Hur man lägger till ett reagens/lösningsrecept i ELN? - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

ELN låter dig nu lägga till recept på sidan i en bok. Detta kan vara till stor hjälp när du vill skapa lösningar med hjälp av LabCollectorÄr ELN. LabCollector gör att du nu kan bifoga hela receptproceduren med möjlighet att ta bort volymer direkt från reagenslager.

Följ proceduren nedan för att skapa recept inuti ELN:

1. Skapa ett recept med hjälp av reagenser

2. Lägg till receptet ELN sida/undersida

3. Lägg till receptet ELN sida/undersida mall

1. Skapa ett recept med hjälp av reagenser

• För att skapa inuti LabCollector du måste skapa reagenser och deras lager-/lotlösningar i modulen Reagens och tillbehör.
  • När du har skapat reagenserna, gå till LABCOLLECTOR ->ADMINISTRATION -> DATA -> HANTERA RECEPT
    *Se kunskapsbasen på hur man skapar och utför recept i LabCollector.
  • De 2 viktiga sakerna att lägga till i ett innan ett recept är kategori och namnet på receptet. Till exempel kan buffertkategori ha flera typer av buffertlösningar.

2. Lägg till receptet ELN sida/undersida

• När du har lagt till receptet LabCollector som visas i avsnitt 1 referenskunskapsbas, måste du nu gå till ELN för att lägga till receptet där.
  • Tips/tips
    Recept kan läggas till sida, undersida och jämna sida mallar.
  • 1. Gå till boken du vill lägga till recept i och öppna den relevanta sidan. (se bilden nedan)
  • 2. Klicka på alternativet "design" på sidan för att lägga till ett receptblock.
  • 3. Dra och släpp receptblocket om det inte redan finns på din siddata.
  • 4. Klicka på "Spara och uppdatera"

• Du kommer nu att kunna se receptblocket på din sida.
  • 1. För att lägga till recept måste du klicka på redigera-knappen (se bilden nedan)
  • 2. Du måste lägga till kategori för receptet och sedan välja receptet från kategorin.
  • 3. Välj kategori för receptet.
  • 4. Välj det recept du behöver.
  • 5. När du väljer "välj" kommer du att kunna se receptkomponenterna på din sida.
  • 6. Om du har valt ett fel recept då kan du klicka på ta bort för att rensa detsamma.
  • 7. Om du vill stänga valflikarna efter att du har valt receptet kan du klicka på "stäng". Detta gör att du kan utföra ditt recept när du vill. Om du till exempel ska skapa ett recept en senare dag, kan du utföra det vid den tidpunkten.

• När du kör receptet kommer du att se alternativen beroende på vad du valde när receptet skapades.
    Du kan gå till LABCOLLECTOR ->ADMINISTRATION -> DATA -> HANTERA RECEPT

• Du kan utföra receptet efter behov. (se bilden nedan)
  • 1. Om du har tillåtit delrecept kan du välja vilka komponenter du ska använda för att skapa receptet.
    *Du kommer dock att se ett popup-fönster så snart du klickar på "kör" som ber dig att bekräfta om du vill köra en del av receptet. (5)
  • 2. Om du har gjort inställningarna medan du hanterade receptet för att lägga till receptet som ett parti på befintlig produkt, kommer du att se flikarna under "Slutlig produkt" för att lägga till partinummer/streckkod, utgångsdatum och kvantitet.
  • 3. Du kan också skriva dina slutliga observationer eller anteckningar om några.
  • 4. När du är klar kan du klicka på "Execute".

• När receptet är klart ser du receptet som nedan ELN sida. (se bilden nedan)

• Du kan pdf som låter dig se receptinstruktioner & metod ad observationer eller anteckningar om du har skrivit några. Till exempel som nedan.

3. Lägg till receptet ELN sida/undersida mall

• När du har skapat reagenserna, gå till ELN ->ADMINISTRATION -> MALL -> VISA OCH REDIGERA MALL
    *Endast vissa användarbehörigheter (superadmin, admin, etc), som har fått tillgång till mallar, kan ha synlighet för sidmallar.
  • Här väljer du mallen för en sida där du vill lägga till receptet.

• När du är klar kan du spara mallen.
  • När mallen används kommer receptet att läggas till automatiskt.