LabCollector Advanced Search Manager med Elasticsearch - LabCollector

Sök kunskapsbas efter nyckelord

Du är här:
← Alla ämnen
SAMMANFATTNING:

LabCollector har släppt ett nytt tillägg som heter "Advanced Search Manager” som möjliggör fler sökalternativ i LabCollector med hjälp av Elasticsearch. Dess distribuerade arkitektur gör det möjligt att Sök och analysera enorma mängder data i nästan realtid. Det låter dig lagra, söka och analysera stora mängder data snabbt och i nästan realtid. Det används vanligtvis som den underliggande motorn/tekniken som driver applikationer som har komplexa sökfunktioner och krav.

LabCollector kan integrera Elasticsearch för att möjliggöra sökfunktioner.

Fas 1: begränsad till ELN
Fas 2: läggs till LabCollector inventering/LIMS
Fas 3: läggs till i fler tillägg

Följ stegen nedan för att förstå och utföra sökning med tillägget Advanced Search:

1. Funktioner och logik

2. Krav

3. Installation

1. Funktioner och logik

• Elasticsearch tar in ostrukturerad data från olika platser, lagrar och indexerar den, enligt användarspecificerad mappning (som också kan härledas automatiskt från data) och gör den sökbar.
  • Index används för att snabbt hitta data utan att behöva söka på varje rad i en databastabell varje gång en databastabell används.
  • LabCollector kommer att hantera all nödvändig indexering av data och filer till Elasticsearch-motorn.

2. Krav

• PHP v7.2.5+
  • Elasticsearch v7.x (*Modul i faktisk tillstånd kommer inte att vara kompatibel med v8 på grund av Elasticsearch API-systemet)
  • Elasticsearchs plugin för Ingest Attachment Processor krävs
  • LabCollector v6.01+ och ELN v4.03 +
  • Tillägget Advanced Search Management

3. Installation

• Elasticsearch kan installeras på samma server som LabCollector ELLER på en dedikerad server/VM eller använd en Elasticsearch-molntjänst (AWS, Elasticcloud...). Se diagram i avsnitt 1.
  • Installation av Elasticsearch görs enligt din server OS och det är väldigt enkelt.
  • Följ guiden som beskrivs nedan:
    • Gå till https://www.elastic.co/guide/en/elasticsearch/reference/current/install-elasticsearch.html
    • Du måste installera plugin för Ingest Attachment Processor från länken nedan:
      https://www.elastic.co/guide/en/elasticsearch/plugins/7.17/ingest-attachment.html
    • Efter installationen gå till Advanced Search Manager tillägg -> Inställningar
      *nedan är en exempelbild där vissa inställningar är förkonfigurerade innan det är därför du ser en indexlista.
    • I inställningarna måste du definiera en lagringsplats för indexen.
      *LabCollector kommer att hantera all nödvändig indexering av data och filer till Elasticsearch-motorn.
    • Standardporten är 9200.
      *Ett användarnamn och lösenord kan också definieras om det behövs.
    • När du är klar "Uppdatera" inställningarna för att konfigurera tillägget för avancerad sökning för att ansluta till den nyinstallerade Elasticsearch
    • ex:
  • När ovanstående process är klar måste du definiera indexering CRON:
    Cron är ett standard Unix-verktyg som används för att schemalägga kommandon för automatisk exekvering vid specifika intervall.
  • För att definiera CRON-uppgiften, gå till hemsidan för tillägget Advanced Search Manager.
    *Nedan är ett exempel på CRON-uppgift för redan skapad ELN Elastisk sökning.

• När du klickar på Cron-uppgiften kommer du att se nedanstående popup, där du kan definiera uppgiftens frekvens (timmar, minuter) och uppgiftens tid (24 timmar)
  • När du har lagt till uppgiften kommer du att se meddelandet nedan.
  • Skapa index genom att gå till alternativikonen.
    *Nedan är ett exempel på CRON-uppgift för redan skapad ELN Elastisk sökning.
  • Om dina anslutningar är bra kommer du att se meddelandet nedan.