Hur man använder LabCollector Serverhanterare? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

LabCollector Server Manager ger enkel åtkomst till konfigurationsfil och kontroll över serverstatus och en backupmotor.

Att installera och använda LabCollector Serverhanterare:

1. Installation

2. Installation & uppdatering av LabCollector server manager

• A. Första inloggningen
  • B. Uppdatera din LabCollector med hjälp av LabCollector server manager

3. Inställningar för LabCollector serverhanteraren

4. Hur man installerar Windows rotcertifikat

1. Installation

• LabCollector Serverhanteraren installeras med hjälp av installationsguiden (på Win7, Win8, Win10, Win11 / Windows Server 2003, 2008, 2012, 2016 eller 2019 och uppåt) eller manuellt på valfritt operativsystem (Windows, Unix, Linux, MacOS X, etc.) .
  • För hjälp med manuella installationer läs de medföljande manualerna eller kontakta oss ( Support-biljett).

2. Installation & uppdatering av LabCollector server manager

A. Första inloggningen

• En gång installerat, LabCollector servern kan startas med managern genom att klicka på Starta alla Knappen.
  • Håll sedan chefen igång genom att minimera den eller stänga den, servrarna kommer fortfarande att köras.
  • LabCollector körs på en dator (är servern en gång LabCollector är installerad) genom att använda Apache-webbserver, PHP-skriptspråk och MySQL-databasserver. Allt installeras på en gång av installationsguiden (LabCollector_Setup2.exe).
  • Vid behov kan du stoppa/starta webb- och databasservrar genom att klicka på de gröna rutorna separat
  • Du kan använda LabCollector genom att klicka på Öppen knappen framför varje instans eller Öppen LabCollector knappen eller genom att öppna din webbläsare och ringa på samma dator där LabCollector är installerad:
    http://localhost or http://127.0.0.1
  • Alla datorer i ditt labb lokala nätverk kan komma åt LabCollector med en ny webbläsare (IE, Firefox, Chrome, Opera) ringer:
    http://computer_name or http://computer_IP
    *
    Där datornamn eller dator_IP refererar till datorn (som nu är servern) där LabCollector Har installerats.
Anmärkningar
Observera att du kan behöva kontrollera och redigera din brandvägg inställningar för att tillåta/bevilja LabCollector åtkomst. LabCollector kommer att köras som en tjänst i bakgrunden så det finns inget behov av att hålla managerfönstret öppet. Du kan till och med logga ut från ditt Windows-användarkonto och ytterligare andra användare kommer att kunna komma in LabCollector.
  • När du loggar in i programmet för första gången måste du ange " administration” för användarnamn och lösenord. Du kan använda detta standardanvändarnamn för framtida inloggningar på superadministratörssessionen, eller så kan du konfigurera individuella användarnamn och lösenord för varje användare.

Var försiktig not
Av säkerhetsskäl rekommenderas det att du byter lösenord under din första LabCollector använda.
  • Då kan du använda LabCollector i vanliga fall!
    *Kom ihåg att nedan är en exempelbild, du kommer att se LabCollector med de moduler du har och tillägg som du har köpt.

B. Uppdatera din LabCollector med hjälp av LabCollector server manager

Anmärkningar
Om du uppdaterar se till att du har den senaste säkerhetskopian av din LabCollector innan du fortsätter.
  • När en ny version av LabCollector finns tillgänglig, den Download knappen blir grön och indikerar det nya versionsnumret
    (1) Ladda bara ner den nya versionen, sedan Uppdatering knappen på samma rad i din instans blir aktiv.
    (2) Klicka på den här knappen och avsluta uppdateringen.
  • När din webbläsare öppnas LabCollector, kan du behöva ringa upgrade.php: http://computer_name/instance_name/upgrade.php.
  • Om du redan hade en helt uppgraderad version 5.1x behöver du inte köra den här uppgraderingen.

3. Inställningar för LabCollector serverhanteraren

A & B. Logga filer och konfigurera servrar

• Enligt Inställningar meny, du kan komma åt Apache-fel, Apache-åtkomst, MySQL-fel och Backup-logg.
  • Du kan också komma åt de olika konfigurationsfilerna för PHP, MySQL, Apache, Apache SSL och se PHP_info.
  • NY! Hög tillgänglighet är förmågan hos ett system att fungera kontinuerligt utan att misslyckas under en bestämd tidsperiod.
    * Vänligen läs KB på hur man replikerar databasen med serverhanteraren.

C. Laboratorieplacering

• Det här avsnittet låter dig hantera dina olika instanser (du kan behöva köpa ett uppgraderingsalternativ). Du kan skapa och duplicera instanser, byta namn på och ta bort befintliga instanser förutsatt att databasservern är stoppad.

D & E. Automatisk säkerhetskopiering och återställningsinstans

• Med hjälp av Server Manager kan du konfigurera automatiska säkerhetskopieringar. Välj först en mappkatalog.
  • Om du vill kopiera den här mappen på en annan server, fyll även i FTP-inställningarna.
  • Därefter har du valet mellan kortsiktiga och långsiktiga backuper. I båda, fyll bara i formuläret och validera.
  • För att återställa en säkerhetskopia, gå bara till inställningarna Återställ instanser och välj sedan säkerhetskopian (.zip). om du har mer än en instans kommer en urvalslista att hjälpa dig att hitta den att återställa. Klicka sedan på Recover knapp.

F. Ominstallation av Windows Service

• Om du till exempel har problem med webbservern eller Apache-starten, använd den här funktionen för att felsöka Windows-tjänster.
  • Klicka bara på inställningsmenyn på Windows Service Reinstallation och acceptera sedan för att installera om tjänsten.

H. MySQL reparation

• Om chefen inte kunde ansluta till MySQL-servern eller databasservern, använd den här funktionen för att starta om servern på rätt sätt.
  • Handlingen är densamma än den som beskrivs i KB-Det gick inte att ansluta mySQL-servern.

4. Hur man installerar Windows rotcertifikat

• Om du behöver installera rot-CA (certifikatmyndigheter) certifikat (självsignerat) för klientdatorerna.
  • Klientdator kan vara den annan än datorn när LabCollector eller skanningsserververktyget är installerat (huvuddator eller server).
  • När dessa andra datorer vill komma åt LabCollector eller skanna serververktyget så måste de installera Windows rotcertifikat i dessa klientdatorer.
  • På klientdatorn kan du installera rotcertifikat.
  • Rotcertifikat är offentliga nyckelcertifikat som hjälper dig webbläsare avgöra om kommunikationen med en webbplats är äkta och baseras på om den utfärdande myndigheten är pålitlig och om det digitala certifikatet förblir giltigt.
  • Om ett digitalt certifikat inte kommer från en betrodd myndighet får du ett felmeddelande i stil med "Det finns ett problem med den här webbplatsens säkerhetscertifikat” och webbläsaren kan blockera kommunikation med webbplatsen.
  • Vänligen följ kunskapsbasen på hur man installerar rotcertifikat.