API för LSM (v2) - LabCollector

← Alla ämnen

Tillgängliga metoder i LSM webbtjänst för API v2.0:-

1.1. jobb

•  Metod: FÅ
  •  URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  •  Valfria parametrar:
    datumfrån jobbid analysid provnamn provstatusdatum från datumtill provstatus provstatus provstatusdatum till
    Notera: om du använder statusparametern returneras som standard endast pågående jobb, använd status=alla för att visa alla jobb\

1.2. Utrustning

• Metod: FÅ
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2&getEquipmentList=1
  • Valfria parametrar: id

1.3. analyser

• Metod: FÅ
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2&getAssayList=1
  • Valfria parametrar: id

1.4. Kategorier

• Metod: FÅ
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2&getCategoryList=1
  • Valfria parametrar: id

1.5. Exempeltyper

• Metod: FÅ
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2&getSampleTypeList=1
  • Valfria parametrar: id

1.6. parametrar

• Metod: FÅ
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2&getParameterList=1
  • Valfria parametrar: id-nivå
    Notera: level=J returnerar jobbparametrar, level=S returnerar exempelparametrar och level=A returnerar testparametrar

1.7. Beställare

• Metod: FÅ
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2&getRequesterList=1
  • Valfria parametrar: id

1.8. Skapa förfrågan

• Metod: POST
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  • Obligatoriska parametrar: skapa
  • Exempelvis:

<billing address='One street' city='City' state='State' country='US' zip='01' phone='12346789' fax='99999' contactFirstName='Jane' contactLastName='Doe' contactEmail='[e-postskyddad]' >[e-postskyddad]' >

1.9. Skapa jobb

• Metod: POST
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  • Obligatoriska parametrar: skapa
  • Exempel på att skapa:

Flera jobb och flera prover är tillåtna.
Attribut Requester stöder id eller text.
Attributprojekt stöder id eller text

1.10. Spara resultat

• Metod: POST
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  • Obligatoriska parametrar: resultera
  • Exempel på resultat:

1.11. Fakturor

• Metod: FÅ
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2&getInvoiceList=1
  • Valfria parametrar: id    dateto Format (CSV | IIF) datumfrån status

1.12. Ladda upp filer

• Metod: PUT
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  • Parametrar:
  • NÖDVÄNDIG: ladda upp fil unikt ID (identifierare för jobb-prov-analys)
  • VALFRITT id-namn
  • Svar: OK 200

1.13. Länka prov till modul

• Metod: PUT
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  • Parametrar KRÄVS: sampleid (identifierare för prov) eller samplename modul (modulnamn eller kortnamn) recordid (identifierare för post i modulen)
  • Svar: OK 200

1.14. Uppdatera provet Ny!

• Metod: PUT
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  • Parametrar:
    NÖDVÄNDIG: sampleid (identifierare av prov) eller samplename
    FRIVILLIG: sändningsstatus namn typ batch
    * Notera: sampleid stöder flera ID separerade med kommatecken.
    ** Notera: shipmentstatus stöder följande nummer eller etiketter: 0|Skickat, 1|I transitering, 2|Mottaget, 3|Returnerat

1.15. Uppdatera provstatus Ny!

• Metod: PUT
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  • Parametrar:
  • NÖDVÄNDIG   sampleid (identifierare av prov) eller samplename
  • VALFRI  status startadav (giltigt användar-ID i LSM) startatpå slutförtav slutförtpå valideratav valideratpå
  • Svar: OK 200
    * Notera: sampleid stöder flera ID separerade med kommatecken.
    ** Notera: status stöder följande värde: started | avslutad | godkänd
    *** Notera: datetime-fälten är i form av ÅÅÅÅ-MM-DD hh:mm:ss.
    **** Notera: Om statusen är inställd på 'startad' och parametrarna Startadby, startedon, completedby, completeddon, validatedby, validatedon inte tas emot, kommer standardoperatören som valts i API-inställningarna eller det aktuella datumet att användas istället.

1.16. Starta en batch Ny!

• Metod: PUT
  • URL: http://[min_labcollector_url]/extra_modules/lsm/webservice/index.php?v=2
  • Parametrar:
    NÖDVÄNDIG:   batch (batchnamn) startas av (användar-id giltigt i LSM (eller 1 för superadmin)
    FRIVILLIG:   startade på