Hvordan bruke SDS Maker? - LabCollector

← Alle emner

LabCollector tilbyr en kraftig SDS (Safety Data Sheet) Maker-funksjon som lar brukere lage, tilpasse og administrere SDS-maler for reagenser og forsyninger. Denne artikkelen vil veilede deg gjennom prosessen med å bruke SDS Maker-funksjonen, inkludert å lage maler, angi standardmaler, tilpasse malbakgrunner, redigere maler og tilskrive SDS-maler til reagens-/forsyningspostene dine.

• Tilgang til SDS Maker
  • Opprette SDS-maler
  • Skrive ut SDS-filer

Les vår KB om hvordan du starter med modulen Reagents & Supplies.

Tilgang til SDS Maker:

For å få tilgang til SDS Maker, naviger ganske enkelt til Verktøy -> SDS Maker.

Du vil da møte følgende side (se skjermbilde nedenfor):

Se de nummererte delene ovenfor for å forstå hvert tilsvarende aspekt av SDS Maker-grensesnittet:

1. Malliste: Denne delen, som ligger i venstre hjørne av skjermen, viser en liste over eksisterende maler.
  2. Navn: Den første kolonnen i hovedtabellen "Maler" viser navnene på malene dine.
  3. Bokstittelkant: Denne kolonnen angir om hver mal har en bokskant rundt titlene. Et grønt kryss vises for maler med aktivert kant, mens et rødt kryss angir de uten.
  4. Bakgrunnsfargetittel: Her kan du se hex-fargekoden til tittelbakgrunnen for hver mal.
  5. Standard mal: I denne kolonnen kan du identifisere hvilke maler som er satt som standard. Standardmalen brukes når du genererer en SDS-fil for en gitt post.
  6. handlinger: Ulike handlinger kan utføres for hver mal:
    • : Den grønne avspillingsknappen lar deg angi en mal som standard.
    • : Penneikonet lar deg endre en mal.
    • : Papirkurvikonet lar deg slette en mal. En advarsel vises for å bekrefte slettingen.

7. Opprett en ny mal: Klikk på den blå knappen for å lage en ny mal.

8. Rader per side: Du kan justere antall linjer som vises per side ved å velge ditt foretrukne alternativ.

Opprette SDS-maler:

For å lage en ny SDS-mal, klikk ganske enkelt på en av de to knappene (som vist på skjermbildet nedenfor):

Du vil da få opp en popup med flere alternativer for å konfigurere:

Se de nummererte delene ovenfor for å forstå hvert tilsvarende aspekt av popup-vinduet:

1. Malnavn: Skriv inn navnet på malen i dette feltet.
  2. Kategori: Tilordne en kategori til malen din for enkel organisering. Disse kategoriene kan opprettes og tilpasses ved ganske enkelt å navigere til LabCollectorsin hovedmeny, deretter til Preferanser -> Reagenser og forsyninger.

3. Velg om du vil inkludere en bokskanten rundt titteldelen av PDF-en generert fra denne malen. Velg "Ja" eller "Nei" tilsvarende.

4. Velg farge for bakgrunnstittel: Tilpass bakgrunnsfargen til titteldelen ved å velge en farge fra paletten eller skrive inn en sekskantkode.

5. Lagre: Når du har konfigurert malinnstillingene etter dine preferanser, klikk "Lagre" for å bruke endringene og opprette den nye malen.

Når du har lagret den nye malen, blir den automatisk lagt til i listen over maler. Derfra klikker du ganske enkelt på malen for å begynne å konfigurere de forskjellige feltene.

Hver mal inneholder forskjellige kategorier, for eksempel identifisering, fareidentifikasjon, førstehjelpstiltak, brannslokkingstiltak og mer.

For å legge til et nytt felt til hver seksjon, klikk på den grønne knappen . Denne handlingen vil be om et popup-vindu der du må legge inn følgende detaljer: Type felt, tittelnavn og verdi.

Du har også muligheten til å få tilgang til avanserte konfigurasjonsinnstillinger, hvor du kan:

• Velg typen skilletegn mellom tittel og verdi (kolon, semikolon, punktum, komma eller skillelinje).
  • Velg om du vil inkludere et mellomrom mellom tittelen og verdien.
  • Legg til en bruddlinje før tittelen.
  • Legg til en bruddlinje etter verdien.

Du kan fullføre oppsettet for de resterende malseksjonene (se skjermbilde nedenfor). Husk å klikke videre å fullføre prosessen.

Nå som malen din er klargjort, kan du forhåndsvise den ved å klikke på det blå øye-ikonet ved siden av malens navn. Du må da velge en av postene dine fra modulen Reagenser og forsyninger.

Skrive ut SDS-filer:

Følg disse trinnene for å skrive ut SDS-filene:

1. Naviger til modulen Reagenser og rekvisita.
  2. Velg ønsket post.
  3. Gå til fanen "Risiko og sikkerhet".
  4. Klikk på "Skriv ut fra SDS-mal".
  5. Denne handlingen vil automatisk generere en PDF-fil.

Flere emner: