Hur lagrar och hanterar man sugrör? (EN/FR) - LabCollector

← Alla ämnen

Att följa dessa få steg hjälper dig att skapa lagring baserat på sugrör och att hantera dem.

A/ Skapa lagring på första nivån

1. Skapa din anläggning genom Admin > Förvaring > Hantera lagring > Anläggning
  2. Skapa din förvaringsutrustning under Admin > Förvaring > Hantera lagring > lagringsutrustning

Fyll i formuläret. Under Utrustningstyp, välj Flytande kväve med behållare (halmrör)
Om du strikt vill följa din halmförvaring, fyll i rätt information i "Antal kapslar" och "Positioner per burk" eller lämna tomt.

B/ Definiera färgalternativ
Gå till Admin > Lagring > Hantera lagring > Alternativ

Färgerna kan väljas med hjälp av verktyget eller genom att skriva in färgkoden direkt.

C/ Skapa visorör för sugrör

1. Välj den utrustning där du vill skapa visotub.
  2. Klicka på "Lägg till ny låda + en ny ruta". Samma formulär kan användas för att skapa en låda (visotub) och en ny "låda" (behållare) samtidigt.
  3. Ange ett boxnamn (för sugrör: ange visotubens namn och färg) och beskrivning.
  4. Välj en boxtyp: "Visotube för sugrör" och definiera antalet tillåtna sugrör (obligatoriskt).
  5. Kanister: välj Lägg till i nytt rack eller befintligt rack och definiera ett racknamn.
  6. Definiera en position i bägaren.
  7. Du kan också välja "Spara den här rutan som en modell" och sedan spara.

D/ Lägga till sugrör till ett visotub

Klicka på den post som du vill lagra Lägg till sekundär lagring till höger.
Ett formulär öppnas där du kan välja lagringsplats.

När du har hittat den klickar du på rutnätsikonen.

En ny popup öppnas för att hantera dina sugrör. Den första kolumnen låter dig välja färgen som du skapar i steg B, sedan kan du ange din egen referens eller kommentar. En funktion för att upprepa samma information x gånger kan vara användbar – var försiktig med det totala antalet tillåtna sugrör när du använder den här funktionen.
Glöm inte att klicka på "Spara sugrör”Och stäng fönstret.

Validera genom att klicka på "Lägg till sekundärt lagringsutrymme" i förvaringsformuläret.

Så nu, på lagringsplatsen för skivan, har du en snabb överblick över sugrören. Om du svävar med musen på sugröret kommer hela listan upp och du kan klicka vidare för att ta bort ett eller flera sugrör.

Om du klickar på kylikonen till vänster kan du se hela listan.

Och från lagringswebbläsaren,

Suivez ces quelques étapes pour créer et gérer votre stockage en bonbone d'azote sous forme de paillette.

A/ Création des niveaux supérieur de stockage

1. Créer le premier nivå sous Admin > Lager> Gestion du stockage > Emplacements
  2. Créer l'équipement de stockage sous Admin > Lager> Gestion du stockage > Équipement de Stockage

Remplir le formulaire. Sous Equipment Type, Selectionner Azote liquide avec kanistrar (pailletter)
Pour suivre strictement votre stockage de paillettes, cleaner "Nombre de canisters" and "Positions par canisters" ou laisser video.

B/ Option de couleur
Sous Admin > Lager > Lagerhållning > Alternativ

Les couleurs peuvent être ajoutées en tapant leur code html ou à l'aide de la palette en cliquant sur le carré blanc (voir ci-dessus) puis en sélectionnant la couleur avec la souris.

C/ Création des visotubes pour les paillettes

1. Choisir l'équipement de stockage dans le navigateur de stockage sous le menu Outils.
  2. Klicka på "Ajouter tiroir + boîte". Le même formulaire peut être utilisé pour créer à la fois la boîte, ici un visotube, et un nouveau tiroir, ici un canister.
  3. Indiquer un nom, pour les visotubes nom + couleur, et une description si besoin.
  4. Choisir le type de boîte: "Visotube pour paillettes" och renseigner le nombre total de paillettes autorisées.
  5. Kapsel : Välj "Lägg till i nytt ställ" och definiera namnet, eller en burk som finns.
  6. Definir une position dans le gobelet.
  7. Vous pouvez cette boîte comme modèle puis sauvez.

D/ Ajouter les paillettes dans un visotube

Depuis la fiche de l'échantillon à stocker, klicka på "Ajouter un stockage secondaire" sur la droite.
Un formulaire s'ouvre et permet de choisir l'emplacement de stockage.

Une fois choisi, cliquer sur l'icône de grille.

Une nouvelle fenêtre s'ouvre pour gérer vos paillettes dans le détail. La première colonne permet de choisir la couleur ajoutée à l'étape B, vous pouvez ensuite entrer vos propres références ou commentaire. Une fonction pour répéter x fois la même information peut être utilisée, faites uppmärksamhet au nombre total de paillettes lorsque vous utilisez cette fonction.

Klicka på "Spara sugrör” et fermer cette fenêtre.

Valider ce stockage en kliquant sur “Lägg till sekundärt lagringsutrymme" depuis le formulaire de stockage.

Depuis le stockage de la fiche, vous avez Maintenant un accès rapide aux paillettes. En survolant cette zone avec la souris, la list entière apparait et vous pouvez supprimer une ou plusieurs paillettes en cliquant sur .

En cliquant sur le frigo dans les icônes de gauche, vous aurez accès à la list détaillées des paillettes.

Depuis le navigateur de stockage également.