Konfiguration av patientförhandsregistrering och LSMRemote-portalanslutning - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

LSMRemote ger patienter möjlighet att förregistrera sig innan de tillhandahåller sina prover. Informationen om patienten som namn, adress, telefonnummer, e-post, födelsedatum etc, kan förhandsregistreras av patienten. Dessa fält i patientförhandsregistreringsformuläret kan konfigureras i specialtillverkade Patientmodul. När förhandsregistreringen av patienten är gjord på formuläret, integreras denna information automatiskt i den anpassade patientmodulen i LabCollector som sedan kan kopplas till LSM-tillägget med hjälp av ärenderegistreringsfunktion. När patienterna har registrerat sig kan de lämna sina prover på kliniken, drive-thru eller provinsamlingscenter.

*Bilder från freepik och flaticon.com

Följ nedanstående process för att använda patientförhandsregistrering:

1. Allmänna Inställningar

• Aktivering i config.ini
  • Anslutning in LabCollector modul
  • Anslutning till LSM-tillägg

2. Anslutning till leverantörsportal (LSMRemote-portal)

3. Anslutning av patientförhandsregistreringsportal till leverantörsportal

1. Allmänna Inställningar

Aktivering i config.ini

• För att se möjligheten för förhandsregistrering i LSMRemote-portalen måste du aktivera alternativet senast åtkomst till filen config.ini.
    *Snälla vår kunskapsbas om hur man gör installera LSMRemote och konfigurera den.
    * Se vår kunskapsbas om hur man aktiverar alternativ i config.ini Alternativ 37.
  • Låt oss säga att du vill separera inloggningssidorna för inloggningsalternativet "Direktrapportåtkomst" från "leverantörsportalen" på separata webbsidor.
  • LabCollectcor låter dig göra det. Allt du behöver göra är att lägga till heller login=1 or login=2 i slutet av webbadressen.
  • På detta sätt har du en olika individuella webbsidor för inloggningssidor för leverantör och direktrapportåtkomst.

• När du har aktiverat alternativet kommer du att kunna se knappen som nedan.
  • Den här knappen tar dig till en portal som kan integreras i din webbplats om du har en specifik patientregistreringssida.
  • Fält som namn, adress, DOB kan skapas i patientmodulen förklaras i avsnitt 2.

• Du kan redigera integritetspolicyn och texten här kan anpassas genom att gå till NGO -> ADMINISTRATION -> INSTÄLLNINGAR -> ANPASSNING.
  • När du har fyllt i alla uppgifter kan du klicka på skicka så kommer patienten att kunna se en QR-kod.

• Patienten kommer också att få ett e-postmeddelande med denna QR-kod.

Använda QR-koden på begäranden/leverantören/klientportalen:

• När patienten kommer till kliniken/institutet etc för att lämna provet för testning kan de visa QR-koden för klienten/beställaren/leverantören.
  • Leverantören/begärarna måste skapa ett jobb för denna patient och de kan välja alternativet "skicka jobb" och sedan välja patient-ID.
  • När jobbet är klart visar patientens QR-kod patient-ID och kan användas för att söka jobb relaterat till patienten.

Anslutning in LabCollector modul

Var försiktig not

Var försiktig, endast fälttyp 'datum', 'datumtid', 'tid', 'decimal', 'fält', 'välj' kan återspeglas i patientens pre-registrering.

Dessa fält kommer att synas i patientportalen.

• Samma fält kommer att synas på patientens förhandsregistreringsformulär.

Anslutning till LSM-tillägg

2. Anslutning till leverantörsportal (LSMRemote-portal)

Låt oss säga att en klinik eller ett testlabb samlar in prover från olika leverantörer/beställare (provinsamlingscenter) som finns på olika platser.

I det här scenariot bör patienterna ha möjlighet att välja namn/plats för leverantörer/beställare där de ska ge prov för testning.

• För denna patient ger förhandsregistrering en möjlighet att välja leverantör/beställare.
    • Detta kan aktiveras genom att gå till NGO -> ADMINISTRATION -> INSTÄLLNING -> FALLREKORD

• Det här alternativet gör att patienterna kan välja begärande/leverantör och samtidigt kommer begärande/leverantörer inte att kunna se patienter (ärendejournaler) från andra begärande/leverantörer.
    • Listan över begäranden kan skapas i LSM-tillägget.
      *Vänligen vår kunskapsbas på hur man skapar förfrågan.

Var försiktig not

Var dock noga med att klicka på URL-kryssrutan.

3. Anslutning av patientförhandsregistreringsportal till leverantörsportal

• Om du bara vill ha en begärande/leverantör att visa kan du göra två saker:
      • 1. Kolla bara "På portalen” rutan endast för den leverantör som behövs ska vara markerad. (se sista bilden i avsnitt 2)
      • 2. Eller så kan du fixa en begärande/leverantör genom att lägga till "&req=ID för begäranden ” i slutet av URL där du integrerar patientformuläret. Se bilden nedan och se till att följa de 3 stegen som du kan se nedan (A, B och C)
      • Tips/tips
        Du kan lägga till fler än en begärande (flera begäranden) till den tända genom att bara lägga till begärande-ID:n från LSM, precis som förklarat ovan.
        https://YOURLABINSTANCE/extra_modules/lsmremote/index.php?action=preregister&req=2,6,30