Hur man migrerar LabCollector till en ny Windows PC/server? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

Följande kunskapsbas skulle hjälpa dig att lära dig de nödvändiga stegen som du måste följa för att framgångsrikt migrera din LabCollector till en ny Windows-dator.

Följ stegen nedan:

1. Säkerhetskopiering av LabCollector på den gamla datorn

2. Installation av LabCollector på den nya datorn

3. Återhämtning av det gamla LabCollector in i den nya datorn

4. Öppning LabCollector i ny dator

1. Säkerhetskopiering av LabCollector på den gamla datorn

• Om du vill flytta din LabCollector till en ny dator måste du först skapa en säkerhetskopia av LabCollector på din gamla dator.
  • Detta kommer att hjälpa till att skapa en kopia av dina uppgifter om något går fel.
    * Vänligen läs kunskapsbasen för hur man gör en säkerhetskopia av LabCollector.
  • Du måste ta hänsyn till två saker:
    • 1. Om du har prenumererat på stöder och uppgraderingar of LabCollector, sedan i det här fallet, när du gör en säkerhetskopia med hjälp av ovanstående kunskapsbas, du får en .sql filtyp.
      – I det här scenariot kommer du att ha MySQL-redigerare som heidi för att importera data.
      – MySQL-alternativet kommer att finnas på din PC eller din server, beroende på var du är värd LabCollector.
      – heidi sql är en programvara som går att ladda ner gratis men du har andra som kan användas.
    • 2. Om du har inte prenumererat för stöder och uppgraderingar of LabCollector, då måste du göra en fullständig säkerhetskopiering med hjälp av steg 3 i detta kunskapsbas.

2. Installation av LabCollector på den nya datorn

3. Återhämtning av det gamla LabCollector in i den nya datorn

• Stoppa servern från LabCollector serverhanteraren på din gamla dator.
  • Du behöver bara stoppa servern på den gamla datorn om du vill göra säkerhetskopieringen manuellt.
Varning
Detta är ett mycket viktigt steg. Om du inte stoppar servrarna kommer data att skadas och inte användas. Så var noga med att följa detta steg.
  • Om du gör säkerhetskopieringen med hjälp av LabCollector serverhanteraren eller LabCollector Exempelvis är det inte nödvändigt att stoppa servrarna.

• Gå till din dator C-enhet
  • I C-enhet du kommer att se olika mappar.

• Du måste kopiera data från 2 mappar i GAMMAL dator (i pendrive/nyckel eller extern hårddisk). Gå till
    1. Programfiler (x86)\AgileBio\LabCollector\www\lab
    2. Programfiler (x86)\AgileBio\LabCollector\mysql\data\lab
Anmärkningar

Klienter utan stöd och uppgraderingar ska kopiera sina data från båda mapparna. Endast kunder som är det prenumererar på support och uppgraderingar, kan kopiera sina data med endast den andra mappen (Program Files (x86)\AgileBio\LabCollector\mysql\data\lab).

• Allt du behöver göra är att kopiera innehållet i mappar som beskrivs ovan i punkt 1 och 2 från GAMMAL dator och klistra in/byt ut dem NY dator i samma filsökväg (beskrivs i punkterna 1 och 2 ovan).

4. Öppning LabCollector i ny dator

• Nu, i den nya datorn, kan du gå till serverhanteraren, aktivera licensen.
  • För att aktivera måste du gå till klientområdet och begära en ny licens efter databasmigrering.
    *Snälla, läs vår kunskapsbas om hur man använder klientområdet.
  • FELSÖKNING PHP: Om du stöter på "PHP not compatible" måste du gå till Serverhanterare -> Inställningar -> Konfigurera servrar -> Allmänna alternativ
  • Du måste nedgradera PHP-versionen till 5.640