informativ. (Detta alternativ fungerar på Lägg till/redigera formulär och importera data).

7. efterlevnad:

Om markerad, kommer att lägga till efterlevnadslager på moduler: versionshantering (alla postuppdateringar genererar en tidigare version som arkiveras), kryptering på fälte-signaturer, skäl att redigera popup-fönster, låst uppgifter, skriv och avvikelsekontrolll anpassade fält.

Anmärkningar
    Efterlevnad kräver ett särskilt alternativ i licensen.
    .

8. Automatisk namngivning:

Med det här alternativet kan du välja att öka postens namn (JA – namn kommer att vara lika med ID) eller lägga till ett prefix eller ett suffix till detta nummer som sedan automatiskt kommer att användas i postnamn.

9. Automatisk etikett:

Du kan välja bland en av dina etiketter för att automatiskt kopplas till dina poster när de skapades första gången.

10. Formulärets standarddelning:

Du kan välja de grupper som du vill att formuläret ska delas för som standard.