Förvaring in- och utcheckningssystem - LabCollector

← Alla ämnen

I labbet vet vi hur prover kan åka på en liten resa för experiment. LabCollectorIn-/utcheckning för förvaring är som en hjälpreda för att se till att alla vet var saker finns, speciellt när något är lånat ett tag.

Föreställ dig att en forskare tar några prover för ett experiment. Nu finns de inte i förrådet, och någon annan kan bli förvirrad när de letar efter dem. Det är här vårt nya verktyg ingriper för att hjälpa till att organisera din labbförvaring ännu bättre!

Sammanfattning:

1. Sökfunktion
  2. Rörstatusmeddelande
  3. Färgsignaler i Grid Viewer
Anmärkningar
Observera att den här funktionen endast är tillgänglig från och med LabCollector v6.21, kolla in vår blogginlägg för att läsa om alla andra spännande funktioner som ingår i den här versionen.
Om du vill uppdatera din nuvarande version, läs följande kunskapsbas på hur du uppgraderar din LabCollector.

Se videon nedan för en detaljerad recension av hur in- och utcheckningssystemet fungerar:

Först och främst, för att checka in/ut ett rör, bör du navigera till önskad post, klicka sedan på lagringsikonen och välj slutligen ikonen "Minusrör" som finns i det övre högra hörnet av motsvarande rör (som visas i skärmdumpen nedan).

När du klickar på ikonen "Minusrör" visas ett popup-fönster (se skärmdump nedan). Här är vad du kan göra för att förbättra din labbhantering:

• Välj volym:
    • Välj den exakta volymen du vill ta bort.
  • Lägg till kommentarer:
    • Dokumentera viktiga anmärkningar relaterade till röret.
  • Härleds från volym:
    • Om det behövs, härled från den befintliga volymen för ytterligare experiment eller analys.
  • Överför till en annan modul:
    • Överför enkelt röret till en annan modul där det behövs.

I samma popup-fönster hittar du en praktisk tabell med flera alternativ (se siffrorna i skärmdumpen ovan):

1. Ta tunnelbanan för utcheckning:
    • Välj att ta med röret för utcheckning, vilket signalerar att det är tillfälligt frånvaro för experiment.
  2. Ta bort röret från förvaringen:
    • Ta bort röret från dess nuvarande förvaringsplats.
  3. Flytta röret till en annan lagringsplats:
    • Flytta röret till en annan förvaringsplats.

1. Sökfunktion:

Du har möjlighet att söka efter alla poster med rör som är in/utanvänd och för närvarande inte lagras. För att göra det, följ bara stegen nedan:

1. Navigera till din önskade modul:
    • Gå till modulen du vill utforska, oavsett om det är prover, primers, stammar eller något annat.
  2. Utöka sökalternativ:
    • Leta efter knappen "Utöka sökalternativ". Det låter dig ha fler sökmöjligheter.
  3. Välj dina sökkriterier:
    • Markera rutan som säger "Visa rör som för närvarande är i/utan användning och inte i förvaring."
  4. Tryck på den sökknappen:
    • Klicka på sökknappen och låt LabCollector avslöja detaljerna.

.

2. Rörstatusmeddelande:

Du kommer också att se ett meddelande under röralternativens tabell, thans berättar att röret du valde för närvarande är i tjänst, används någonstans i labbet, och det är inte i sin vanliga förvaringsplats.

Du behöver inte gräva djupt, meddelandet ger dig en snabb ögonblicksbild och hjälper dig att bestämma om du ska vänta på att röret ska komma tillbaka eller leta efter ett alternativ.

.

3. Färgsignaler i Grid Viewer:

LabCollector inte bara berättar utan visar dig med en subtil men ändå effektiv visuell signal om statusen för ett rör. Här är uppdelningen:

• Navigera till Storage Browser:
    • Öppna rutnätsvisningen för att se en omfattande layout av dina rör.
  • Kontrollera färgvariationer:
    • Rör som för närvarande inte är i förvaring men i/utan användning kommer att sticka ut med grå remsor tvärs över, detta indikerar att de antingen används eller har tagits ut för ett experiment.

Upptäck omedelbart rör som är aktivt involverade i laboratorieaktiviteter och skiljer enkelt mellan dem och de som lagras, vilket underlättar ditt beslutsfattande.