Vad är tillägget Protein Tracking System? Och hur använder man den? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen

Protein Tracking System (PTS) är ett tillägg inom LabCollector , Som erbjuder en heltäckande lösning för att hantera proteinproduktion och reningsaktiviteter. Med sitt webbaserade gränssnitt kan användare komma åt systemet var som helst och hantera ett obegränsat antal projekt.

De många hanteringsverktygen som ingår i PTS tillägg gör det enkelt för användare att hålla reda på sin proteinproduktion, transfektion, rening och analysaktiviteter. Detta inkluderar spårning av projektens framsteg, hantering av resurser och övervakning av resultat. Systemet tillhandahåller också en centraliserad databas där användare kan lagra information om sina proteiner, såsom källa, mängd och renhet, samt dess lagringsplats i labbet.

Smakämnen PTS tillägget är lämpligt för både rutinprojekt och tekniska plattformstjänster, vilket gör det till en mångsidig lösning för att hantera dina proteiner i en laboratoriemiljö. Oavsett om du är forskare, vetenskapsman eller labbchef, PTS tillägg kan hjälpa dig att arbeta mer effektivt och effektivt genom att tillhandahålla ett centraliserat, organiserat och tillgängligt sätt att hantera dina proteiner.

Tillägget har också ett användarvänligt gränssnitt, som är intuitivt och strömlinjeformat, vilket gör att användare snabbt kan navigera och slutföra uppgifter.

Skärmdumpen nedan ger en omfattande visuell representation av huvudgränssnittet för Proteinspårningssystem tillägg.

.

Anmärkningar
Vissa alternativ är endast tillgängliga för Superadministratör, så som Inställning & Administration menyer (C & D).
.
  • A: När du klickar på “Hem”-knappen förs du till huvudsidan (som visas i skärmdumpen ovan), som är vår standardmålsida när du först kommer åt tillägget. För att hjälpa dig att få ut det mesta av det, låt oss ta en närmare titt på varje avsnitt:
    • 1: Sök med lätthet: Letar du efter specifika proteinprojekt? Du kan söka efter dem med hjälp av projektkoden eller nyckelordet, namnet på proteinet/DNA:t du söker eller datumet då posten först skapades. Vi har gjort det enkelt för dig att hitta det du letar efter!
    • 2: Projektträd: Håll koll på alla befintliga proteinprojekt med vårt projektträd. Med en snabbsökfunktion inbyggd kan du fokusera på dina egna proteiner om du vill.
    • 3: Jobbstatus: Håll koll på statusen för alla dina jobb på ett ställe. Du kommer att se antalet aktiva projekt, totala projekt, pågående proteinförfrågningar, kloningar, transfektioner, reningar och mer. Håll kontrollen och håll dig informerad!
    • 4: Senaste proteinerna: Se alla de senaste proteinerna som skapats, tillsammans med deras detaljer som skapelsedatum, proteinnamn, projektnamn och begäranden.
    • 5: Direktsändning: För superadministratörer och administratörer är vårt liveflöde med proteinförfrågningar en game changer. Du kan validera eller avvisa förfrågningar, redigera eller ta bort dem, eller till och med duplicera dem för enkel hantering.
Anmärkningar
Observera att när du validerar en begäran får du en ny flik som uppmanar dig att bekräfta ditt val och slutföra steget. När det är gjort kommer ett e-postmeddelande att skickas till alla användare som ingår i steget.
När du försöker ta bort en proteinförfrågan måste du också bekräfta raderingen.

.

• När du klickar på ett projekt från projektträdet kommer du till en detaljerad förhandsgranskningssida. Här hittar du all information du behöver veta om ditt projekt – dess status, skapare och mer. Plus, med bara ett klick på en knapp har du möjlighet att arkivera den eller göra ändringar. Här är vad du hittar:
    • snabb förhandsgranskning: Få en heltäckande bild av ditt projekt, inklusive dess status (till exempel: & ), skapare och mer. Du har all information du behöver till hands!
    • arkiv : Behöver du ta ett projekt från bordet ett tag? Inga problem! Med arkivfunktionen kan du enkelt ta bort den från visningen och återgå till den senare.
    • Redigera : Gör ändringar i ditt projekt efter behov med den lättanvända redigeringsfunktionen. Uppdatera information, gör justeringar och håll ditt projekt framåt.
    • Skriva ut : Vill du dela dina projektdetaljer med andra? Med vår utskriftsfunktion kan du skriva ut en papperskopia av projektet för dina register eller för att dela med ditt team.
    • Radera : Behöver du inte längre ett projekt? Radera det med lätthet och håll ditt projektträd organiserat och uppdaterat.

.

• B: Den "Lägg till projekt" sektionen gör det möjligt att skapa nya projekt. Allt du behöver göra är att ange en projektkod, ett datum och en projektvetenskaplig koordinator och klicka sedan på "Lägg till projekt".

.

• C: Som en administratör, spelar du en avgörande roll för att hantera och upprätthålla en smidig drift av tillägget. Det är därför vi har designat "Administration” Sektion för att vara det ultimata verktyget för att effektivisera ditt arbete. Här kan du t.exhantera och övervaka användaraktivitet, inklusive att lägga till nya användare, uppdatera användarens roll och konfigurera deras åtkomst.

• 1: I det här avsnittet har du möjlighet att söka efter specifika användare och ändra deras status. Ange bara namnet och/eller e-postadressen för användaren du letar efter i sökfältet.
    • 2: Namnen på alla tilläggsanvändare listas i den första kolumnen.
    • 3: I den andra kolumnen kan du enkelt ändra status för varje användare genom att markera den gröna bocken eller förbudsikonen. Om en användare för närvarande är aktiv kan du klicka på den gröna bocken för att avaktivera dem. Och om en användare är inaktiv kan du klicka på förbudsikonen för att aktivera dem.
    • 4: I den tredje kolumnen kan du se varje användares roll, oavsett om de är administratörer eller bara en vanlig användare. Du kan också ändra deras roll genom att klicka på användartexten för att ställa in den som "admin" eller vice versa.
    • 5: I den sista kolumnen har du möjlighet att ställa in åtkomstregler för varje användare. Du kan välja de steg som en användare får åtkomst till, eller avmarkera de steg som du vill begränsa. Till exempel kanske du vill ge en adminanvändare tillgång till alla steg, medan en vanlig användare bara har tillgång till vissa steg.

.

• D: Den "Inställning” Avsnittet innehåller de nödvändiga stegen för att ställa in tillägget. Följande ingår:

• 1: Lägg till anpassade fält: Få tillägget att fungera för dig genom att anpassa inställningar, som att lägga till nya anpassade fält, välj det namn du vill ha för fältet, dess typ och i vilket steg du vill introducera detta fält.
    • 2: Aktuella anpassade fält och värden: I det här avsnittet hittar du en lista över alla anpassade fält som har skapats. Du kommer att se fältets namn, typ och steget i vilket det introduceras. Dessutom kan du ta bort alla befintliga anpassade fält genom att klicka på knappen "Ta bort". .
    • 3: Hantera analys: Du kan lägga till dina föredragna analysmetoder som MS-MS, ELISA, SPR, …etc. På så sätt kan du säkerställa att dina analysbehov uppfylls.
    • 4: Hantera enheter: I det här avsnittet har du möjlighet att hantera dina föredragna enheter, såsom ml, ul, etc. På så sätt kan du säkerställa att tillägget använder de enheter som du är mest bekväm med.
    • 5: Steg Alternativ: Du kan lägga till anpassade steg till tillägget och välja om du vill behålla befintliga aktiva eller inaktivera dem. Du kan till exempel lägga till ett steg för "Molekylär kloning" och välja att hålla det aktivt. På så sätt kan du säkerställa att tillägget är skräddarsytt för att möta dina specifika behov och krav.