Hur man konfigurerar skrivaren med LabCollector? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

LabCollector låter dig skapa streckkoder för alla poster med deras unika ID. Dessa streckkoder hjälper till att samla in all information relaterad till den specifika posten. Du kan skapa streckkoder för alla prover, reagens etc.

Följ stegen nedan för att ställa in och använda skrivaren:

1. Typer av skrivare och kompatibla skrivare

2. Installera skrivaren

• USB-skrivare
  • Nätverksskrivare

3. Konfigurera skrivare och etikettinställningar i LabCollector

• USB-skrivare
  • Nätverksskrivare

1. Typer av skrivare och kompatibla skrivare

• Det finns två typer av skrivare, nämligen USB och en nätverksskrivare.
  • USB-skrivare: Det är en lokal skrivare som bara är ansluten till en PC. Den kan inte anslutas till en annan dator samtidigt.
  • Nätverksskrivare: Den här typen av skrivare kan användas över en "skrivarserver" (en enhet som hanterar inkommande förfrågningar och skickar utskriftsjobb till lämplig skrivare.) eller med direkt skrivar-IP (Internet Protocol). För sådana skrivare måste du känna till IP-adress av skrivaren och portnummer om de tilldelas någon.

2. Ställ in skrivaren

• När den nya skrivaren kommer till dig, öppna den försiktigt.
  • Läs noga igenom manualen som följer med skrivaren för att förstå hur den fungerar.
  • Du kan också hitta en Youtube-video för introduktionen av skrivaren du köpte. Till exempel, för en Brady BBPP12-skrivare, kolla den här länken för att se videon.
  • På liknande sätt kan du hitta specifik video relaterad till din skrivare.
  • När du är medveten om hur skrivarens delar fungerar slår du på skrivaren.
  • Installera drivrutinerna av skrivarna från cd-skivorna eller från webbplatsen för skrivaren som du har köpt. Drivrutinen, om den redan är installerad, kommer att vara tillgänglig med namnet och serien på din skrivare.

Anmärkningar
    För Zebra & Brady rekommenderar vi förarna från SeagullScientific/Bartender
  • USB-skrivare inställd

• Som nämnts ovan är USB-skrivaren en skrivare som bara är ansluten till en PC. Den kan inte anslutas till en annan dator samtidigt.
    • För att veta vilken skrivare du har kan du antingen kontrollera den i manualen som följer med skrivaren eller googla på skrivarens specifika serienamn. Till exempel finns det flera Brady-skrivare, var och en har ett specifikt serienamn som BBPP12-34L.
    • Om du ansluter skrivaren för första gången måste du göra det installera relevanta skrivardrivrutiner.
    • För ytterligare information om hur du ansluter USB-skrivare till din dator och LabCollector.
    • Du måste konfigurera inställningarna för USB-skrivaren i LabCollector, vilket förklaras nedan i avsnitt 3.

• Inställning av nätverksskrivare

• Som förklarats ovan är nätverksskrivaren en som kan ha anslutningar över ett nätverk till olika datorer.
    • Till exempel en dator på ditt institut eller institution där alla kan skriva ut vad som helst på den med sina egna datorer.
    • För att veta vilken skrivare du har kan du antingen kontrollera den i manualen som följer med skrivaren eller googla på skrivarens specifika serienamn. Till exempel finns det flera Brady-skrivare, var och en har ett specifikt serienamn som BBPP12-34L
    • För att ställa in en sådan skrivare måste du först installera relevanta drivrutiner för skrivaren du köpte.
    • Du kan hitta dessa drivrutiner antingen på CD:n som medföljer skrivaren eller från den relevanta skrivarens webbplats.
    • För att ansluta din dator till ett nätverk behöver du information som t.ex IP-adress och portnummer.
    • IP-adress: Du kan hitta IP-adressen för din nätverksskrivare genom att använda olika metoder eller fråga IT-personen på ditt institut
      • Ett annat sätt att hitta IP-adressen är att använda programvara från tredje part som "Advanced IP Scanner". Du kan ladda ner detta och installera det på din dator och klicka på "Skanna"-knappen för att skanna alla IP-adresser i din dators nätverk. När skanningen är klar kommer du att se namnet på din skrivare och dess IP-adress.
      • *"Internet Protocol" (IP) - är en sträng av siffror, separerade med punkter, som identifierar en dator eller enhet på internet eller dess lokala nätverk.
    • Port: Hamnen 9100 är vanligtvis standardporten för utskrift.
      VARNING: Lämna den orörd om du inte har en bra anledning att ändra den.
    • Du måste konfigurera inställningarna för nätverksskrivaren i LabCollector, vilket förklaras nedan i avsnitt 3.

3. Konfigurera skrivare och etikettinställningar i LabCollector

• För att din skrivare ska ansluta till LabCollector du måste ställa in skrivare och etikettinställningar i LabCollector.
  • Du måste definiera porten och IP-adressen som skrivarna ska ansluta till LabCollector.
  • USB-skrivare

• För att skriva ut med USB-skrivaren (Zebra & Brady) behöver du ett verktyg för rå skrivarbrygga som är installerat på din dator.
    • Du kan ladda ner det här verktyget från klientområdet.
    • Du måste definiera porten och IP-adressen (Kolla upp avsnitt 2 ovan för IP-adress och port).
    • För ytterligare information om hur du ansluter USB-skrivare till din dator och LabCollector.
    • Du kan skriva ut direkt när skrivardrivrutinen och skrivaren är anslutna till din dator.
    • För utskrift av streckkodsetiketter måste du definiera etikettrullen och dimensionerna i LabCollector, för att korrekt skriva ut streckkoderna.
      – För etikettinställningar i LabCollector, du måste gå till ADMINISTRATION-> ANNAN -> INSTÄLLNING -> SKRIVARE OCH ETIKETTER -> TYPER AV ETIKETTRULL
    • Vänligen kontrollera våra KB på:-
      - Märk nätverksskrivare och rulltyper
      - Hur man skriver ut streckkodsetiketter
      - Generering och utskrift av streckkodsetiketter
  • Nätverksskrivare

• Du måste konfigurera IP-adressen och portnumret för nätverksskrivare.
    • Du måste lägga till denna IP-adress och portnummer genom att logga in på LabCollector på din dator och går till ADMINISTRATION-> ANNAN -> INSTÄLLNING -> SKRIVARE OCH ETIKETTER -> NÄTVERKSETIKETTSSKRIVARE (EPL/JSCRIPT)
    • När du går till nätverksetikettskrivare ser du alternativen nedan
    • 1. Här kan du lägga till skrivarens namn. Vi har till exempel lagt till ett Brady-skrivarnamn.
    • 2. Här måste du lägga till IP-adressen eller din domän och porten som är som standard 9100.
    • 3. Du kan välja skrivarupplösning enligt din skrivare. Det vet du vanligtvis när du köper en skrivare.
      * Du kan kontrollera upplösningen i skrivarhandboken. Du kan hitta manualen online också genom att skriva skrivarens namn med serie på google.
    • 4. Du kan välja språk för din skrivare. Du känner vanligtvis till denna information när du köper den, eller så kan du kontakta vår teknisk support och fråga.
      * Du kan kontrollera upplösningen i skrivarhandboken. Du kan också hitta informationen online genom att skriva skrivarens namn, serie och söka efter språk på google.
    • Du måste också ställa in måtten på etiketterna för din skrivare.
      *Kontrollera vår KB för att se hur man ställer in nätverksskrivare & etiketter och rulltyp.