Hur man ställer in och konfigurerar Scan Server med LabCollector? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

Genom att läsa streckkoder från ställ i SBS-format, görs ett 2D-streckkodat prov utan ansträngning av Rack-skannern. Tuberna behöver inte tas bort från stället för att skannas. LabCollector erbjuder integrering av rack-skannrar för att öka automatiseringsprocessen i labb och därigenom minska datainmatningsfel. LabCollector skanningsservern använder TCP/IP-server som kan skicka resultat över lokala/fjärrnätverk. Därmed kan data importeras från rackskannrar och en fil kan genereras som sedan integreras i LabCollector LIMS. Våra tillägg som rörsorterare kan arbeta hand i hand med rackscanners för att säkerställa automatiserad effektiv provspårning.

Scanners arbetar alltid med sin egen programvara. AgileBios Skanna server möjliggör omvandling av skanningsresultat till en kartfil för rack/tråg som kan förstås av LabCollector med hjälp av Batch Generator (Rack Scanner) verktyg.

Följ stegen nedan för att ställa in skanningsservern:

1. Installation av AgileBio Scan Server

2. LabCollector inställning för att ansluta skannern till batchgeneratorn (rackskanner) verktyget

3. Rack Scanners installation & anslutning

• Ziath-skannerinstallation
  • Inställning av FluidX-skanner
  • Micronic Tracxer-installation

4. Hur man installerar Windows rotcertifikat

1. Installation av AgileBio ScanServer

1. LabCollector erbjuder integrering av rack-skannrar för att öka automatiseringsprocessen i labb och därigenom minska datainmatningsfel.
  2. LabCollector skanningsservern använder TCP/IP-server som kan skicka resultat över lokala/fjärrnätverk.
  3. Därmed kan data importeras från rackskannrar och en fil kan genereras som sedan integreras i LabCollector LIMS.
  4. Denna Windows-programvara är en serveravlyssnare som kan anslutas direkt LabCollector med rackskanner.
    * Lyssnaren är en separat process som körs på databasserverns dator. Den tar emot inkommande klientanslutningsförfrågningar och hanterar trafiken för dessa förfrågningar till databasservern.
  5. Du kan ladda ner det här verktyget (serveravlyssnare) från din kundområde genom att gå till MJUKVARUVERKTYG -> UTILITETER -> SCANSERVER.
  6. Efter nedladdningen kommer .exe-filen att se ut som nedan.
  7. Klicka på den och följ installationsprocessen.
    OBS: Alternativt kan detta göras på samma dator där Traxcer-mjukvaran är installerad, om LabCollector är inte på samma dator/server.
  8. Du måste installera filen och behålla sökvägen som visas i bilden nedan. (…\AgileBio\ för att skapa \AgileBio\AgileBioScanServer)
    – Godkänn villkoren och klicka på installera.
  9. När installationen är klar ser du bilden nedan, där du kan klicka på slutför.
  10. När den är installerad skapas en genvägsikon på skrivbordet.
  11. När du klickar på den kommer den att be dig att ge dig en giltig licens, som kommer att tillhandahållas av AgileBio. (Klicka på länken Kontakta oss)
  12. När du väl går in i licensen eller i demoläget, om du inte har en licens, kommer ett certifikatgenerering (HTTPS-anslutning) meddelanden som nedan att installeras som certifikatet för.

VIKTIGT:-

– Efter att ha kört Scan Server-applikationen och försökt ansluta den till LabCollector installerat på en annan dator måste du installera certifikatet från skanningsservern på datorns certifikathanterare.
    – Du kan hämta detta certifikat från ikonen för skanningsserverhanteraren "Certifikat" och ladda ner filen.
    – Utan detta steg kommer skanningsservern inte att kunna ansluta till LabCollector.
     *(Kolla detta länk för att se hur man installerar ett Windows-certifikat)

13. När certifikatet är installerat öppnas skanningsserverapplikationen enligt nedan.

2. LabCollector inställning för att ansluta skannern till batchgeneratorn (rackskanner) verktyget

• För att använda batchgeneratorn (rackskanner) verktyget måste skannern registreras i LabCollector under ADMINISTRATION -> INSTÄLLNING -> RACKSKANNARE.
    * I LabCollector du hittar detta verktyg under VERKTYG -> Batchgenerator (Rack Scanner).
  • Du måste fylla i uppgifterna i formuläret som kommer att se ut som nedan.
    *Nedan är ett förifyllt formulär med bara ett exempel för att visa dig en demo.

• 1. Här kan du skriva skannerns namn.
    • 2. Här kan du lägga in IP-adressen och portnumret. Skannerns IP motsvarar IP-adressen för den dator som är ansluten till skannern.
      IP-adress: Du kan hitta IP-adressen för din nätverksskrivare genom att använda olika metoder eller fråga IT-personen på ditt institut.
      *"Internet Protocol" (IP) - är en sträng av siffror, separerade med punkter, som identifierar en dator eller enhet på internet eller dess lokala nätverk.
      - Du kan hitta IP-adressen genom att gå till kommandotolken i Windows och skriva ipconfig och trycka på enter. Du kommer att se IP-adressen nedan.
      Port: Hamnen 5151 är vanligtvis standardporten för utskrift.
       VARNING: Lämna den orörd om du inte har en bra anledning att ändra den
    • 3. Här kan du välja skannermodell från rullgardinsmenyn.
    • 4. När du är klar kan du klicka på "Uppdatera".
    • 5. Här kan du lägga till mallen för din tallrik eller kartong för skannern.
      – Du måste lägga till ett mallnamn och sedan kopiera och klistra in från en CSV i rutan.
      – Formatet för CSV beskrivs i anteckningsdelen i bilden, med kolumner POS (för position); provnamn; volym; sample_type."
    • 6. När du har skrivit in alla detaljer kan du klicka på uppdatera.
    • Du kan se tallrikmallen genom att gå till LabCollector under
      VERKTYG -> .
      Under Rack ursprung & mall.
      OBS: Ikonen för Batch Generator-verktyget har uppdaterats till och det andra tillägget där du kan lägga till den här mallen heter Sample2Box .

3. Rack Scanners installation & anslutning

• Varje skanner fungerar med sin egen programvara.
  • AgileBios ScanServer möjliggör omvandling av skanningsresultat till en kartfil för rack/tråg som kan förstås av LabCollector med Verktyg för batchgenerator (Rack Scanner).

schema_sample_batch_tool

Vänligen kolla hur man ställer in en Micronic Tracxer kodläsare setup med en skanningsserver och LabCollector.

• Termovetenskaplig Vision Mate-inställning

Vänligen kolla hur man ställer in en termovetenskaplig vision mate-kodläsare med en skanningsserver och LabCollector.

4. Hur man installerar Windows rotcertifikat

• Om du behöver installera rot-CA (certifikatmyndigheter) certifikat (självsignerat) för klientdatorerna.
  • Klientdator kan vara den annan än datorn när LabCollector eller skanningsserververktyget är installerat (huvuddator eller server).
  • När dessa andra datorer vill komma åt LabCollector eller skanna serververktyget så måste de installera Windows rotcertifikat i dessa klientdatorer för korrekt och säker anslutning till LabCollector eller Scan server-verktyget.
  • På klientdatorn kan du installera rotcertifikat.
  • Rotcertifikat är offentliga nyckelcertifikat som hjälper dig webbläsare avgöra om kommunikationen med en webbplats är äkta och baseras på om den utfärdande myndigheten är pålitlig och om det digitala certifikatet förblir giltigt.
  • Om ett digitalt certifikat inte kommer från en betrodd myndighet får du ett felmeddelande i stil med "Det finns ett problem med den här webbplatsens säkerhetscertifikat” och webbläsaren kan blockera kommunikation med webbplatsen.
  • Vänligen följ kunskapsbasen på hur man installerar rotcertifikat.