Vad är e-katalogtillägg? Och hur använder man det? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen

e-katalog är ett tillägg inom LabCollector , ger forskare möjlighet att söka efter nya laboratorieprodukter direkt från leverantörslistor. Tack vare en flexibel CSV-parser och Punch-Out-system anpassas den sömlöst till din LabCollector system, vilket säkerställer enkel och exakt integrering av produktinformation i din LabCollector lager.

E-katalogtillägget ger institut eller företag flera fördelar, inklusive:

• Automatiserad datahantering: Säg adjö till manuell datainmatning vilket sparar tid och ansträngning! E-katalogen möjliggör automatiserad massimport av laboratoriereagenser, förnödenheter och förbrukningsvaror.
    • Leverantörskompatibilitet: Du kan använda E-katalogen med alla leverantörer antingen i CSV- eller Punch-Out-format.
    • Lageruppdateringar i realtid: E-katalogen säkerställer synkronisering med leverantörsdatabaser och din LabCollector inventering, ger realtidsuppdateringar.
    • Kostnadseffektiv lösning: E-katalogen är en GRATIS tillägg som hjälper laboratorier att spara kostnader samtidigt som de förbättrar deras labbhanteringsprocesser och produktivitet.

Tillägget har också ett användarvänligt gränssnitt, som är intuitivt och strömlinjeformat, vilket gör att användare snabbt kan navigera och slutföra uppgifter.

Skärmdumpen nedan ger en visuell representation av huvudgränssnittet för e-katalog tillägg.

Anmärkningar
Vissa alternativ är endast tillgängliga för Superadministratör, Såsom Datakälla (meny C).
.
  • A: När du klickar på "Produkter", kommer du att omdirigeras till huvudsidan (som visas i skärmdumpen ovan), som också är inställd som standard när du först öppnar tillägget. Här ser du en tabell med diverse information om produkterna, deras status, beskrivning och mycket mer, nedan följer en kort beskrivning av vad varje kolumn motsvarar:

• 1 & 2: Om du klickar i båda symboler kommer det att dyka upp en popup där du kommer att kunna byta leverantör.
    • 3: Här kan du söka efter önskade produkter med nyckelord i valfri kolumn. För att begränsa sökningen till en specifik kolumn kan du använda sökrutan i den kolumnen.
    • 4: Ckolumnen med radnumret.
    • 5-11: Kolumner med: leverantörs-ID-information; extra ID-information; information om enhetspris; beskrivning av produkten (namn); måttenhet; klassificering av produkten och information om tillverkarens ID. Informationen för dessa kolumner kan ställas in i Datakälla (meny C). I den menyn kan du bestämma vilken produktinformation som ska visas här.
    • 12: Kolumn med användarinformation om vem som skapade produktposten.
    • 13: Kolumn med skapandet av produktposten.
    • 14: Kolumn med användarinformation om vem som uppdaterar produktposten.
    • 15: Kolumn med datumet för den senaste uppdateringen av produktposten.
    • 16: Kolumn med information om produktstatus:
      • Produkt som väntar på godkännande från administratör;
      • Produkt godkänd från administratören;
      • Produkten avvisades från administratören.
    • 17: Om du klickar här visas all detaljerad information om produkten.
    • 18: Här kan du välja hur många rader som ska visas per sida (10, 20, 50, 100) och du kan även byta sida.

Tips/tips
Om du för muspekaren nära statussymbolen får du valideringen av den person som godkände, avvisade eller lade till produkten.

.

• B: Genom att klicka på “Leverantörer", får du tillgång till listan över leverantörer som lagts till i e-katalogen. Dessutom kan du lägga till fler leverantörer. Här är instruktionerna hur du gör:

• 1 - Klicka in Lägg till leverantör.

• 2 - Först kommer du att välja typ av säljare. Det kommer att finnas två alternativ: Importera säljare från LabCollector or Ny säljare tillägg.

• 3.1 - Om du väljer Importera från LabCollector du väljer en säljare som redan har skapats i din instans. Så du kan lägga till denna leverantör genom att helt enkelt klicka på den gröna plussymbolen. Den grå plussymbolen betyder att leverantören redan har lagts till.

• 3.2 - Om du väljer Ny säljare du kommer att lägga till en ny säljare i din LabCollector exempel. Det kommer att visas ett formulär som ska fyllas i med leverantörsinformationen, såsom: Namn, Adress, Telefon, Mobil, Fax och E-post.

• 4 - Det sista steget är ett meddelande som bekräftar framgången med att lägga till säljaren till e-katalogen.

• C: Genom att klicka på “Datakälla", har du tillgång till listan över CSV och Punch-out som lagts till i e-katalogen. Här kommer du att se en tabell med olika information, varje kolumn motsvarar:

• 1: Column med filnamnet.
      • 2: Column med typen av separator för CSV.
      • 3: Kolumn med typen av datakälla: Punch-out eller CSV.
      • 4: Kolumn med datum då datakällan lades till.
      • 5: Kolumn som visar om datakällan är aktiverad: datakälla aktivera;datakälla inte aktiverad. Går bara att ha en datakälla aktiverad.
      • 6: Kolumn med åtgärder:radera datakälla inte möjligt att radera datakällanaktivera datakälla lägg till fler produkter genom att öppna Punch-out-gränssnittet

• i) Ydu kan lägga till ny datakälla genom att klicka in Lägg till nya datakällor. Här är stegen att följa:
        • 1. Först väljer du om du vill Importera från CSV-fil or Använd utstansningssystem.

• 2.1. Om du väljer CSV Import du behöver helt enkelt ladda upp filen och välja separatortyp (komma, tabb, semikolon, kolon, pipe, annat). När du är klar klickar du i Spara.

• 2.2. Om du väljer Punch-out du måste fylla i formuläret med din Merck-kontoinformation och sedan sparar du.

• 3. För att aktivera Punch-out måste du ange en slumpmässig produkt för att avsluta konfigurationen. Det kommer att visas i Punch-out och du kommer att följa dessa steg:
          • 3.1. Först du Sök för en produkt som använder dess kod, till exempel W1503-100ML (vatten).
          • 3.2. Du klickar in panel som öppnar ett popup-fönster med produktinformationen.
          • 3.3. I panelinformationen kan du lägga till fler enheter av denna produkt. Efterord klickar du in se panelen.

• 3.4. En ny sida öppnas med detaljerad information om hela beställningen (alla produkter lägger till och respektive kvantitet). Om allt stämmer klickar du in Överför panelen.

• 3.5.Du kan bekräfta produktinformation som kommer att överföras till e-katalogen. För att avsluta klicka bara in spara.

• 4. Det sista steget är ett meddelande som bekräftar framgången med att lägga till CSV eller Punch-out i e-katalogen.

• ii) För att konfigurera produktkolumnerna i menyn produkter (A) kan du gå till Konfigurationskolumner. Mappningen innebär att du kommer att associera en produktkolumn till ett fält i modulen Reagens & Supplies. Så här uppdateringen av LabCollector inventeringen kommer att vara heltäckande och automatisk. Varje rad motsvarar en produktinformation.

• 1 - Kolumnnamn på produktinformationen, extraherad från datakällan;
        • 2 - Mappat är motsvarande fält i LabCollector - Reagens och tillbehör modul;
        • 3 - Synligheten för varje rad/produktinformation i menyn produkter (A). Raden med symbolen är dold, raden med symbolen syns i menyprodukten. För att göra en information synlig/dölja är det bara att välja/avmarkera i rutan;

• 4- I symbolen för inställningar är möjligt att konfigurera mappningen. När du klickar på ikonen öppnas ett popup-fönster för den specifika raden/produktinformationen. Efterord väljer du fältet för LabCollector - Reagens och tillbehör modul som du vill associera med och slutligen sparar du den.

• D: När du klickar på "Importera nya produkter", kommer du att omdirigeras till punch-out-sidan. Att arbeta i punch-out kommer att vara samma logik som när du aktiverade punch-out för att avsluta konfigurationen (meny C punkt nummer 3).
    Varning
    För närvarande är kompatibiliteten med Firefox begränsad. Om du vill använda den här funktionen, använd inkognitoläge eller byt till en annan webbläsare.
    Om du stöter på problem när du överför korgen, följ dessa steg:

1. Gå till din webbläsares historik.
    2. Välj "Rensa senaste historik".
    3. Välj "Offline webbplatsdata" från alternativen.
    4. Klicka på "Rensa nu" för att slutföra processen.
    5. Uppdatera sidan.

• E: När du klickar på "Visa produkter som exporteras till LabCollector" kommer att visa listan över produkter som godkänts av administratören och som nu är tillgängliga i LabCollector – Modul för reagens och tillbehör.