Hur kan jag ansluta till LabCollector från en annan dator? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen

När du har installerat LabCollector på en dator i ditt nätverk kan du sedan ansluta till den från en annan dator med hjälp av dess IP-adress.
För att hitta datorns IP-adress i Windows, öppna kommandotolken och skriv ipconfig.
Smakämnen IPv4-adress är IP-adressen du behöver.

På en annan dator lägg denna IP-adress i adressfältet i din webbläsare tillsammans med namnet på din LabCollector t.ex http://123.456.78.89/lab.

Om webbplatsen inte hittas:
– kontrollera att den andra datorn är på samma undernätverk som datorn med LabCollector installerad på den.
– det kan vara ett problem med din brandvägg.

Om det är brandväggen och det är en Windows-dator öppnar du Windows Defender-brandväggen och går till Avancerade inställningar.
1. Gå till Inkommande regler.
2. Klicka på Ny regel.
3. Välj Port regeltyp och klicka Nästa.

4. välj TCP
5. välj Specifika fjärrportar: 80  och klicka Nästa.

6. välj Tillåt anslutningen och klicka Nästa.
7. Välj de profiler du behöver och klicka Nästa.
8. Ge regeln ett namn, som LabCollector, och klicka Finish.