Hur man migrerar LabCollector till ny Linux-server? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:
Du kan nu enkelt migrera LabCollector data från gammal Linux-server till ny Linux-server.

För att migrera databasen kan det finnas fyra scenarier där du behöver säkerhetskopiera och migrera data till den nya servern:

Scenario 1: Säkerhetskopiering av all data från LabCollector

Scenario 2: Om du vill dumpa en enda tabell från en databas

Scenario 3: Om du vill dumpa en stor databas

Scenario 4: Om du har en ny LINUX-server på avstånd

Du måste följa stegen nedan för migrering av LabCollector databas till ny server.

Steg A: MySQL Dump
Steg B: Överför MySQL-databasdumpfil till ny server
Steg C: Importera/återställ databasen

Anmärkningar
  • Se till att ha samma version av MySQL installerad på båda servrarna
  • Se till att ha tillräckligt med ledigt utrymme på båda servrarna för att hålla databasdumpfilen och den importerade

Steg A: MySQL Dump

Scenario 1: Säkerhetskopiering av all data från LabCollector

• Du måste först skapa en säkerhetskopia av din gamla server innan du kan överföra den till den nya servern.
  • Börja med att logga in på din gamla server
  • Dumpa din MySQL databaser till en enda fil med kommandot mysqldump
# mysqldump -u användarnamn -p lösenord databasnamn > [dump_file.sql]
  • Parametrarna för kommandot ovan förklaras nedan:
  1. [Användarnamn] : Ett giltigt användarnamn för MySQL-inloggning
  2. [Lösenord] : Ett giltigt MySQL-lösenord för användaren.
  3. [Databas namn] : Ett giltigt databasnamn du vill ta
  4. [dump_file.sql] : Namnet på säkerhetskopieringsdumpfilen du vill använda

Scenario 2: Dumpa en enda tabell från databasen

• Du kan använda kommandot nedan:
# mysqldump -u användarnamn -p lösenord databasnamn tabellnamn > [single_table_dump.sql]

Scenario 3: Dumpa en stor databas

• När mySQL-servern får ett paket som är större än max_allowed_packet-byten, utfärdar den ett "Packet too large"-fel och stänger anslutningen.
  • Du måste öka detta värde för stora meddelanden, för detta add-alternativ till dump-kommandot: Anmärkningar: Observera att storleken som definieras här bara är ett exempel
# mysqldump -u användarnamn -p lösenord databasens_namn --max_allowed_packet=1024M > [dump_file.sql]

Scenario 4: Om du har en ny LINUX-server på avstånd

•  Om du har Remote MySQL Database kan du använda:
# mysqldump --host hostadress -u användarnamn -p lösenord databasnamn > [dump_file.sql]

Steg B: Överför MySQL-databasdumpfil till ny server

(För scenario 1 och 3)

• När dumpningen är klar är du redo att överföra databaserna.
  • Använd nu scp kommando för att överföra din databasdumpfil till den nya servern. Om du använde föregående kommando (scenario 1), du exporteras din databas till din hemmapp.
# scp [databasnamn].sql [användarnamn]@[servernamn]:sökväg/till/databas/
  • Du kan också använda motsvarande frågor till scp wit rsync
    Notera: den användaren kan använda vilken annan metod han föredrar (eller finner anpassad) för att ladda upp sin fil till den nya servern.
#rsync -P --rsh=ssh sökväg/till/dump_fil.sql användarnamn@servernamn:sökväg/till/databas/

(För scenario 2)

• För att bara kopiera tabellen till ny server, ersätt bara databasnamnet med tabellnamn:
# scp [tabellnamn].sql [användarnamn]@[servernamn]:sökväg/till/databas/
  • Du kan också använda motsvarande frågor till scp wit rsync.
    Notera: den användaren kan använda vilken annan metod han föredrar (eller finner anpassad) för att ladda upp sin fil till den nya servern.
#rsync -P --rsh=ssh sökväg/till/single_table_dump.sql användarnamn@servernamn:sökväg/till/databas/

Steg C: Importera/Återställ databasen

(För scenario 1 och 3)

• När data har överförts till den nya servern kan du importera databasen till MySQL
# mysql -u [användare] -p [ny databas] < [/sökväg/till/nydatabas.sql]

(För scenario 2)

• För att endast återställa tabellen till ny server, ersätt bara databasnamnet med tabellnamnet
  # mysql -u [användare] -p [nytabell < /sökväg/till/nydatabase.sql]

(För scenario 4)

• Återställ DB på fjärrserver
mysql -h [värdnamn] -u [användare] -p [databasnamn] < [dump_fil.sql]
Notera:
När importen är klar kan du verifiera databaserna på båda servrarna med följande kommando i mysql-skalet.
# mysql -u [användare] -p # visa databaser;