VisionMate termovetenskaplig skanner inställning - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

LabCollector erbjuder integrering av rack-skannrar för att öka automatiseringsprocessen i labb och därigenom minska datainmatningsfel. LabCollector scanserver använder TCP/IP-server som kan skicka resultat över lokala/fjärrnätverk. Därmed kan data importeras från rackskannrar och en fil kan genereras som sedan integreras i LabCollector LIMS. Våra tillägg som rörsorterare kan arbeta hand i hand med rackscanners för att säkerställa automatiserad effektiv provspårning.

Scanners arbetar alltid med sin egen programvara. Termovetenskapliga rackskannrar fungerar med programvaran Vision Mate™.

Däremot AgileBio's ScanServer möjliggör omvandling av skanningsresultat till en kartfil för rack/tråg som kan förstås av LabCollector med hjälp av Batchgenerator (Rack Scanner) verktyg.

Följ stegen nedan för att ställa in skanningsservern:

1. AgileBio ScanServer Installation & LabCollector inrätta

2. Konfiguration och konfiguration av Vision Mate (termovetenskaplig) skanner

• Konfigurera AgileBio Scan Server med Thermoscientific Rack-skanner

3. Skanna ställen

1. Installation av AgileBio ScanServer & LabCollector inrätta

• LabCollector erbjuder integrering av rack-skannrar för att öka automatiseringsprocessen i labb och därigenom minska datainmatningsfel.
  • LabCollector skanningsservern använder TCP/IP-server som kan skicka resultat över lokala/fjärrnätverk.
  • Läs vidare vår KB för att veta hur du ställer in Scanserver med LabCollector Batchgenerator (Rack Scanner).

2. Vision Mate (termovetenskaplig)  inställning och konfiguration av skanner

• För Thermoscientific Scanner-skannern kan du läsa dess manual som följer med skannern eller så kan du hitta den här..
  • Termovetenskapliga rackskannrar fungerar med programvaran Vision Mate™.
  • Installera din skanner och programvaran Thermoscientific Viosion Mate™.
  • För den senare Vision Mate™-versionen, följ denna konfiguration:

• Välja TCP/IP-konfiguration
    • Inställningsparametrarna nedan bör konfigureras på samma sätt som nedan.
Lägg till avgränsare i radslutet Sant
Kolumnnamnet använder inledande noll Falsk
Avgränsningstecken Kommatecken
Exportdatum Falsk
Exporttid Falsk
Exportera rörplatser Sant
Skicka datalängd Falsk

Datastruktur
Datafältsprefix (Bör vara tom)
Datafältsuffix (Bör vara tom)
Beställ resultat efter Kolumn

Honeycom Rack
Exportera tomma bikakeställsplatser Sant
  • Konfigurera AgileBio Scan Server med Thermoscientific Rack-skanner

• Du kan använda standardinställningarna för skanningsservern.

3. Skanna racken

• Starta din skanner och öppna AgileBio ScanServer (DataPaq™ kommer att vara öppet i bakgrunden)
  • Starta AgileBio Scan Server processen.
  • I LabCollector go to VERKTYG -> Batchgenerator (Rack Scanner) verktyg. Nedan förklaras batchgeneratoralternativen i detalj.
  • 1. Direkt skannertriggeringång

• Detta verktyg tillåter direktimport av skannade brunnsställ/tråg från flera tillverkare (Micronic, BioMicroLab, FluidX, Thermo, Ziath, Biotillion...).
    • Skannern genererar en kartfil för rack/fack som laddas in i LabCollector.
    • Detta påskyndar provregistreringen med direktlagringsdefinition.
    • LabCollector känner igen skannerns filformat automatiskt.

• 1. Välj det ställ du ställer upp i LabCollector från listan.
    • 2. Klicka sedan på Skanna! knappen visas förhandsgranskningen av rack/box-kartan.
    • OBS: JAVA måste uppdateras för att tillåta Skanna! knappen för att vara aktiv.
    • OBS: Om du har problem efter processsteget, som att listan över positioner inte laddas helt, se till att din php.ini-fil har en tillräcklig minnesgräns. Filen php.ini kan hittas via LabCollector -> server manager -> Konfigurera servrar -> PHP Sök efter "memory_limit" i denna fil och öka siffran efter behov t.ex. 512M. Kontrollera KB för mer information om LabCollector serverhanteraren.

4. Hur man använder Batch Tool som en manual utan integration

• Skannerutgång eller filimport

• Det här läget låter dig importera en fil som producerats av en rackscanner och du kan välja rätt format på filen.

• 3. Här kan du välja utdatafilen för rackskannern.
    • 4. Du kan välja filformat från alternativen om du vill ha position, RackID, tubkod osv.
  • Generisk

• Smakämnen Extern datakälla del kan användas tillsammans med Direkt skannertrigger läge om du vill importera ytterligare information om proverna samtidigt.

• 5. Du kan göra allmänna inställningar som rack eller box (vilka rader och kolumner) som du inte vill skanna.
    • 6. Du kan välja alternativ beroende på om det är en förvaringslåda eller mikroplatta.
    • 7. Här kan du välja att automatiskt namnge posten.
      – Du kan tilldela ett automatiskt namn eller lägga till ett prefix och suffix enligt dina krav.
  • Bearbetningsalternativ.

• 8. Bearbetningsalternativ låter dig bearbeta lådan eller plattan genom att antingen tvinga fram den specifika positionen efter rad och kolumn eller etiketter.
    • 9. Du kan välja en fältavgränsare som du vill ha i din CSV.
    • 10. Om du vill lägga till och slå samman mer data tillsammans med skannade flaskor kan du välja formatet på CSV.
    • 11. Du kan välja vilken fil du vill ladda upp.
  • Rack ursprung och mall

• 12. Baserat på mallen [välj en mall att använda].
      OBS: Du kan skapa den här mallen genom att gå till ADMINISTRATION -> INSTÄLLNING -> RACKSKANNARE. Kolla upp avsnitt 2 of denna länkade KB.
    • 13. Du kan välja om du vill skapa ett nytt rör/ställ befintligt ställ med direkt streckkodsavläsning.
    • 14. Det här alternativet låter dig välja det befintliga tubstället, ange rack-ID/streckkod motsvarande, som redan finns i LabCollector.
    • 15. Här kan du replikera det befintliga stället, välj rörställ/låda i listan. I detta fall kommer lådan att sparas som sekundär lagring av befintliga prover.
    • 16. Detta alternativ låter dig hämta en ny post från det befintliga racket.
    • 17. Här kan du välja masterröret eller stativet från alternativen nedan.
      OBS: Du kan skapa lagringen genom att gå till ADMINISTRATION -> FÖRVARING -> HANTERA LAGRING. Kolla upp denna länkade KB.
    • 18. När du har angett alla detaljer kan du klicka på process.

5. För att lägga till rot-CA-certifikat

• Ibland vill du komma åt LabCollector eller skanna serververktyget från en annan dator än där det ursprungligen installerades (huvuddator eller server). Sådana andra datorer kallas klientdatorer.
    Läs nedanstående kunskapsbas om hur man ställer in rot-CA-certifikat.