Hur man installerar sensorer på ULT-frysar? - LabCollector

← Alla ämnen

Att upprätthålla exakt och konsekvent temperaturkontroll är av yttersta vikt i laboratorie- och medicinska miljöer, särskilt när det gäller lågtemperaturapplikationer från -80°C till -196°C. Det är här lågtemperatursensorer kommer till användning.

Dessa sensorer används i stor utsträckning vid lagring av biologiska prover, frusna vävnader, vacciner och mycket mer. I forskningslaboratorier spelar de en avgörande roll för att studera effekterna av låga temperaturer på material och utforska egenskaperna hos supraledande material.

Atvi erbjuder PT100-sensorer som tillgodoser Ultralåg temperatur (ULT) situationer, som t.ex ULT frysar, kylskåp och kylare för temperaturområden under -40°C. Våra sensorer tål extrema låga temperaturer så låga som -200°C och har en kalibrerad noggrannhet på +/- 0.5°C. Våra sensorer är idealiska för användning i flytande kvävesystem (-196°C) och -80°C frysar, vilket säkerställer effektiv och pålitlig temperaturkontroll.

Anmärkningar

Du kan köpa våra sensorer direkt från vår Förvaring Tillbehör e-butik. Tveka inte att kontakta oss på [e-postskyddad] för att lära dig mer om våra dataloggrar och sensorer och hur de kan hjälpa till att ta din forskning till nästa nivå. Vi är här för att hjälpa dig att uppnå dina vetenskapliga mål, varje steg på vägen.

Nedan följer några steg som du kan följa för att framgångsrikt installera en sensor:

1. Välj en lämplig sensor
  2. Hitta en lämplig plats
  3. Installera sensorn
  4. Övervaka sensorn

Steg 1. Välj en lämplig sensor

Atvi erbjuder en rad sensorer för att passa olika temperaturövervakningsbehov. Före installation, välj den sensor som bäst passar din applikation. Till exempel har våra PT100-sensorer ett temperaturområde på -200°C till 0°C / -328°F till 32°F och en noggrannhet på +/- 0.5°C kalibrerad.

Steg 2. Hitta en lämplig plats

Installationsplatsen är avgörande för noggrann temperaturövervakning. Du bör välja en plats som ger ett representativt mått på frysens förvaringstemperatur. Undvik att placera sensorn nära frysdörren eller i områden som upplever temperaturfluktuationer.

• Om din ULT-frys är vertikal kan du vanligtvis hitta ett hål på baksidan av frysen, täckt av en rund mössa (se Antalet 3 i bilden nedan). Detta hål ger tillgång till insidan av frysen. Om hålet är fruset kan det bli nödvändigt att tina upp det eller borra en ny passage. Ett knock-out hål kan också hittas på toppen (Antalet 1) eller vid sidan av frysen (Antalet 2).

• Om frysen är horisontell kan du vanligtvis komma åt interiören genom att ta bort kommandopanelen på höger eller vänster sida, vilket avslöjar ett utrymme där den runda hatten är placerad (som visas i bilden nedan).

• Om din modell inte har dessa hål kan du fortfarande sätta in sensorn genom dörren. Vissa modeller har ett litet indrag i isoleringsfogen som gör att sensorn kan sättas in (som visas på bilden nedan).

Var försiktig not
Se till att sensorn är installerad på en lämplig plats och att sensorns kabel inte kläms eller kläms när dörren är stängd.
.

Steg 3. Installera sensorn

Efter att ha valt en lämplig plats kan du fortsätta med sensorinstallationen:

1. Ta ut sensorn ur förpackningen och se till att du har alla nödvändiga komponenter, inklusive (1x RTD-låda, 1x PT-100 sensor och 1x 1m kabel RJ12), som visas i bilden nedan:
  2. Du kan mata in din sensors data in LabCollector. Detta är en enkel process som involverar val av lämplig sensormodell och konfigurering av nödvändiga inställningar, vär vårt KB för att lära dig mer om hur du kan ställa in din datalogger LabCollector.
  3. Om din frys har en förborrad knockout, sätt bara in sonden och täta knockouten med en genomföring eller silikon.
  4. Om du behöver borra ett hål själv, se till att undvika områden som innehåller spolar eller andra viktiga driftsdelar. Ett 6 mm hål ska sedan borras och sonden sättas in och säkras inuti frysen med en genomföring eller silikon för att täta hålet.
Var försiktig not

AgileBio ansvarar inte för eventuella skador som kan uppstå genom att borra hålet. För att undersöka denna möjlighet, kontakta tillverkaren av din frys.

...... ..6. Om sondens ledning måste dras genom dörrtätningen, bör försiktighet iakttas för att undvika att klämma eller krossa ledningen när dörren är stängd.

...... ..7. Efter installationen är det viktigt att testa sensorns funktionalitet genom att säkerställa att den kan kommunicera med dataloggaren.

...... ..8. Slutligen, RTD-låda kan monteras med hjälp av medföljande skruvar eller dubbelhäftande tejp. Eventuella läckage bör förhindras genom att applicera silikon vid behov.

Steg 4. Övervaka sensorn

När sensorn är installerad och kalibrerad kan du börja övervaka temperaturdata. Konfigurera övervakningssystemet så att det passar dina behov genom att använda vår Data Logger-tillägg , ställ in varningar för att meddela dig om temperaturen överstiger det fördefinierade intervallet och schemalägg regelbundna underhållskontroller för att säkerställa att sensorn fungerar korrekt.

Korrekt installation av ett temperaturövervakningssystem är avgörande för att upprätthålla produkternas kvalitet och säkerhet och säkerställa efterlevnad av regelverk. Genom att förstå nyckelfaktorerna att tänka på när du väljer och installerar ett system kan våra sensorer hjälpa dig att minska riskerna för temperaturavvikelser och förhindra kostsamma produkt-/provförluster, besök vår Förvaring Tillbehör e-butik att lära sig mer.

Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att installera dinsensorer. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss via följande e-postadress [e-postskyddad]