Hur man tar emot LabCollector aviseringar med Slack? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

On LabCollector, aviseringar och varningar kan ses direkt på hemsidan med varningsikonen. Men en annan lösning är nu möjlig för labb som använder eller vill använda Slack som ett kommunikationsmedel. Slack kan nu integreras inom LabCollector att ta emot aviseringar från LabCollector och sända dem till alla användare på en specifik kanal.

1. Slack Configuration

2. Integration av Slack i LabCollector

3. Ta emot Slack-aviseringar

1. Slack Configuration

• För att ställa in Slack in LabCollector du måste först ha ett Slack-konto.
  • Gå sedan till https://slack.com/signin#/signin till:
    • 1. Logga in till ditt konto
    • 2. Skapa ett nytt Slack-konto

• När du är ansluten, gå till https://api.slack.com/
  • För att få en specifik kanal dedikerad till LabCollector meddelanden och till privatisera kanalen är det nödvändigt att skapa en Slack applikation:

• 1. Klicka på på startsidan
    • 2. Därefter,
    • 3. En sida öppnas för att lägga till App-namn och Slack arbetsyta du vill använda

• När den har skapats kommer din nya app att visas på din instrumentpanel.
  • Genom att klicka på din app kommer du till Slack App konfigurationssida.
  • Vissa funktioner krävs och måste vara aktiverade för att fungera korrekt med LabCollector, Följ dessa steg:

• 1. Se till att du väljer den arbetsyta (om du har fler än en) där du vill göra ändringarna
    • 2. inkommande Webhooks: Webhooks är ett enkelt sätt att posta meddelanden från externa källor i Slack. De använder normala HTTP-förfrågningar med en JSON-nyttolast, som inkluderar meddelandet och några andra valfria detaljer. På den här sidan, se till att knappen är grön och inställd på PÅ.

• 3. Specifika behörigheter för den skapade applikationen behövs för att Slack ska kunna fungera korrekt med LabCollector:

• Gå till Grundläggande information
      • Klicka på Lägg till funktioner och funktioner
      • Klicka på Behörigheter
      • På bilden nedan kan du se behörigheterna att lägga till och förklaringarna relaterade till varje behörighet:

Bot Token Scopes:

kanaler: historik

kanaler: läs

inkommande-webhook

Användartokens omfattning:

kanaler: historik

kanaler: läs

emoji:läs (valfritt)

användare: läs

2. Integration av Slack i LabCollector

• Att ta emot Slack-aviseringar från LabCollector, måste du aktivera ditt Slack-konto på LabCollector.
    • GÅ TILL ADMIN -> INSTÄLLNING -> INTEGRATIONER
    • 4 fält måste fyllas i för att tillåta kopplingen mellan Slack och LabCollector
      • 1. Webhook URL
      • 2. Slack på Labcollector hemsida
      • 3. App Token
      • 4. Konversations-ID

• Webhook URL: På ditt konto skapas Webhook URL direkt av Slack. Kopiera länken och klistra in den i det dedikerade fältet.

• Slack på LabCollector Hemsida: Du kan välja att visa ett Slack-fönster på LabCollector hemsida
    • App Token: Denna token är unik och innehåller alla behörigheter som beviljats ​​av användaren (hämta kanalhistorik, kanalanvändare...).

Anmärkningar
    För att använda denna begäran måste din ansökan ha kanaler: läs tillstånd (se avsnitt 1).

• 1: Gå till fliken Tester
      • 2: Klistra in apptoken (se ovan)
      • 3: Starta testet
      • Du kommer då att se en sida som den här nedan, konversations-ID:t finns överst på den här sidan.

• När all information har lagts till LabCollector, utför ett test med knappen Test . Testet låter dig skicka ett meddelande på Slack i den dedikerade kanalen

3. Ta emot Slack-aviseringar

• Du kan se Slack-aviseringar direkt i den dedikerade kanalen på din dators Slack-app.
    • Meddelanden som tas emot och skickas i den här kanalen är också synliga direkt inom LabCollector i fönstret Slack på startsidan (om JA).

1: Kanal tillägnad LabCollector
    2: Ansökan skapad för LabCollector
    3: Direktmeddelande i Slack synligt i LabCollector och i den dedikerade kanalen
    4: LabCollector aviseringar/varningar

• Aviseringar som kan vara synliga i Slack:

Reagens & Supplies Module

• Status för giltighetsvarningar
      • Vissa artiklar har nått utgående giltighet
      • Väntelistan innehåller poster som ska valideras av admin
    • Status för kvantitetsvarningar
      • Vissa artiklar har nått minimikvantitet

Orderhantering

• Väntestatus
      • Beställningslistan innehåller artiklar som ska beställas

Utrustningsmodul

• Status för underhållsvarningar
      • Underhåll av utrustning behövs
      • Underhållskontrakt för utrustning upphör