Vad är syftet med rapportens unika ID-streckkod? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen

När du genererar en rapport inom LSM , hittar du en streckkod i sidfoten, vad är det och vad är dess syfte?

SAMMANFATTNING:

1. Vad är rapportens unika ID

2. Syftet med streckkoden för rapport-ID

• Unikt identifierande rapporter
  • Överensstämmelse med ISO/CAP-standarder
  • Spårningsrapportversioner
  • Förhindra stavfel och fel

2. Beteende för rapport-ID-streckkoden

• Oförändrande ID för SLUTrapporter
  • Nytt ID för ändrade rapporter
  • Länk till originalrapport-ID

1. Vad är streckkoden för rapportens unika ID?

Rapportens unika ID-streckkod i Lab Service Manager (LSM) är en streckkod som genereras och ingår i sidfoten på rapporter som genereras i systemet. Denna streckkod motsvarar ett unikt rapportidentifikationsnummer.

2. Syfte med streckkoden för rapport-ID:

Det primära syftet med rapport-ID streckkoden är att säkerställa spårbarhet och överensstämmelse med ISO/CAP (International Organization for Standardization/Collège Américain de Pathologie) standarder. Den har flera viktiga funktioner:

2.1. Unikt identifierande rapporter: Streckkoden tilldelar ett unikt ID-nummer till varje rapport som genereras inom LSM. Denna unika identifierare är avgörande för att skilja mellan olika rapporter och undvika förvirring.

2.2. Överensstämmelse med ISO/CAP-standarder: ISO- och CAP-standarder kräver att laboratorierapporter är unikt identifierade för att upprätthålla dataintegritet och efterlevnad. Denna ID-streckkod hjälper till att uppfylla dessa standarder.

2.3. Spårningsrapportversioner: När en rapport genereras initialt tilldelas den en specifik ID-streckkod. Om rapporten genomgår några ändringar eller revisioner genereras en ny rapport-ID-streckkod för den uppdaterade versionen med en länk tillbaka till den ursprungliga rapporten. Detta gör det möjligt att spåra olika versioner av samma rapport.

2.4. Förhindra stavfel och fel: Streckkodssystemet eliminerar behovet av manuell inmatning, vilket minskar risken för fel eller datainmatningsmisstag. Användare kan helt enkelt skanna streckkoden för att komma åt rätt rapport.

3. Rapport-ID-streckkodens beteende:

3.1. Oförändrat ID för SLUTLIGA rapporter: När en rapport har markerats som FINAL inom LSM förblir den tilldelade ID-streckkoden densamma. Detta säkerställer att den förblir konstant för den slutliga versionen av rapporten, även om den kopieras eller replikeras.

3.2. Nytt ID för ändrade rapporter: När ändringar eller modifieringar görs i en rapport genereras en ny ID-streckkod för den ändrade versionen, vilket hjälper till att skilja den reviderade rapporten från originalet.

3.3. Länk till originalrapport-ID: Den ändrade rapportens nya streckkod innehåller vanligtvis en länk till den ursprungliga rapporten. Denna länkning hjälper användare att enkelt spåra tillbaka till den ursprungliga rapporten och identifiera historiken för ändringar som gjordes.