MAC-installation - LabCollector

← Alla ämnen

Även om MacOS X kommer med inbyggd Linux, PHP, Apache och MySQL, är det enklaste sättet att installera LabCollector är att använda MAMP (My Apache – MySQL – PHP), en produkt från appsolute GmbH.
Det är ett enkelt alternativ som sparar tid på liknande sätt som vår Windows Installer.

För att använda MAMP webbserver måste du avaktivera MacOS webbdelningsfunktion. Gör detta från fönstret Systeminställningar.

MAMP kan installeras i två steg. 1) Ladda ner via länken nedan om det behövs och 2) placera den i mappen Applications (Mappen finns på den översta nivån på startskivan).
Ladda ner och använd vår MAMP-distribution som kommer med det senaste LabCollector. Ladda ner vårt installationspaket: LabCollector_MAMP.zip på LabCollector, logga in för att komma åt nedladdningssidan.

MAMP gör det möjligt att kontrollera åtkomst till webbserver (Apache-server) och databasserver (MySQL-server).
När du startar MAMP får du en enkel konsol för att STARTA/STOPPA webbservern. Det hjälper dig också att kontrollera vissa inställningar.

Start och stopp av MAMP-server kräver administratörsuppgifter för Mac.

I inställningarna, se till att portvärdena är 80 för Apache-port och 3306 för MySQL-port.
Du kan dock använda alternativa portar om du redan använder Port 80 för andra webbapplikationer.

De tillgängliga PHP-versionerna beror på den installerade versionen av MAMP.

Klicka på webbserverfliken för att välja var dina html/PHP-filer och bilder ska lagras. Denna katalog kallas Dokumentrot. Standarddokumentroten i MAMP är: /Applications/MAMP/htdocs.

Hitta din dators IP genom Inställningar System > Nätverk.

Fyll i installationsformuläret med standardparametrar för MySQL:

Databas användarnamn: rot
Databaslösenord: rot

Installationen är klar. Du kan navigera in LabCollector on http://[computer_IP]/
eller genom att använda knappen Öppna webbstartsida på MAMP.

Vår MAMP-distribution kommer förkonfigurerad. Beroende på din dators processor kanske IonCube loader helper inte är kompatibel.
LabCollector är skyddad av IonCube-kryptering. Löpning LabCollector kräver rätt laddare för ditt system. Vi tillhandahåller de flesta vanliga lastare, men du kan behöva skaffa en om du har en specifik systemkonfiguration. Bara ladda ner det gratis från http://www.ioncube.com.