Konfigurera din Apache-server för HTTPS - LabCollector

← Alla ämnen

I denna kunskapsbas, vi kommer att leda dig genom processen att konfigurera din Apache-server för HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure)
HTTPS är den säkra versionen av HTTP som använder kryptering för att skydda integriteten och konfidentialiteten för överförda data. Genom att implementera HTTPS kan du säkerställa att känslig information, såsom inloggningsuppgifter eller personuppgifter, överförs säkert över nätverket.

• För att aktivera HTTPS måste du avkommentera följande rad in httpd.conf fil (se skärmdump nedan):

• Du måste också avkommentera:

• Sedan måste du skapa ett certifikat och lista det i apache_ssl inställningssida.
  • Slutligen måste du starta om tjänsterna.
Anmärkningar
För att omdirigera all HTTP-trafik till HTTPS måste du öppna roten .htaccess fil och lägg till följande kod till den:
RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} rabatt RewriteRule ^(.*)$ https://example.com/$1 [L,R=301]