Hva er Weight Tracker Add-On? Hvordan bruke det? - LabCollector

Søk i kunnskapsbase etter nøkkelord

Du er her:
← Alle emner

Følgende kunnskapsbase er rettet mot å forklare hvordan du kan konfigurere og begynne å bruke vårt siste tillegg til LabCollector "Weight Tracker Add-on"

Dette tillegget er et kraftig verktøy som muliggjør nøyaktig vektovervåking, noe som gjør det lettere å spore prøve- og reagensmengdene. Weight Tracker-tillegget letter laboratorieprosesser, optimerer lagerstyring og forbedrer forskningsopplevelsen din. La oss utforske fordelene og funksjonene som gjør dette tillegget til et must for alle LabCollector brukere.

SAMMENDRAG:

1. Hvorfor bør jeg bruke Weight Tracker Add-on?

2. Oppsett av tillegg

3. Hvordan behandle veiinger?

1. Hvorfor bør jeg bruke Weight Tracker Add-On?

- Kvantitetsovervåking i sanntid: Hold deg oppdatert på prøve- eller reagensnivåene dine med nøyaktig sanntidssporing. Tillegget gir umiddelbare oppdateringer om gjenværende mengde etter hvert uttak, og sikrer at du aldri går tom uventet.

- Enkel konfigurasjon: Sett opp vektsporingen med bare noen få klikk. Gå til "Innstillinger" og naviger til "Oppsett" for å velge modulen for vektovervåking og velg de tilsvarende feltene, for eksempel "Tare = vekt av tom beholder", forrige masse, variasjon, gjenværende mengde og mer.

- Raskere veieprosess: Start veieprosessen mye raskere. Skann strekkoden eller skriv inn partinummeret manuelt, og du er klar til å begynne å overvåke. Tillegget opprettholder en fullstendig historikk over alle veiinger, og gir en klar oversikt over prøvebruken din.

- Tilpassbare trinn: Dette tillegget imøtekommer dine unike arbeidsflyter. Hvis ingen målinger ble utført, kan du manuelt angi "tara"-verdien og fortsette med de påfølgende trinnene. Tillegget gir steg-for-steg veiledning for en brukervennlig opplevelse.

- Automatiserte lageroppdateringer: Tillegget oppdaterer også automatisk lagerpostene dine mens du utfører veiing og målinger. Mengdene vil bli justert i modulen "Reagenser og forsyninger", noe som sparer tid og reduserer feil.

- Forbedret brukergrensesnitt: Tillegget har en intuitiv design og trinnvise forklaringer for en jevn og effektiv veieprosess for brukere på alle erfaringsnivåer.

Weight Tracker-tillegget er en verdifull utvidelse av LabCollector, catering til forskningslaboratorier, vitenskapelige institusjoner og bransjer som håndterer prøve- eller reagensmengder. Ved å tilby et nøyaktig og effektivt system for vektsporing, bidrar det betydelig til at laboratoriet ditt fungerer problemfritt.

2. Oppsett av tillegg:

Når du får tilgang til Weight Tracker-tillegget, følger du disse enkle trinnene for å konfigurere det:

1. Klikk på ikonet øverst til høyre.
  2. Fra rullegardinmenyen velger du "Oppsett" for å få tilgang til oppsettsiden for Weight Tracker-tillegget.

Du vil da se følgende side (som vist på skjermbildet nedenfor):

Du må da velge det tilsvarende foretrukne feltet for hvert av følgende alternativer: (Se tallene i skjermbildet ovenfor)

A: Moduler: Her må du velge modulen som produktene skal veies fra og den som veiingene skal registreres i:

1. Moduler av produktet som skal veies: Velg de spesifikke modulene som produktene skal veies fra. Du kan for eksempel velge "Reagenser og prøver"-modulen hvis du vil overvåke vekten av kjemiske reagenser.

2. Modul for veiing: Velg modulen som veiingene skal registreres i. Dette kan være en tilpasset modul dedikert til å spore veiinger eller en annen modul som passer for dine behov.

B: Feltkartlegging: Det neste avgjørende trinnet er å utføre feltkartlegging for nøyaktig dataregistrering. Tilordne de aktuelle feltene til hvert av følgende alternativer:

3. Produkt: Kartlegg feltet som inneholder navnet eller identifikatoren til produktet som veies. Hvis du for eksempel overvåker vekten av forskjellige kjemikalier, vil dette feltet vanligvis lagre kjemiske navn.

4. Produktparti: Velg feltet som inneholder partinummeret eller den unike identifikatoren for hver produktbatch.

5. Driftstype: Velg feltet som representerer typen operasjon eller handling utført under veiing. Det kan være «Uttak», «Forberedelse» eller en annen relevant operasjonstype.

6. Tara: Kartlegg feltet som registrerer vekten av den tomme beholderen (kolbe, hetteglass, etc.) før du legger til produktet. Denne verdien vil bli trukket fra totalvekten under veiing.

7. Forrige messe: Tilordne feltet som lagrer forrige masse av produktet før gjeldende veieprosess.

8. Masse før bruk: Velg feltet som er ansvarlig for å registrere massen til produktet før du bruker det i eksperimentet eller forberedelsen.

9. Variasjon: Velg feltet som representerer variasjonen eller endringen i masse under veieprosessen.

10. Gjenværende mengde: Kartlegg feltet som er ansvarlig for å angi gjenværende mengde produkt etter veieprosessen.

11. Messe etter oppsamling eller forberedelse: Velg feltet som registrerer massen til produktet etter at det har blitt samlet eller klargjort.

12. Fortynningsparti ved tilberedning: Hvis aktuelt, velg feltet som inneholder lotnummeret til fortynningsvæsken som ble brukt under tilberedning.

3. Hvordan behandle veiinger?

Etter å ha fullført oppsettet, gå til hovedsiden til Weight Tracker Add-On ved å klikke på knappen for å starte veieprosessen.

Du vil bli bedt om å enten skanne strekkoden til det nødvendige partiet eller angi nummeret manuelt. Du må da velge ønsket parti fra rullegardinmenyen og klikke på "Neste"-knappen for å fortsette.

På høyre side av skjermen kan du se hele veiehistorikken for det valgte partiet. Hvis det ikke er noen tidligere veiehistorikk, kan du fortsette ved å legge inn en "tara"-verdi, som er vekten av den tomme beholderen i gram.

Når du har lagt inn nødvendig informasjon, klikk på å fortsette. Vær oppmerksom på at ved et gitt trinn har du muligheten til å velge bort ved å klikke på hvis du av en eller annen grunn må avbryte prosessen (f.eks. velge feil parti).

Etter å ha klikket på "Neste", vil en oppsummeringstabell vises, som viser navnet på produktet og dets lotnummer. Du vil se et alternativ for å "Fortsett med samme parti" (som vist på skjermbildet nedenfor). Hvis du krysser av for dette alternativet, kan du fortsette med ytterligere veiinger for samme valgte parti. Hvis ikke, vil du bli omdirigert til hovedsiden, hvor du kan velge et annet parti.

Tips/hint
Når som helst under veieprosessen har du muligheten til å bytte til frittstående visningsmodus for forbedret synlighet og fokus. Ganske enkelt klikk på den tilsvarende knappen plassert i øverste høyre hjørne.