Vad är TubeScan och hur använder jag det? - LabCollector

← Alla ämnen

LabCollector TubeScan-appen

Om du har kommit hit från TubeScan så välkommen till KnowledgeBase!

Om du inte känner till vår TubeScan App ännu så här är en kort beskrivning:
TubeScan är designad för att enkelt ta bort volym och rör från LabCollector uppgifter. Det kan också användas helt enkelt för att få lagringsinformation för ett rör. Du kan skanna rör med kameran på din Android-telefon eller ännu mer effektivt med en Android-enhet med en inbyggd skanner (kolla in dessa enheter på Förvaringstillbehör).

TubeScan är tillgängligt för Android-enheter på Google Play Store.

Vänligen notera
Om du har LabCollector v5.31 eller lägre sedan kontakta oss att få korrekt API-konfiguration som är kompatibel med appen.

Konfigurera ditt API

Ställ in ditt API i Admin > Inställningar > Web Services API.

1. Ge programmet ett namn

2. Välj de moduler du vill inkludera för skanning.

3. Tilldela en standardoperatör

4. Klicka på Lägg till

• 5. API-token är lång, så om du har LabCollector v5.31 eller lägre det är lättare att skicka det till dig själv i ett e-postmeddelande tillsammans med webbadressen till din LabCollector instans så att du helt enkelt kan kopiera och klistra in den.

Annars med LabCollector v5.4eller ovanför det finns en praktisk streckkodsfunktion som låter dig skriva ut en streckkod med denna API-nyckel. Sedan är allt du behöver göra att skanna den med din enhet i steg 3 i nästa avsnitt.

Komma igång med TubeScan:

När du först installerar TubeScan måste du göra lite konfiguration. I det övre vänstra hörnet på startsidan hittar du menyraden och följ steg 1-3 nedan.

1. Aktivera/inaktivera kamera

• : Som standard är kamerafunktionen avstängd. Om du inte har en inbyggd skanner i enheten kan du göra det möjligt för kameran att skanna streckkoder. Du kan då behöva ge tillstånd till appen för att använda kamerafunktionen.

2. LC URL: Gå in i URL av din LabCollector exempel.

3. API-token: Lägg till API-token som du skapade ovan i föregående avsnitt.

Nu är du redo att börja skanna!

Streckkoder att skanna i TubeScan:

1.  LabCollector streckkod
    Detta innehåller det ID som tilldelas dina poster automatiskt av LabCollector och tilldelas rör i huvudförrådet.
    Streckkoden består av detta ID som slutar med ett snedstreck och initialerna på modulen som den kommer ifrån.
    Om du till exempel skannar ett rör med en LabCollector streckkod som kommer från provmodulen, kommer ditt registers ID att visas följt av "/SP" t.ex. 7308/SP.

2.  Valfri unik kod
    Detta är en kod som du kan tilldela en LabCollector registrera i standardfältet "Valfri unik kod". Du kan då välja att använda detta i dina streckkoder istället för standard LabCollector ett.
    Om du har lagt till en valfri unik kod i din post och du har skrivit ut en etikett med den streckkoden måste du välja det här alternativet innan du skannar din tub.

3.  Alikvot
    Alikvoter är de rör som har tilldelats som sekundär lagring i en LabCollector spela in.
    En alikvot kod börjar med ett "A".
    Om du har valt att använda en unik kod för din alikvot streckkod, använd funktionen Valfri unik kod (2) istället för alikvotfunktionen.

Notera:
    TubeScan fungerar endast i de fall där det finns separat lagring för varje tub, dvs. för huvudlagring har du ett rör och för sekundär lagring måste en alikvot endast ha ett rör tilldelat till sin post för att Ta bort röret och Ta bort volym att jobba. Det här är något som man jobbar på inför nästa version av appen.

Återkoppling

Om du har några förslag på förbättringar för TubeScan skulle vi verkligen uppskatta din feedback via vår support biljettsystem.
    Glöm inte att Betygsätt denna app på TubeScan-menyn!